Andrey Pellinen on hitsauksen ammattilainen

Vantaan Myyrmäessä perheensä kanssa asuva ja Pietarista kotoisin oleva Andrey Pellinen on ollut vuoden ajan Hyvinkään Hyriassa hitsauskurssilla. Pietarissa hän hitsasi muun muassa laivoja.

seppo ylönen

VIIKKOUUTISET| Hitsauslaitteet ovat hyvin tuttuja Andrey Pelliselle, joka on oppimassa Hyvinkään Hyriassa lisää hitsauksesta. Mies on hitsannut ammatikseen Pietarissa kymmenen vuotta. Eräs työnantaja oli Sautek, jossa hän korjasi traktoreita ja kuorma-autoja. Siellä oli suomalainen pomo. Andrey muutti kuusi vuotta sitten perheensä kanssa Venäjältä Vantaan Myyrmäkeen.

– Minulla on vaimo Natalia sekä kaksi poikaa. Artjom, 20, on käynyt armeijan Pohjois-Karjalassa ja suunnittelee nyt ammattikouluopintoja. Elokuussa koulunsa aloittava Denis, 6, on päiväkodissa. Vaimoni on työssä päiväkodissa ja opiskelee samalla lähihoitajaksi. Hän on kotoisin Petroskoista ja osaa hyvin suomea.

Andreyn inkerinsuomalainen äiti Vera asuu Schlisselburgissa, joka on noin 40 kilometriä Pietarista itään.

– Äitini sisko Galina asuu Kostamuksessa, ja hän puhuu sujuvasti suomea.

Andrey Pellisen vanhempi sisko on asunut Myyrmäessä kymmenen vuotta ja nuorempi sisko Kotkassa neljä vuotta. Toiset kaksi siskoa asuvat yhä Pietarissa.

– Muutettuamme Myyrmäkeen opiskelin Adultassa suomea, koska en osannut kieltä yhtään. Kolme vuotta olen tehnyt Suomessa hitsaustöitä ja korjannut autoja. Vuoden olen ollut Hyriassa hitsauskurssilla.

Armeijassa Murmanskissa

Andrey Pellinen kävi venäläisen armeijan Murmanskissa. Hän palveli rajavartioston laivassa. Pietarissa hän hitsasi myös laivoja.

– Minä harrastan autojen korjausta. Korjaan omaa, siskojen ja kavereiden autoja. Käymme perheen kanssa kalastamassa Espoossa. Vaimoni ja Deniskin tykkäävät kalastaa. Myyrmäessä meillä on paljon venäläisiä ja virolaisia ystäviä.

Andrey kuuntelee venäläisiä chansoneja. Suosikkikirjailijoita ovat Lermontov, Pushkin, Tolstoi ja Dostojevski. Hän pitää myös venäläisistä klassikkoelokuvista.

– En pidä siitä, kun Putinista tulee presidentti. Medvedev olisi parempi. Viikonloppuna menen Pietariin vaimon ja pikkupojan kanssa. Käymme sirkuksessa, jossa on paljon hyviä klovneja. Bensa on Venäjällä halpaa, mutta muuten siellä on kallista. Tuomme Suomeen hyvää majoneesia ja taxfree-kaupasta ostan Parlament-tupakkaa, jota ei täältä saa.

toimitus