Kommentit

23.5.2011 09:45

Jos ei ole tullut oma kevyt, mutta vahva kauppakassi mukaan, ostan biohajoavan tai paperikassin, riippuen ostoksista. Joillakin on myös kangaskasseja myytävänä. Muutaman sentin voi niistä maksaa enemmän, kun ajattelee, mikä on kokonaishyöty. Turhia ja rumia ovat muovikassit.

23.5.2011 18:04

Jos halutaan oikeasti tehdä ympäristötekoja, niin kielletään ensin vaikka formulat, rallit ja muu luontoa rikkova ja saastuttava toiminta.. Eipä silti, kangaskassi itselläkin mukana kulkee mutta joskus tuntuu että takerrutaan lillukanvarsiin. Ja taitaa Venäjäkin edelleen laskea P:nsa Itämereen... ym.ym.

23.5.2011 23:36

Kyllä pitäisi ja monessa maassa näin on tehtykin, ainakin ilmaisten pussien osalta. Kun tällaista esitetään, tulee joku aina esittämään laskelmansa kuinka paperikassi saastuttaa enemmän. Näin voi olla, mutta paperi ei koskaan päädy mikrosilpuksi valtamereen tukahduttamaan elämää.

Toisaalta Suomessa kaupasta ostetut muovikassit menevät suurelta osin roskapussikäyttöön, johon joka tapauksessa tarvitaan muovipussi. Näin ainakin niin kauan, kun biojätteiden sekoittaminen kuivajätteisiin on sallittua.

Muovin yltiöpäiseen käyttöön pakkauksissa ja yleensä yhdyskuntajätteiden vähentämiseen ei tule muutosta niin kauan, kun jätteitä poltetaan. Mitä suurempi osuus jätteestä on hyvän lämpöarvon omaavaa muovia, sitä enemmän kahisevaa sataa Ekokem Oy:n laariin ja siitä 66 % kuntien ja valtion kassaan.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.