Katja Hämeenniemi rakastui rautaan

Katja Hämeenniemi harjoittelee tiiviisti Hyvinkään Kehonrakentajien salilla, mistä hän on saanut paljon tukea. Turun kisaan Katjan ystävät olivat askarrelleet komean kannustusbanderollin: Rakkaudesta rautaan.

Terhi Collin

Kova projekti huipentui kisalavalle, jolla Katja oli pelkkää säteilyä.

Katja bikinikunnossa vuonna 2009 ennen projektin käynnistymistä.

HYVINKÄÄ | Kaikki alkoi 19.9.2009. Sattumaa tai ei numero yhdeksää on toisinaan pidetty uudelleen syntymisen ja kasvamisen lukuna. Hyvinkääläisen Katja Hämeenniemen kalenterissa tuon päivämäärän kohdalla lukeekin: ”Nyt alkaa fitness-lifestyle.”

– Muistan ajatelleeni, että nyt se alkaa. Tuntui tosi makealle, Hämeenniemi hymyilee kaksi ja puoli vuotta myöhemmin.

Tuohonkin asti Hämeenniemen elämä oli ollut makeaa, suorastaan sokerista.

– Olin tuudittautunut siihen, että koska jumppaan paljon, saan myös syödä karkkia. Olin joutunut älyttömään karkkikierteeseen, elin sokerihumalassa.

Makea elämä oli alkanut näkyä aktiiviliikkujan vyötäröllä. Salaiset unelmat fitnessurheilijan vartalosta tuntuivat lipuvan yhä kauemmaksi ja kauemmaksi.

– Katsoin bodyfitnessurheilijoita ihaillen ja ajattelin, että minä olen kroppani vanki. Ajattelin, että minulla ei ole ikinä tuohon mahdollisuutta.

Hämeenniemi manasi huonoa kuntoa ja oloaan jumppakaverilleen, mikä koitui nuoren naisen pelastukseksi.

– Jumppaystäväni kertoi, että hänen miesystävänsä on harrastanut ja kisannutkin kehonrakennuksessa, ja että tämä tietää noista asioista melko paljon. Hän myös totesi, että Ilkka voisi varmasti auttaa minua.

Niin Ilkka Kulmala astui Katja Hämeenniemen elämään pyörremyrskyn tavoin kuin ravitsemusterapeutti Hanna Partanen katsojien olohuoneisiin Kolmosen Olet mitä syöt -ohjelmassa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ