Vietätkö A-luokan kesälomaa puolison kanssa vai ilman?

Osalla kesälomassa parasta on yhdessä olo, toiset jättävät mieluummin puolison kotiin.

Pia Vakkari

Onko edessäsi A-luokan kesälomareissu? Millainen se on, siis onko retki parasta A-luokkaa kun puoliso jää kotiin vai silloin kun hän tulee mukaan?

Miten teillä lomaillaan: yhdessä, erikseen, lasten kanssa vai jotenkin muuten? Onko erikseen lomaileminen merkki parisuhteen orastavasta kriisistä vai päinvastoin keino hoitaa suhdetta?

Mitkä muut asiat ovat hyvää parisuhteen hoitoa, ja mikä on sille tuhoisaa? Missä menevät ne rajat, joita et ylitä, ja missä ne rajat, joiden yli kumppanisi ei saa astua? Ovatko rajat molemmille samat?

Se, mikä on yhdelle luontevaa ja tavanomaista, voi olla toisen mielestä liian pitkälle menevää. Esimerkiksi puolison tai seurustelukumppanin ystävyyssuhteet voivat olla riidan aihe- tai sitten ei. Onko ystävän sukupuolella väliä, ja missä menevät sopivuuden rajat, kun ystäviä ovat tahoillaan varatut mies ja nainen?

Toimitus kerää netissä kesän aikana lukijoiden kokemuksia ja ajatuksia parisuhteen säännöistä. Teemme lukijoiden kokemuksista jutun, joka julkaistaan loppukesällä. Kerro ajatuksesi, ne julkaistaan nimettömänä.

Oman tarinasi voit käydä kertomassa täällä.

toimitus