Kansanedustajat etsivät ampumisten estämiseksi keinoja koko yhteiskunnasta

AAMUPOSTI | Aamupostin alueen kansanedustajat ovat järkyttyneitä Hyvinkäällä viikonvaihteessa tapahtuneen ampumistragedian vuoksi ja esittävät surunvalittelunsa kaikille, joita asia koskee.

Ammunta tapahtui kaikille tutussa arkiympäristössä, joka mielletään yleensä turvalliseksi.

– Kaiken kuvittelee olevan suojaisaa ja turvallista. On tärkeää, että tapahtuma selvitetään mahdollisimman hyvin. Ovat syyt mitkä tahansa, on meidän pidettävä ihmisinä toisistamme parempaan huolta ja opittava tuntemaan vastuuta toisistamme, sanoo Outi Mäkelä (kok.).

Kokoomuksen loppilainen Timo Heinonen myöntää valtavan järkytyksen olevan nyt päällimmäisenä mielessä. Hyvinkään keskustassa oli lauantaiyönä myös Heinosen tuttuja, joista osa ehti poistua vain minuutteja ennen ampumista.

– Resurssien pitää olla kunnossa päivähoidosta kouluun. Apua ja tukea pitää saada silloin kuin sitä tarvitaan.

Heinonen sanoo, ettei kaikkea vastuuta voida sysätä viranomaisille. Myös perheiden roolista on keskusteltava. Vanhemmuuden kriisinkin merkkejä on paljon nähtävissä.

Perussuomalaisten Jussi Niinistö miettii myös nuorten mielenterveysasioita.

Riihimäkeläinen Aino-Kaisa Pekonen tehostaisi keinoja nuorten mielenterveysongelmien paljastamiseksi. Aselain muuttaminen on hänen mukaansa vai yksi keino muiden joukossa. Kaikki mahdolliset keinot on otettava nyt käyttöön.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Kommentit

Tähän on aika helppoa löytää vastaus.
Palauttaa hyvinvointiyhteiskunta kuten se oli 80-luvun aikana. Tähän vaan ei ole enää tahtoa, koska "talous" ei sitä kestä vaan kaikki yritysten ja pääomien tuottot on pyritävä kotiuttamaan vaan sille osalle kansaa, jotka rahan kanssa voivat pelata. Jos nuorisolla on pelitarvemaailma niin meillä aikuisilla se on nämä "rahapelit" / sijoitusmaailma ja urat. Se lämmin ydinperhe on vain jo harha, jossa arkinen aika mennee arjen haasteiden setvimiseen tahoillamme ja se pääasia on raha/materia. Ennen hoidettiin useampia sukupolvia saman katon alla.
Jos tasapainoa haemme niin olis ehdottomasti pysäytettävä työpaikkojen vähentyminen ja työn pakenenminen pois Suomesta. Sieltä sitä saadaan verotuloa maamme asioiden hoitoon ( korostan oman maamme). luodaan samalla tulevaisuuteen valoa ja mahdollisuuksia ja pysyvyyttä. Nythän työmarkkinat, ja lähinnä EK, on ajannut linjaa, jossa mainostetaan suomalaista työtä niin kalliiksi, että tuotetaan maahamme ns. halpaa työvoimaa. Nämä työkustannussäästöt ropisevat vaan voittoina sijoittajille ja pahimmassa tapauksessa raha pakenee vielä Suomesta kokonaan pois. Erityisesti ihmettelen, että suomalaiset eivät missään nimessä suosi suomalaista palkkaamisessa työhön tai toimeen, vaan haetaan aina ratkaisuja, joissa voidaan kiertää vallitsevia työmarkkinasääntöjä ja - ohjeita kaikella mahdollisella tyylillä. Ennen patruuna-aikaan henkilöstöstä pidettiin huolta, nyt se palkkahenkilöstö on rasite. josta on heti päästävä hyötyimun jälkeen eroon.
Ilmiöinä ja reaktioina tulee sitten raakojakin tekoja. joilla nuoret ja vanhat epätoivossaan hakevat ratkaisuja "turvakseen" . Muutamia hetkiä sitten tuli tv:sta "laukaus tehtaalla- elokuva". Voiko olla ajankohtaisempi sanoma jo 30-vuotta sitten tehdyllä elokuvalla tähän päivään. Silloin se oli tuoreeltaan ilmesttyessään aika kaukaa haettu aihe!
Taas olemme kuulleet paljon korupuheita ja voivottelua- sitä siis riittää avaruuteen, mutta tahtoa todellisiin ratkaisuihin tuskin koskaan saamme. On kuin maalaisimme uuden kerroksen mädän puun päälle. Se raha, joka tarvitaan avuksi hyvinvoinnillemme, ei tuota heti kohta pikavoittoa ja se jää saamatta.

Tämäkin 26-27.5 tapahtuma on jo suurelta osin unohdettua historiaa, koska arki kulkee ja on taas mietittävä, miten itse selviämme tulevista hetkistä. Jäämme odottamaan seuraava, sillä median voimakas suoritus suorastaan ruokkii tulevia uusia koitoksia joiden kipinä on jo syttynyt varmasti jossakin.

Voimia kaikille osallisille !

syksyllä on moni asia taas toisin