Hyypiönkallion kiviaines matkaa lentokentälle

AAMUPOSTI | Hausjärven Hyypiönkallion louhos on pitkän tauon jälkeen toiminnassa. Se tietää asukkaille meluhaittaa arkisin iltamyöhään ja jatkuvaa raskasta liikennettä kylän läpi.

Louhoksen toiminnan käynnisti Fjäder Group Oy:n voittama urakka Helsinki-Vantaan lentokentän päällystyskiven toimituksista. Urakka on suuri. Murskaus alkoi jo helmikuun lopulla ja jatkuu kesäkuun puolelle. Asukkailta on jo tullut yksi valitus melun kantautumisesta kahden kilometrin päähän. Louhintaa tekevä yhtiö on ottanut toiminnassaan hyvin avoimen linjan ja jakanut lähiasukkaille tiedotetta, jossa kerrotaan liikenteestä ja muistutetaan pitämään lapset pois työmaa-alueen läheltä.

– Raskaita yhdistelmiä kulkee kuorma päällä noin 15 minuutin välein kello 6:n ja 18 välillä arkisin. Uskomme toimituksen pääosin valmistuvan ennen sydänkesän mökkiaikaa, yhtiö tiedottaa.

Yhtiön suunnitelmissa on myös ottaa louhinnan päätyttyä yhteyttä asukasyhdistykseen ja tarjota asukkaille makkarangrillausta ja tietoa hankkeesta. Tämän tiedon yhtiö julkisti Aamupostin lehtihaastattelussa, eikä asukaskirjeessä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ