Mikä on koulujen suurin ongelma?

Kiusaaminen
58%
Luokkakoot
26%
Opetuksen taso
5%
Koulujen tilat/kunto
8%
Jokin muu (kerro kommenttiosiossa, mikä ongelma)
0%
Kouluissa ei ole suurempia ongelmia
3%
2 kommenttia Kommentoi

Kommentit

7.8.2012 10:36

Oppilashuoltoon pitäsi kiinnittää hyvin paljon huomiota. Jos huomataan ettei oppilas menesty on syytä etsiä syyt mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ,jotta apu voidaan antaa oikeaaikaisesti. Mitä pidemmälle oppimisvaikeuksien kanssa koulussa mennään sitä suurempi on riski että opiskelija jää jälkeen muusta ikäisestään tasosta ja jatkosuunnitemat vaarantuvat. Toisenasteen opiskeluun on syytä rakentaa malli missä opiskelijalla on hyvät mahdollisuudet suunnitella opintonsa uudelleen - harva n.16v tarkkaan tietää ammatilliset tavoitteet niin tarkkaan että työllistyy/ käy koulutuksen loppuu. Oppilashuollossa on aivan liian vähän henkilöstöä tällä hetkellä. Kuraattoreita ja psykologeja ja luokkakoot mah.pienet jolloin opettajilla on mahdollista ottaa huomioon luokassa jokainen yksilönä.

9.8.2012 02:19

Kiusaaminen, koulujen huonokuntoisuus jopa mahdolliset homeongelmat, ja opetuksen huono taso ovat niitä jotka herättävät eniten huolta.
Kiusaaminen ratkeaisi ottamalla kiusaajat psykiatrin hoitoon edes joksikin aikaa, epäilen että osa vaikeimmista tapauksista jäisikin pysyvään tarkkailuun, mikä parantaisi paljon työilmapiiriä ja helpottaisi monen pienen kiusatun koulunkäyntiä.
Myös uusia kouluja on pakko rakentaa että kaikki saavat Suomessa tasa-arvoisen, terveellisen ja miellyttävän alun opintoihinsa. Tiedän kyllä mistä puhun, olen nähnyt niin monta vetoisaa ja kelvotonta tilaa pikkulasten käydä koulua. Opetuksen tasosta on syytä myös olla jatkuvasti huolestunut, ja opettajilta on vaadittava pätevyys, ei sen vähempää. Nykyaikaisuus, tehokkuus ja moni muu asia kuten tasa-arvo ja terveellä itsetunnolla ja omasta menneisyydestä ylpeinä, ei muita mielistellen annettu kansainvälisyyskasvatus on pystyttävä tarjoamaan lapsille ekaluokalta lähtien.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.