Minipossusta kasvoi yli 20 kiloinen jötikkä - katso video kerrostalopossun touhuista!

Schnitzel on yhtä sosiaalinen kuin koirat.

Päivi Tuovinen

Henri Palosen Shnitzel-possu on perso makupaloille.

Päivi Tuovinen

Kauempaa sitä voisi luulla koiraksi.

Tarkemmalla katsomisella huomaa kuitenkin, että eläin, jota Henri Palonen ja Minka Kentta ulkoiluttavat kerrostalon pihalla on porsas.

– Jos olisin hankkinut koiran, olisin joutunut urheilemaan sen kanssa pitkiä lenkkejä. Possu sen sijaan tarvitsee vain lyhyen pätkän liikuntaa muutaman kerran päivässä, Palonen virnistää.

– Kun Henri otti puheeksi possun hankkimisen olin sitä mieltä, että ei missään nimessä, minä en ulkoiluta porsasta. Olen kuitenkin tottunut jo siihen ja siitä on tullut naapureidenkin suosikki. Ulkoiluttaessa ympärille kerääntyy aina lapsia ihmettelemään ja ihmisiltä tulee myös kommentteja, kuten kasvatatteko kinkkua jouluksi, Kentta jatkaa.

 

Jos olisin hankkinut koiran, olisin joutunut urheilemaan sen kanssa pitkiä lenkkejä.”

Pariskunta on omistanut Optimus Schnitzel Primeksi ristityn minipossun hiukan yli puoli vuotta.

 

Aiemmin koiran omistaneen Kentan mukaan sika poikkeaa yllättävän vähän ihmisen parhaasta ystävästä.

– Schnitzel on mielestäni esimerkiksi yhtä sosiaalinen kuin koirat. Sen on pakko päästä aina mukaan, kun huoneessa on ihmisiä ja jos se ei saa huomiota, se alkaa paukuttaa tavaroita ja kaataa keittiön jakkarat. Se on myös todella fiksu ja osaa ainakin peruskomennot, kuten istu.

– Nimiehdotuksia oli useita, kuten Megatron, Marmaduke ja juusto(hampurilainen) ilman suolakurkkua, mutta päädyimme tuohon. Kutsumanimenä Schnitzel on sopivan lyhyt.

Sitten on tietysti hygienia. Porsas ei voi olla kovin siisti lemmikki kerrostaloasunnossa. Vai?

– Se on itse asiassa siistimpi kuin koira. Toisin kuin kuvitellaan se ei pyöri omissa ulosteissaan. Aluksi sillä oli asunnon nurkassa paikka, jonne tehdä tarpeensa sanomalehtien päälle, mutta nyt se on oppinut täysin sisäsiistiksi, Palonen vakuuttaa.

– Jätöksiä siltä tulee kyllä enemmän kuin koiralta, mikä on inhottavaa, kun pitää ulkoiluttaessa kerätä kilo ulosteita pussiin, Kentta manaa.

Kerrostaloporsas majoittuu asunnossa omaan tyynyistä ja peitoista rakennettuun pesään. Ruuaksi se herkuttelee perunoita, joita menee noin kolme päivässä. Ellei omistajien huomio herpaannu.

 

Ulkoiluttaessa ympärille kerääntyy aina lapsia ihmettelemään .”

–Jouduimme laittamaan kaikkiin keittiön kaappeihin lapsilukon, kun Schnitzel avasi ne ja söi säkillisen perunoita. Myöhemmin se oppi avaamaan myös lapsilukot, joten siirsimme ruuat muualle, Henri Palonen muistelee.

 

Schnitzel on minipossuksi melko reilun kokoinen. Palosen mukaan tämän hetkinen paino on noin 23 kiloa ja lisää pitäisi olla tulossa.

– Se on nyt lähes täysikokoinen, mutta painon pitäisi nousta 35 kiloon. Siinä on se ongelma, että jos hissi hajoaa, niin Shnitzel ei kulje portaita. Asumme kuudennessa kerroksessa, joten sen kantaminen ei tule olemaan helppoa, mies naurahtaa.

<p><strong>Katso video. Vie hiiri kuvan päälle ja klikkaa play-nappulaa. <p><iframe src="http://www.keskiuusimaa.fi/videot/pks/sika.html" width="600" height="380" frameborder="0"></iframe></p>

Minisika

Minisika eli minipossu on suhteellisen pienikokoinen sikarotu, jonka alkujuuret ovat Aasiassa.

Pienimpien mikrokokoisten minipossujen aikuispaino on noin 15 kilon paikkeilla, mutta suurin osa painaa noin 25-30 kiloa kolmen vuoden iässä.

Suurimmat ”minipossut” painavat sata kiloa.

Minisian odotettavissa oleva elinikä on noin 10–15 vuotta.

Possun elämän kaksi tärkeintä asiaa ovat syöminen ja nukkuminen, ja niitä ei ohita mikään muu asia maailmassa.Lähde:minipossu.fi

Kommentit

ja minipossu on täysikasvuinen vasta 3-4 vuotiaana että tuostakin minipossusta on tullut aika jötikkä jo. turha odottaa porsaan jäävän alle 20kiloiseksi!

mafa