Junaliikenne sekaisin, vaunu kaatui Riihimäellä

AAMUPOSTI | Kaukojunat voivat jälleen pysähtyä Riihimäellä, kun kaksi laituriraidetta on saatu avattua käyttöön tavaravaunun kaatumisen jälkeen. Riihimäen lisäksi kaukojunat pysähtyvät myös Hyvinkäällä.

Kaukojunat eivät pysähdy enää Ryttylässä, eikä Riihimäen ja Ryttylän välillä ole linja-autokuljetuksia.

Lähiliikenteen R- ja H-junat eivät edelleenkään kulje Riihimäelle asti vaan kääntyvät Hyvinkäällä. Hyvinkään ja Riihimäen välillä voi matkustaa linja-autoilla.

Kaukoliikenteen matkustajien kannattaa varautua noin 15–30 minuutin viivästyksiin. Lähiliikenteen viivästykset ovat pienempiä. Myös yksittäiset junien peruutukset ovat mahdollisia. Ainakin IC2 168 Tampereelta Helsinkiin klo 10.07 on peruttu (juna kulkee normaalisti Porista Tampereelle).

Korjausarvion mukaan kello 14 jälkeen Riihimäellä saadaan lisää raiteita käyttöön. Tämän jälkeen kaukojunaliinne pystytään hoitamaan vain pienin myöhästymisin. Ainakin osa lähijunista voidaan ajaa Riihimäelle asti Hyvinkään sijaan.

Ajankohtaista liikennetilannetta voi seurata VR:n nettisivuilla osoitteessa www.vr.fi kohdassa Liikennetiedotteet. 

Kommentit

Tiedotus, tiedotus, tiedotus. Edelleen se on tiedotus joka tökkii.

Saapuessani aamulla asemalle ennen puolta 8 aikataulu näytöt väittivät junien lähtevän Riihimäeltä, myöhässä, mutta kuitenkin lähtevän!? Onnettomuus sattui jo aamuyöllä, joten eikö muka ollut jo ajoissa tiedossa, että junaliikenne tulee pysähtymään Riihimäessä? Missä vaiheessa turman vakavuus oikein selvisi?

Missä olivat opastajat aamulla asemalla? Miksi ihmisiä juoksutettiin laitureille, vaikka junat kulkivat vain Tampereen ja Lahden suuntaan. Kuka neuvoi ihmisiä minne pitää mennä ja miten usein junat liikennöivät Hyvinkää-Helsinki väliä? Miten junat pysähtyvät matkan aikana? Aseman kuulutuksistakaan ei meinannut saada mitään selvää siinä ihmisten hälistessä ja ollessa ihmeissään.

Kyllä, pääsin perille ja tilanteen huomioon ottaen vielä aivan hyvin, sillä vain(?) tunnin myöhässä. Olen kuitenkin suunnattoman iloinen voidessani 2 viikon kuluttua lopettaa päivittäisen junalla kulkemisen välillä rmk-hki :)

perillläkin lopulta