Tunnetaitojen opetusta lisätään Hyvinkään kouluissa

AAMUPOSTI | Sosiaaliset taidot, omien tunteiden ja myös kaverien tunteiden huomioon ottaminen on tärkeässä asemassa peruskoululaisten harjoitusohjelmassa, jota on tuotu vähitellen Hyvinkään 4.–5.-luokkalaisille.

Hyvinkään koulupsykologi Tarja Malmberg sanoo, että harjoitusten avulla negatiivisia ajatuksia ja impulsseja voidaan kääntää omassa mielessä positiivisemmaksi ja nähdä vaikeissakin tilanteissa asioita, joissa voisi päästä eteenpäin.

Malmberg muistuttaa, että omien ajatusten kyseenalaistaminen on monta kertaa avainsana.

Hyvinkääläistaustainen dosentti, lasten ja nuorten terveyden tutkija Matti Rimpelä arvioi, että ensimmäiset kahdeksan vuotta ovat kriittisimmät vaiheet lapsen elämässä.

Silloin opitaan sosiaalista vuorovaikutusta ja sanoittamaan mielen ja ihmisten viestejä. Silloin muodostetaan luottamukselliset suhteet aikuisten ja ikätovereiden kanssa.

Malmberg ja Rimpelä ja moni muu lasten ja nuorten kanssa työskentelevä on joutunut tällä viikolla monta kertaa kommentoimaan, miksi nuori ajautuu sivuraiteelle ja miten nuoresta voi tulla tunteeton tappaja.

Viikkosivulla asiantuntijat pohtivat myös miten traagisesta tilanteesta päästään eteenpäin ja mistä saa apua kriisitilanteissa.

Hyvinkään ampumistragediasta on nyt kulunut viikko. Jäljellä on yhä paljon avoimia kysymyksiä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

toimitus