Jokinen otti paikan Lontooseen

Riihimäen Judoseuran Valtteri Jokinen ottelee Lontoon olympialaisissa. Kihlattu Jaana Sundberg (vas) joutuu vielä odottelemaan, irtoaisiko paikkaa varasijalta.

jorma vainio

AAMUPOSTI | Riihimäen Judoseuran kasvatti Valtteri Jokinen ottelee olympiatatamilla. Se selvisi sunnuntaina, kun Kansainvälinen Judoliitto julkaisi virallisen olympiarankingin niiden osalta, jotka ovat lunastaneet suoran paikan Lontooseen.

Judon olympiakarsinnat päättyivät viikko sitten eri maanosien omiin mestaruuskilpailuihin. Sunnuntaina julkaistuun rankingiin on laskettu kahden vuoden mittaisen raskaan kilpailurupeaman pistesaldot yhteen. Maanosakiintiöillä kisoihin pääsevien (1-2 urheilijaa/painoluokka) listat julkaistaan lähipäivinä.

Riihimäen Judoseuran Jokinen sijoittui olympiarankingissa sijalle 22. alle 60-kiloisten listalla ja näin ollen lunasti suoran paikan olympialaisiin.

Olympialaisiin osallistuminen on ollut isänsä Jukka-Pekka Jokisen laadukkaasta judovalmennuksesta vuosikaudet nauttineen Valtteri Jokisen haave jo pikkupojasta lähtien.

– Vähitellen se muuttui unelmasta tavoitteeksi. Vaikka virallinen tieto olympiapaikasta tuli vasta tänään, oli tilanne tiedossa jo viikko sitten. Fiilikset ovat silti olleet viimeisen viikon ajan aika latteat. Oma unelma toteutui, mutta samaan aikaan kihlattuni, Jaana Sundberg, putosi maanosapaikalta ensimmäiselle varasijalle.

– Olo on todella surullinen Jaanan puolesta. Hän jäi myös viime karsinnoissa niukasti kisoista ja tällä kertaa ero oli vieläkin niukempi. Kaiken lisäksi hän oli meistä suomalaisista ylivoimaisesti paras koko karsintojen ajan. Tasan eivät mene nallekarkit tässä elämässä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ