Grilli puhtaaksi etikalla ja ruokasoodalla

Grilli ei kaipaa vahvoja puhdistusaineita. Tiskiaine, vesi-etikkaliuos tai ruokasoodasta tehty tahna ovat parhaita puhdistusaineita.

Päivi Tuovinen

Grillikausi kolkuttelee jo ovella tirisevine makkaroineen ja pihveineen.

Talven aikana nuhjaantunut grilli on hyvä puhdistaa ennen käyttöönottoa.

Tutustu grillin käyttöohjeisiin ennen grillin puhdistamista. Eri valmistajien grilleihin ja eri materiaaleihin soveltuvat erilaiset toimenpiteet. Puhdista grilli ja grillausvälineet säännöllisesti, mielellään joka käyttökerran jälkeen.

Irrota grillin ritilät, ja puhdista ne grillin puhdistamiseen tarkoitetulla kaapimella tai harjalla. Karhunkieli sopii puhdistamiseen ja palaneen ruuan irrottamiseen. Karkeita pesulappuja ei kannata käyttää grillin ulkopintaan. Monissa uudemmissa grilleissä on pinnoitettu, herkästi naarmuuntuva ulkopinta.

Pese osat ja ritilät esimerkiksi astianpesuaineella. Käsittele ritilät lopuksi vielä rypsiöljyllä. Valurautaisia osia ei suositella pestäväksi, joten noudata valmistajan antamia puhdistusohjeita, kun puhdistat valurautaisia osia.

Muista, että grillihiilien jäähtyminen kestää yllättävän pitkään.”Grillin puhdistamiseen suositellaan laimeita pesuaineita. Usein etikka-vesiseos tai laimea yleispuhdistusaine riittävät puhdistukseen.

Muista huuhdella pesuaineet huolellisesti pois ennen käyttöä. Ruokasoodasta ja vedestä saat tahnamaisen seoksen, jota voit käyttää lian irti hankaamiseen.

Poista hiilet ja tuhka säännöllisesti grillistä.

Grillihiilet jäähtyvät vasta parin vuorokauden kuluttua käytöstä. Jos poistat hiilet aiemmin, älä laita niitä paikkaan, jossa ne voivat sytyttää tulipalon. Älä laita hiiliä ja kuumaa tuhkaa myöskään muoviseen astiaan tai ämpäriin.

Lähde: siivous.info

toimitus