Simo palaa Tahkon ylläri-iskuriksi

Simo Eerikäinen oli viimeksi kilpakentillä ajaessaan viime kesänä jokkista Vauhtipuistossa. Nyt mies tarttuu taas mailaan.

Terhi Collin

HYVINKÄÄ | Viime syksynä 42 vuotta täyttänyt, jo peliuransa lopettanut pesislegenda Simo Eerikäinen palaa Tahkon superin miehistöön lyöjäjokeriksi.

Kohupaluun taustalla on jokerina pelanneen viime kauden tulokkaaksi nimetyn Miro Marttilan tilanne. Kaksi loppututkintoa hankkinut Marttila sai Espoosta Outotecilta taloushallinnon vaativan paikan. Työnsä takia mies ei olisi pystynyt pelaamaan kuin jonkin osan Tahkon kesän peleistä.

Näin kaikessa sovussa Helsingin Viikissä asuva Marttila on siirretty täksi kesäksi ikäänkuin telakalle. Mies kuitenkin näillä näkymin treenaa PuMun ykkössarjajoukkueen mukana ja pelaa siellä sen minkä ennättää. Pelaajauraansa Miro aikoo jatkaa vielä Tahkossa, kunhan työhuolet hellittävät.

Tahkolla ei ollut omassa kevään hyllyssään muita puhtaita lyöjäjokereita kuin Marttila. Seuraava vaihtoehto olisi Riku Rantasen tai Timo Rantatorikan siirtäminen jokeritontille.

Niinpä pelinjohtaja Pasi Virtanen soitti noin kuukausi sitten Eerikäisen Simolle ja esitti ajatuksen.

Hieman mietittyään ja polven kuntoaan tutkailtuaan Simo tunsi kipinän sisällään ja päätti lähteä kokeilemaan. Tänään Tahko ottelee Pihkalassa harjoituspelin (klo 18) Kouvolaa vastaan ja Simo kokeilee, kuinka osuu.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ