Hyvinkään ampuja ei ole kertonut syytä tekoonsa

Hyvinkään keskusaukio lauantaina klo 16 aamuöisen ampumistapauksen jälkeen.

Petri Lyy

HYVINKÄÄ | Hyvinkäällä lauantain vastaisena yönä kaksi ihmistä surmannut ja seitsemää haavoittanut 18-vuotias hyvinkääläinen mies ei ole kertonut syytä tekoonsa.

Mies on tunnustanut teot ja sanonut valinneensa uhrinsa sattumanvaraisesti. Mies ampui kahdella kiväärillä Hyvinkään keskustassa sijaitsevan rakennuksen katolta tien toisella puolella olevaan väkijoukkoon useita laukauksia hieman ennen kello kahta aamuyöllä.

Silminnäkijöiden mukaan mies toimi harkitusti ja rauhallisesti ennen kuin pakeni paikalta.

Maastopukuun pukeutunut mies pidätettiin kello 7.45 noin kahden kilometrin päässä tapahtumapaikalta maastosta Jokelantien läheisyydestä.

Pidätys sujui rauhallisesti ja miehen käyttämät kiväärit löytyivät lähistöltä.

18-vuotias hyvinkääläinen nainen menehtyi tapahtumapaikalla luoteihin ja 19-vuotias hyvinkääläinen mies myöhemmin sairaalassa. Mies pelasi Tahkon superpesisjoukkueessa, jonka jäsenistä kaksi muutakin loukkaantui lievemmin luodeista.

Molemmat uhrit opiskelivat paikallisessa ammattikoulutusyhtiö Hyriassa, nainen lähihoitajaksi ja mies sähkölinjalla. Hyrian toimitusjohtaja Jarno Tuimalan mukaan molemmat pärjäsivät opinnoissaan erinomaisesti ja olisivat tulleet palkituiksi stipendeillä päättäessään opintonsa ensi perjantaina.

Muista uhreista pahiten loukkaantui paikalle ensimmäisenä tulleen poliisipartion 23-vuotias naiskonstaapeli, joka sai luotiliiveistä huolimatta luodin vatsaansa. Hän oli lauantai-iltana erittäin kriittisessä tilassa Meilahden sairaalassa.

Loukkaantuneista suurin osa on hyvinkääläisiä miehiä ja naisia. He ovat syntyneet 1977-1993. Osa uhreista oli Hyrian opiskelijoita, osa lukiolaisia. Ampujan ja uhrien välillä ei ole tiettävästi mitään yhteyksiä.

Ampujalla ei ole aiempaa rikostaustaa ja hän on tutkinnanjohtaja Mika Ihaksisen mukaan anastanut käyttämänsä kiväärin ja pienoiskiväärin lähipiirinsä asekaapista.

Ampuja näyttää toimineen yksin, vaikka etenkin tutkinnan alkuvaiheessa ei osattu varmuudella rajata pois muiden henkilöiden mukanaoloa.

Tutkintavastuu siirtyi lauantaina iltapäivällä Keski-Uudenmaan poliisilta keskusrikospoliisille.

Hyvinkään kirkossa vietettiin lauantaina iltapäivällä hartaustilaisuutta ja maanantaina kaupungissa järjestetetään suruliputus ja hiljainen hetki.

Kommentit

Suomessa on yli 300.000 verenhimoista metsästäjää ja aseita moninkertainen määrä siihen päälle. Aseita on helppo pölliä huolimatta asekaapeista, esim faijalta niinkuin nytkin. Nähty on.

Metsästäjät voisivat häipyä pohjoisnavalle turrakkoineen, meno varmaan rauhoittuisi tässä surullisenkuulussa marhalandiassa

XYZ

Mihin hoitoon? Ne rahat käytettiin Kreikan pankinjohtajien lihottamiseen.

Kansa köyhtyy kun käteinen-katainen ja verkkosukka-jutta jakaa pussit levällään pitkin eurooppaa suomalaisten verorahoja. Ahdistus lisääntyy, mutta sepä ei herroja kiinnosta kun palkka tulee silti ihan varmasti.

Syksyllä paukkuu seuraavan kerran.

Metsätyömies

Kirjoituksesi on todellakin loukkaava, ajatellen niitä vastuuntuntoisia metsästyksen- ja ampumaurheilun harrastajia kohtaan.
Olen itsekin aikoinaan harrastanut vähäisemmässä määrin metsästystä, sekä aktiivisesti ampumaurheilua.
Kertaakaan sinä aikana (n.10v.), mitä metsästystä harrastin, en itse, eikä kukaan muukaan tapaamani täyttänyt väitettäsi, "verenhimoinen".
Mutta niiden n.40v. aikana, mitä olin aktiivina ampumaurheilussa, yhden kerran jouduimme ajamaan radalta pois erään, joka tarkastaessaan ampumaansa taulua, lausui muutaman sanan, mitkä ei kuulu sen lajin henkeen, eikä piiriin. Senjälkeen kyseistä henkilöä en missään ampumaradalla tavannut.
Lopuksi voin oikaista vielä käsitystäsi ampumaurheilusta siinäkin, että laji itsessään on myös paljon, paljon muuta mitä lajia tuntematon ei valitettavasti tiedä. Ja siks`toiseks`, ampumaurheilu eri muodoissaan on ollut, ja on erittäin tiukkojen sääntöjen rajaama, ja sen lajin harrastajat jo itsessään tajuavat sen, miten he aina ja kaikkialla toimivat, että laji myös sellaisena tulee säilymään.

Yxs?, Riihimäeltä.

OK mutta vasta teitin yli kolmensadantuhannen jälkeen. Kun tärkein ja rakkain harrastuksenne on riistää henki viattomalta luontokappaleelta tuliaseella niin se jos mikä vaatii pikaista hoitoa. Metsästys on kaunisteltu nimitys villieläinten murhaamiselle

reilua olisi saalistaa paljain käsin muttette siihen tietenkään pysty tai edes jousipyssyllä niin saalistettavalla olis jotain mahdollisuuksia

xyz

Pitää muistaa että luvallisilla ampuma-aseilla tapetaan Suomessa keskimäärin 2-4 ihmistä vuodessa.
Luvattomilla 8-10 ihmistä.
PUUKOILLA ja LEIPÄVEITSILLÄ yms. n. 50 ihmistä..
Rattijuopot tappaa keskimäärin 100 ihmistä vuositasolla..
Eli vaikka olisi aseiden täyskielto niin säästyisi ehkä nuo 2-4 henkeä.. tosiasiassa nekään ei säästyisi vaan hullut hoitaisi homman luvattomalal aseella tai puukoin..
Samainen aseiden täyskielto johtaisi viidessä vuodessa kymmenien ihmisten liikennekuolemiin ja 10 vuodessa määrä moninkertaistuisi.. hirvikolareissa...

Yhteiskunnan olisi ennemminkin puututtava syihin miksi noita kauheuksia tapahtuu.. kokoomus ajaa parhaillaan Suomea kurimuksen, sen seuraus on valitettavasti juuri hyvinkään tapahtumien tyylistä.. ihmiset kun ajetaan ahdinkoon niin kaikenlaista tapahtuu..
Kokoomus jakaa verovaramme Saksan ja Ranskan pankeille ja samaan aikaan terveyden huoltoamme supistetaan kun ei ole mukamas rahaa, pahiten kärsii juuri psyykehoitoa tarvitsevat, sekä eläkeläiset ja työttömät.

Anzzi

Tarvitseeko hullut ja sairaat ihmiset jonkin syyn tekoonsa?

Löytyykö tuommoisiin hirmutekoihin syytä????

Ei muuta, kuin sairaille ihmisille ajoissa apua ja lukkojen taakse, jottai eivät ole vapaallajalalla uhkaamassa muita ihmisiä olemassaolollaan.

Hullut ja sairaat lukkojen taakse!