Talvikausi toi Emma Kanervalle kovan nousun rankingissa

Kouluratsastaja Emma Kanerva piipahti tällä viikolla pikaisella Suomen-visiitillä. Mukana oli myös saksalainen poikaystävä, sisustussuunnittelijana toimiva Thomas Wischnautzki.

Timo Ville Salonen

HYVINKÄÄ | Kouluratsastaja Emma Kanerva sanoo oppineensa viimeisen vuoden aikana ratsultaan Sini Spiritiltä aika paljon.

– Vaikka olemme olleet yhdessä seitsemän vuotta, niin yhdessä on menty eteenpäin paljon juuri vuoden aikana. Olemme löytäneet parempaa yhteistyötä oikeastaan vasta nyt. On tämä siis aika pitkäkestoista ja -jänteistä työtä, Kanerva selvitti eilen Erkylän Sinituotteen ”maisemissa” piipahtaessaan.

Emma tuli Suomeen käväisemään, ilman Spiritiä, keskiviikkona ja sunnuntaina takaisin lentämällä tuttuihin Saksan maisemiin.

Kohta 27-vuotias Kanerva eli menneellä talvikaudella, viiden viikon aikana melko hektisen tuokion.

Tammikuun lopussa ranking-sijoitus oli päälle kahdensadan ja jotain piti tehdä. Suunta eteläisen Euroopan kisoihin, viisi viikkoa ja viisi kilpaa. Autoon kolme hevosta, mukana hevosauton kaksi kuskia ja hevosenhoitaja.

Rundi oli menestyksekäs, sillä keväämmällä olympiaranking oli noussut sijalle 16.

Edelleen on mielessä Lontoon olympiakisa kesällä, sillä portti Emmalta ei ole sulkeutunut kokonaan, vaikka mahdollisuus on pienehkö.

Paikka on sen varassa, että joku kilpailupaikan jo saavuttanut peruuttaa lähtönsä. Lopullinen selvyys paikkajaosta tulee vasta alkukesällä, mutta Emma ei ota tilanteesta mitään murheita.

– Kovin mielelläni sinne menisin, jos pääsen, mutta ura jatkuu suunnitelmien mukaan ilman sitäkin.

Ensi talvena maailmancupin kilpailuihin pääseminen on yksi tavoite.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

toimitus