Viihde

Gumball sai autofanit liikkeelle - tällainen on Duudsonien norsu

Duudsonit kiersivät yleisön kunniaksi rataa Kulloossa.

Timo Pasanen

Varsinainen sirkus, sillä nimikkeellä kai voi sanoa eilistä julkkisrallia. Lukuisilla julkimoilla ja ehkä varakkaammalla väellä ryyditetty Gumball 3 000 Rally piipahti Suomessa. Tämä tapahtuma innosti superautofaneja sen verran paljon, että muun muassa Porvoon Öljytie ruuhkautui pahasti. Premier Parkin ajoharjoitteluradalle kokoontunut autoletka sai sadat innokkaat katsojat liikkeelle.

Eikä ihme, sillä harvoin saa bongattua samalla kertaa julkisuuden henkilöitä ja kalliita autoja. Tästä yli sadan auton letkasta saattoi erottaa Ferrareita, Lamborghineja, Veyroneja, McLareneita, Rolls Royceja, Bentleyjä, Aston Martineja, Jaguareja ja Porscheja. Oma lukunsa olivat uniikit kustomoidut ja vintage-autoharvinaisuudet.

Yhdysvaltalainen raplaulaja ja näyttelijä Eve ajeli Suomeen Morgan Aero Superstarilla.

Itse rata oli suljettu yleisöltä, mutta aitojen takana ja teiden varsilla oli satoja katsojia. Suomesta mukana ovat esimerkiksi levy-yhtiö Rähinä Recordsin tiimi Elastinen, Timo Pieni Huijaus ja Uniikki sekä tietysti Duudsonit.

– Kisa oli päättyä jo heti alkumetreillä, kun meidän ihana sininen elefantti hajosi Juutinrauman sillan kupeeseen. Jengi yritti päästä Tukholmaan eri tavoin. Yksi Gumball-fani Hollannista ajoi meistä neljä ihan väärään suuntaan yli 600 kilometriä. No, auto saatiin korjattua ja ehdimme laivaan, joka odotteli 1,5 tuntia. Auto ehti myös mukaan laivaan ja olimme taas mukana kisassa, Duudsonien Jukka Hilden jutteli.

Duudsonien sininen norsu kätkee sisälleen seitsemän henkeä ja auton malli on Cadillac Escalade. Ajo lähti liikkeelle Kööpenhaminasta lauantaina ja päättyy viikkoa myöhemmin Monte Carloon.

– Edessä on seitsemän päivän ja 5 000 kilometrin seikkailu, joka kulkee 13 maan halki. Venäjällä on varmasti hauska piipahtaa, ja suunnitellaan jotakin hauskaa venäläisille faneille. Perjantai-iltana on Monacossa bileet, joten sinne tie vie, Hilden naureskeli.

Ensimmäisen Gumball 3 000 -kisan järjesti Maximillion Cooper vuonna 1999. Henkeen kuuluu juhlimista ja hauskanpitoa välietapeilla. Kilpailun tapa juontaa juurensa 1970-luvulla Yhdysvalloissa itärannikolta länsirannikolle ajetusta Cannonball-kilpailusta. Gumballissa ei ole virallisia voittajia, mutta kisan päätteeksi jaetaan palkinto parhaasta Gumball-hengestä.

Ferrari 458 Spider lipuu parkkiin ja autosta nousi naiskuski. Camilla Sahrman kertoi nauttivansa ajamisesta ja tyytyi nopeusrajoituksiin.

– Jotkut ajajat saivat ajokiellon Suomeen ylinopeuksien takia, mutta muuten sujui ajo hyvin. Ajoimme saattueessa Porvooseen ja niin tehdään myös Venäjän puolellakin. Odotan innolla pääsyä Monacoon bileisiin.

Avomallinen Ferrari on omistajansa Tim Olinin mukaan ainoa Suomessa.

– Viime vuoden mallinen auto normaalisti valkoinen, mutta on teipattu tapahtuman henkeen.

Tapahtuman yhteydessä puhuttivat osallistujille jaetut kymmenet ylinopeussakot, joita he yrittivät Ylen mukaan maksaa heti käteisellä. Suomen lainsäädäntö ei kuitenkaan mahdollista sakkojen maksamista heti, vaan asia etenee poliisin prosessin mukaan.

Helsingin ja Turun välillä hurjastelijat ajoivat moottoritiellä noin 200 kilometrin tuntinopeuksilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat