Hyvinkää nappasi Riihimäen ensihoidon osaajat heti

Sairaanhoitaja Raina Koukkarin mielestä henkilökuntaa on pidetty pimennossa isojen muutosten kuten päivystyksen vaiheista. Epämääräisen tulevaisuuden vuoksi Koukkari iritisanoutui viiden muun hoitajan kanssa.

Mika-Pekka Markkanen

AAMUPOSTI | Yöpäivystys uhkaa loppua kokonaan Riihimäen seudulla.

Riihimäen kaupunginhallitus saa maanantaina eteensä esityksen, joka ehdottaa yöpäivystyksen siirtämistä Hämeenlinnaan.

Käytännössä yöaikaisissa päivystystapauksessa joutunee turvautumaan kyytiin Hämeenlinnaan jo kesäkuusta lähtien, sillä kuuden hoitajan irtisanoutuminen on halvaannuttamassa koko toiminnan.

– Kysyin jo talvella esimiehiltäni, miten työt järjestetään, kun erikoissairaanhoidon päivystys loppuu Riihimäellä lokakuussa. Tietoa siitä ei ole saatu, mistä tein omat johtopäätökseni ja hakeuduin muualle, kertoo Raina Koukkari, yksi irtisanoutuneista ja paikan saaneista.

Irtisanoutuneet Riihimäen yksikön eli RYKS:n hoitajat ovat saaneet jo paikat Hyvinkäältä, jossa otettiin ilomielin ensihoidon ammattilaiset vastaan.

– Riihimäen seudulta lähti samantien melkoinen määrä osaamista. Tämä on jo huonoa johtamista, että päästetään ammattitaitoiset ihmiset lähtemään, Riihimäen Tehyn pääluottamusmies Mirja Lammi puuskahtaa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ