Hiljentymisen kautta kohti arkea

Hyvinkäällä lauantaina sattuneessa ampumisvälikohtauksessa kuoli kaksi Hyrian opiskelijaa. Toinen opiskeli Hyvinkään Kauppalankadulla lähihoitajaksi ja toinen Karankadulla sähköasentajaksi.

Ari Peltonen

AAMUPOSTI | Hyvinkään Uudenmaankadulla tapahtuneesta, kaksi nuorta surmanneesta tragediasta on kulunut kolme vuorokautta. Suru ja murhe ovat voimakkaasti läsnä, mutta silti nyt katsotaan myös jo eteenpäin.

Hyrian johtava rehtori Jarno Tuimala sanoo, että kaksi viikkoa koulua olisi tässä tilanteessa hyvä, mutta viikko on vain jäljellä.

Tuimalan mukaan viimeisten koulupäivien aikana opiskelijat ja henkilökunta saavat keskusteluapua ja vertaistukea toinen toisiltaan. Silti rehtori arvioi, että Hyrian kahden oppilaan kuolema varjostaa sekä kesälomaa että loppuvuotta.

Myös Hyvinkään sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen korostaa, että juuri tämän viikon aikana lapset ja nuoret tarvitsevat lähelleen turvallisuutta. Siinä kaikilla meillä on tehtävää sekä kodeissa että muissa arkisissa yhteisöissä.

Hyriassa ja Hyvinkään kaupungintalolla vietettiin hiljaista hetkeä maanantaina kello 9. Kaupungintalolle avattiin samalla surukirja muistamiselle. Kirja on esillä kaupungintalon aulassa perjantaille.

Kaupunkilaisia kävi eilispäivän mittaan kirjan ääressä tasaiseen tahtiin.