Valokuvat leviävät maailmalle ensi tiistaina

Maailman valokuvapäivään voi osallistua kuka tahansa minkälaisella kameralla tahansa.

Henrik Halvarsson

Ensimmäistä maailman valokuvauspäivää vietetään tiistaina 15. toukokuuta.

Kansainvälinen valokuvauspäivä tarjoaa suomalaisille tilaisuuden levittää konkreettisesti Suomi-kuvaa maailmalle. Tapahtumaan voi osallistua kuka vain valokuvaamalla omaa arkeaan kyseisenä päivänä.

Vuorokauden aikana otetut valokuvat kootaan ainutlaatuiseksi kuvakokoelmaksi, joka esittelee ihmisten elämää yhtenä päivänä ympäri maailmaa.

Osa valokuvista julkaistaan myös ensi marraskuussa ilmestyvässä A Day In The World -kirjassa. Lisäksi kuvia esitellään erilaisissa digitaalisissa valokuvanäyttelyissä, ja niitä hyödynnetään tutkimusaineistona.

Tiistaina 15.toukokuuta otetut valokuvat voi samasta päivästä alkaen jakaa maailmalle osoitteessa fi.aday.org/finland. Kuvauskohteena on ihmisten arki kotona, töissä ja muuallakin.

Käytettävän kameran suhteen ei ole rajoituksia. Kävijät pääsevät vapaasti tutustumaan myös muiden jakamiin kuviin.

Kansainvälistä valokuvauspäivää tukee neuvottelukunta, jonka jäseniä ovat muun muassa presidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Martti Ahtisaari, arkkipiispa ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Desmond Tutu, Virgin Groupin perustaja Sir Richard Branson ja laulaja-tuottaja Robyn Singer.

Valokuvauspäivän tavoitteena on dokumentoida ihmisten nykyelämää ja arkea eri puolilla maapalloa. Kaikki kuvat säilytetään tuleville sukupolville.

Valokuvauspäivän järjestää ruotsalainen voittoa tavoittelematon Expressions of Humankind -järjestö.

toimitus