Aarnio voittoon Alastarossa

Hyvinkään Marko Aarnio hallitsi Superstock 600 -luokkaa viikonloppuna Alastarossa.

Martti Halonen

AAMUPOSTI | Hyvinkääläinen Marko Aarnio ajoi viikonloppuna tuplavoittoon Alastaron moottoriradalla. Road Racingin Superstock 600 -luokassa SM-sarjaa ajava Aarnio kiipesi korkeimmalle korokkeelle niin lauantaina kuin sateisena sunnuntainakin.

Tällä kaudella Kallio Racing teamissa kilpaileva hyvinkääläinen on ollut ilmeisen tyytyväinen tallinsa toimintaan.

– Kyllä nyt on menty viime kautta kovempaa. Pyörä on laitettu ajotyyliäni täsmääväksi ja kisabensat antavat lisäpotkua, Aarnio kertoo.

Lauantain lähdössä Aarniota haastoi tiukasti MC Kiteen Erno Kostamo, ja miehet vuorottelivat kärkipaikalla jatkuvasti. Lopulta Aarnio kuitenkin vei kilpailun voiton Kostamon kovasta vastuksesta huolimatta, kun kilpailu keskeytettiin kolme kierrosta ennen ruutulippua kaatumisen vuoksi.

Sunnuntaina Alastaron rata oli sateen kastelema. Kun aurinko alkoi kuitenkin paistaa ennen kilpailua, kärsittiin joka tallissa rengasvalintojen vaikeudesta. Kallio Racingilla Aarnio oli saamassa pyörään kuivan kelin renkaat, kunnes Mika Kallio teki viime hetkellä päätöksen vaihtaa alle märän kelin kumit. Kallion kokemuksesta oli hyötyä, sillä vaihto toi tulosta.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

toimitus