Kanervan odotus palkittiin

Hyvinkään Emma Kanerva ja Sini Spirit nähdään myös Lontoon olympialaisten kouluratsastuskilpailuissa.

SRL/Ulla Lindgren Fagerholm

HYVINKÄÄ | Kouluratsastaja Emma Kanervan pitkä odotus palkittiin. Hänet nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen Lontooseen.

Kanerva oli maailmanlistalla ensimmäisellä varapaikalla ja paikka aukesi viikonvaihteessa. Uuden-Seelannin Vanessa Wayn hevonen KH Arva loukkaantui eikä ratsukko ehtinyt saada toista maansa olympiakomitean vaatimaa tulosta Hartpuryn kilpailussa Englannissa.

Sunnuntai-iltana Saksassa Aachenin kilpailuista tavoitettu Kanerva odotti jännityksellä Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n lopullista vahvistusta hänen osallistumisoikeudestaan.

– Totta kai olen iloinen, jos pääsen mukaan. Tietysti on ikävää, että paikkani aukeaa toisen epäonnen kautta, mutta näin voi urheilussa joskus käydä, Kanerva totesi.

Nyt saavutettu olympiapaikka oli Kanervalle luonnollisesti unelmien täyttymys ja kauden päätavoite. Hyvinkääläisratsukolla on takanaan epäonninen kausi, ja kaksikko lähti rankinglistan häntäpäästä metsästämään kvaalipisteitä olympialaisia varten.

Talvella tehty viiden viikon mittainen kilpailukiertue oli menestyksekäs ja Kanerva nousi rankinglistalla hurjat parisataa pykälää listan 60 parhaan joukkoon, mikä oikeutti olympialaisten varasijalle.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

toimitus