Paikalliset

Koistinen menehtyi, Matikka ja Nikkanen haavoittuivat

AAMUPOSTI | Hyvinkään Tahkon puheenjohtaja Ossi Savolainen koki muutaman tunnin sisään elämänkirjon äärilaidat.

Työmatkalla Ruotsin Uumajassa Savolainen seurasi perjantaista ottelua Pattijoen Urheilijoita vastaan tekstiviestien välityksellä.

Yllätysvoiton jälkeen Savolainen oli käynyt Tahkon kotisivuilla katsomassa ottelun kuvakoostetta.

– Lähetin joukkueenjohtajalle viestin, jossa kerroin kuvista välittyvän iloisuutta, onnellisuutta ja itsevarmuutta enemmän kuin aikoihin, kertoi Savolainen palatessaan lentokentältä kohti kotia.

– Sitten aamuyöllä kello kolme Ruotsin aikaa sain ensimmäisen dramaattisen viestin yön tapahtumista.

Sarjakakkosena olevan Tahkon kauden kuusi ensimmäistä peliä ovat sujuneet varmaankin paremmin, kuin edes suurin osa joukkueestakaan olisi uskaltanut unelmoida.

– En pysty tässä tilanteessa miettimään asioita. Toivottavasti ymmärrät, kommentoi Tahkon pelinjohtaja Pasi Virtanen silmäkulmat kosteina.

Virtanen veti vuosia joukkuetta, johon Tahkon ampumavälikohtauksessa menehtynyt pelaaja liittyi 11-vuotiaana. Hän oli vain puoli vuotta Pasi Virtasen myös edustusjoukkueeseen kuuluvaa poikaa Valtteri Virtasta nuorempi.

 

Tahkon edustusjoukkue sai apua suruunsa ammattiauttajilta lauantaina alkuillasta. Sen jälkeen seuran johto kokoontui palaveriin.

– Pelaamme varmastikin kauden Superpesiksessä loppuun, mutta ensi viikon torstaina otteluohjelmassa ollut seuraava pelimme ainakin siirtyy. Kitee-ottelu olisi ollut televisiopeli, mutta tässä tilanteessa sen pelaaminen tuntui vaikealta, totesi Savolainen ennen seurajohdon palaveria.

– Toipumisessa auttaa, jos pääsee takaisin päivittäisiin rutiineihin. Oli kuitenkin hieno ele pesäpalloliikkeeltä siirtää kaikki tämän viikonlopun pelit, Savolainen korosti.

– Kuulin asiasta aamukymmeneltä. Kilpailun johtoryhmä teki saman tien puhelinkokouksessa päätöksen koko viikonlopun otteluiden siirtämisestä, kertoi pala kurkussa Pesäpalloliiton nykyisin Haapajärvellä asuva toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi. Hän on asunut pitkään myös Järvenpäässä.

Tahkon pelaajat olivat viettäneet perjantaisen ottelunsa jälkeen saunailtaa, koska seuraavaan otteluun piti olla aikaa liki viikko.

Hyvinkään keskustassa oli liikkeellä muitakin pelaajia ja pelinjohtoa kuin kolme ampumisen kohteeksi joutunutta.

Sairaalassa menehtynyt tahkolainen oli huhtikuussa 19 vuotta täyttänyt linjapelaaja Topi Koistinen.

Loukkaantuneet ovat kopparit Miikka Matikka, 25, ja Teemu Nikkanen, 19. Ainakin riihimäkeläislähtöisen Nikkasen kausi lienee vamman takia ohi.

Olkapäähänsä osuman luodista saanut Matikka leikattiin aamupäivällä.

Tahko saa Superpesikseltä suruaikaa. Ylimmän sarjatason tuore toimitusjohtaja Petri Kaijansinkko muutti tehtävänsä myötä Porista nimenomaan Hyvinkäälle.

– Kuuntelemme Tahkon toiveita ja neuvottelemme siitä, miten he voisivat näkemyksensä mukaan jatkaa sarjaa, totesi Kaijansinkko lauantaina Yle1:n Urheiluruudussa.

– Toivottavasti saisimme rauhoituttua pariksi viikoksi niin, että myös ottelumme Vimpeliä (kotona sunnuntaina 3.6.) ja Kouvolaa (vieraissa tiistaina 5.6.) vastaan voitaisiin siirtää, Savolainen sanoi.

Sen mukaan Tahkon kausi jatkuisi kotiottelulla Jyväskylän Kiriä vastaan sunnuntaina 10. kesäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat