Riihimäen vanhan linja-autoaseman purkupäätös lainvastainen

AAMUPOSTI | Riihimäen vanhan linja-autoaseman säilyttämistä vaatineet saivat erävoiton torstaina, kun Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi valtuuston linja-autoaseman kaavapäätöksen.

Oikeuden mielestä kaupunki ei ole riittävästi selvittänyt linja-autoaseman kulttuurihistoriallisia arvoja ja merkitystä. Aseman merkitystä ei voi mitätöidä sillä perusteella, ettei se sisälly Museoviraston luetteloon merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Siten valtuuston viime vuoden päätös on lainvastainen, mihin myös viisi valittajaa vetosivat.

Hallinto-oikeuden päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Toteutuessaan kaava merkitsisi linja-autoaseman purkamista.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Kommentit

On mielenkiintoista kuulla, että Riihimäen linja-autoaseman vasemmistolainen suunnittelija on ilmeisesti ollut nykyisen Riihimäen kaupunginjohtajan entinen opettaja ja poliittinen vastustaja sekä entinen Riihimäen kaupungin arkkitehti.

Tässä valossa ymmärrän hyvin kokoomuslaisen kaupunginjohtajan halun tuhota kaikki vastustajien työt merkit kaupungista. Toisaalta sellainen ei ole enää kaupunginjohtajan hommia, varsinkin jos tontti on jo "annettu" kaupunginjohtajan suosimalle rakennusfirmalle.

Riihimäen vaaliminen myös historiallisessa kielessä on mielestäni pikemminkin kaupunginjohtajan hommia. Ei kaupungin tuhoaminen.

Tieto on valtaa

Hienoa, että saimme Hallinto-oikeudelta tämän päätöksen! Ehkä Riihimäenkin päättäjät alkavat kiinnostua historiastaan pystyäkseen paremmin suunnittelemaan tulevaa! Riihimäkeläistä kulttuurihistoriaa on rakennusten muodossa säilynyt kovin vähän.

sienimummi

No niin vasemmisto, vastatkaahan kysymyksiin:
Mitä vanhalla, asiantuntijoiden mukaan huonokuntoisella purkukunnossa rakennuksella pitäisi tehdä?
Mitä järjellistä toimintaa rakennuksessa voi harjoittaa?
Kuka maksaa korjauskustannukset?
Eiköhän olisi aika elävöittää vanhan torin aluetta ja rakentaa sinne uusia rakennuksia, jotta asuntoja on tarjolla kasvavaan tarpeeseen. Kaupunki kasvaa ja uusia asuntoja tarvitaan. Näin hyvälle paikalle palveluiden viereen tulee saada asuntoja etenkin vanhuksille, joilla on varallisuutta ostaa uusi asunto, kun vanha omakotitalo on myyty nuoremmille.

Torikauppias

Ehdotan, että Riihimäen entinen linja-autoasema muutetaan nuorison tarpeita täyttäväksi rakennukseksi, Riihimäen Kaupungin johdolla?
Ensinkin etsittäisiin sille luotettava järjestö, tai taho (henkilö), joka pystyy rakennuksen nykyiset tilat muuttamaan järkevällä tavalla tulevaa käyttöä vaativaan kuntoon, huomioiden myös nuorten suosiman "aina auki kahvilan"?
"Auki joka päivä", systeemillä valvotusti toimiva, ja nuorison tarpeita vastaava, sekä heitä tulevaisuuteen ohjaava terveitä toimintatapoja ja kulttuuria toteuttava keskus, joka kerää nuoret yhteen. Miltä kuulostaisi?

Yxs?, Riihimäeltä

Eikös yksi Nuorisotalo aluueela jo riitä? Entisen makkaratehtaan talossa. Me alueella asuvat emme kyllä tästä suunnitelmasta ihastu. Yöt riekutaan ja kännätään ja aamulla sotkut siivottavana. Eikös näitä uusia nuorisopaikkoja voisi perustaa Peltosaareen?
Mitä tulee korjaukseen, niin ei sitä kukaan talkoilla tee, kalliiksi tulee.

Hyvästi yöunet

Rixussa on jo.
Monari Eteläisen kaupunkia vastapäätä ja sitten on joku Street light (srk:n)
kaupungilla sekä joku kolmaskin.
Nuorisolle on hyvät tilat, mutta pussikalja vie voiton, vaikka olisit kuinka
kunnollinen nuori.
Kuulemma tilat ovat vajaakäytössä.

ei hyvä

K. Lehtonen:
Et sitten esittänyt, että mitä luokkaa remppa kustantaa, arviot on!
Onko päädyssä oleva ärrä muuten myös Jaatisen käsialaa?

perinteitä kunnioittaen

Ai tälläinen Jaatinen:

Oulussa Jaatisten suunnittelema Kaupunginkirjaston ja Kaupunginteatterin muodostama kompleksi on saanut runsaasti arvostelua osakseen. Huhujen mukaan joku japanilainen turisti oli joskus luullut Kaupunginteatteria ydinvoimalaksi. Monien Oululaisten mielestä Kaupunginteatteri on Oulun rumin rakennus.

Matkakeskus on tyhjillään...

kukkasia

On ikävä tosiasia, että Riihimäellä nämä suojellut rakennukset on yleensä joku kaunis päivä syttyneet palamaan mystisesti itsestään, eikä poliisikaan ole koskaan löytänyt syyllisiä. Näin kävi Linnunlaulun ja vanhan suojeluskuntatalon ja sahan ym ym kaupungin arvokkaiden historiallisten rakennusten, joita joku grynderi on himoinnut ja joku poliittinen taho inhonnut.

Historian muisti

2.2.2010 Rakennusperinneinfo:

– Kuntotutkimuksen mukaan rakennus vaatisi vain huoltoa ja pintakorjauksia, kuitenkin korjauskustannusten arvioitiin nousevan 1, 2 miljoonaan euroon. Teknisen lautakunnan marraskuisen pöytäkirjan mukaan korjauskustannuksiin oli laskettu rapatun julkisivun uusiminen, kaikkien ikkunoiden sekä vesikaton uusiminen ja muita uusimistoimenpiteitä siinä määrin, että vanhasta rakennuksesta olisi jäänyt oikeastaan vain runko jäljelle.

lähde:
http://www.rakennusperinto.fi/news/Uutiset_2010/fi_FI/riihimaenlinja/

pientä pintaremonttia

ponkas vaan miäleen...jot joku vanha linkkuri kai vois entistää sinne
uutelle linkkuasemale...olis siin vetonaulaa kerrakseen ja sit se vois ajeluttaa
turistei ja muitaki pitkin poikin kylää...ei mul muuta

itea

Maksaja on valmiina:

– Riihimäen kuvataiteilijat ry on monista halukkaista se ryhmä, joka eniten tarvitsisi vanhan linja-autoaseman tiloja. Heiltä puuttuvat tällä hetkellä kokonaan grafiikan paja sekä valokuvaboratorio, kertoo Eva Tuominen. Heille tilat olisivat suorastaan ihanteelliset, jopa lastauslaituri on olemassa.
– He olisivat valmiita tekemään itse ne vähäiset korjaukset, jotka ylipäätään olisivat tarpeen, jatkaa Eva Tuominen.

Eli ilmeisesti kuvataiteilijat Ry sitten maalaa sisätilat?
Maksaako ne myös rakennuksen käyttökustannukset; lämmitys; sähkö; vesi jne?

art isti maksaa

Ai remppaa ne vai?
Se tönö on siinä kunnossa, että on työsuojelulakien vastaista siellä leikkiä.
Esim. ilmastoinnit ei vedä niitten maalinkäryjä ja ne pitäis uusia ensin.
Mikäli tehdään, niin kertarysäyksellä, eikä mitään kuminauhaviritityksiä,
joka pitkässä juoksussa helvetin kalliimmaksi tulee.

naivisti

Voi harmi. Olisin halunnut alueelle muuttaa uuteen kerrostaloon. Ja milläköhän varoilla sitä vanhaa asemaa korjataan? Senkin rahan voisi sijoittaa lapsiin ja nuoriin. Kansan äänestys pystyyn!

vanhat rötisköt nurin