Parempi sumopaini kuin elämän sivuraide

Jani Mäkinen ja Teemu Brandt Hyvinkään Hammer-pajasta rentoutuivat työpajanuorten valtakunnallisen tapahtuman järjestelyistä ja vetivät ylleen sumopainiasut.

Ari Peltonen

HYVINKÄÄ |  – Saimme puhtia viime hetken järjestelyihin, kun tasavallan presidentti Niinistöltä tuli meille tervehdyksenä sähke, kertoi työllisyyspalveluiden johtaja Karel McLeod Smith toivottaessaan kuusisataa työpajanuorta tervetulleeksi Hyvinkäälle.

Hyvinkään-Riihimäen Ammattikoulutussäätiö on isäntänä keskiviikkona alkaneelle seitsemännelle työpajanuorten valtakunnalliselle taidetapahtumalle.

Tapahtumapaikkana on kahden päivän ajan Wanhan Villatehtaan piha-alue sekä Villa Arttu, Areena ja Willan näyttämö.

Tapahtuman nimi Ihanko Pihalla sopi nappiin, ja tapahtuman suojelija, radiotoimittaja Katja Ståhl varoittikin osanottajia polttamasta nenäänsä kuumassa auringonpaisteessa.

Hän muistutti tapahtuman teeman eli suvaitsevaisuuden tärkeydestä.

– Minulle on ihan sama, oletteko tyttöjä vai poikia vai naisia tai miehiä tai jotain siltä väliltä tai eläimiä tai rakennuksia. Pääasia on, että voin katsella teitä kiinnostuneena, Ståhl kärjisti.

Hän esiintyi myöhemmin päivällä kiusaamiskeskustelussa yhdessä entisen kouluaikaisen kiusaajansa kanssa.

Tarkoituksena oli korostaa, ettei kiusaaja ole välttämättä paha ihminen. Hän ei vain ymmärrä, miten kauheaa hänen kiusaamisensa voi toiselle olla.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ