Lukijan uutinen

Apua arkeen ja duunia nuorille työpalvelun nuoret innolla auttamassa

Kommentoi 1

Riihimäen 4H- yhdistyksen työpalvelun osaavat nuoret tekevät keikkatöitä auttaakseen arjen askareissa ja tienatakseen taskurahaa opiskelujen ohella. Työtilauksia on tullut niin yksityisiltä kuin yrityksiltäkin. Työt ovat vaihtelevia laidasta laitaan ja miltei jokaiseen työtilaukseen löytyy oikea osaaja. Toiset nuoret ovat loistavia viikkosiivoojia ja ikkunanpesijöitä, kun toisilta sujuu ruohonleikkuu ja piha-aitojen siistiminen. Olipa kesällä kaksi tyttöä järjestämässä toimintaa lapsiryhmälle puutarhajuhlissakin.
Työpalvelun pojat taasen olivat Jyskin malli huonekaluja kasaamassa urakkapalkalla ennen koulujen alkua.

Meillä 4H:ssä periaate onkin että "Tekemällä oppii" näin nuoret saavat kosketuksen työelämään ja kokemusta kartutettua jo ennen kouluista valmistumistaan.
4H- työpalvelu on valmis malli jo vuosien takaa 4H järjestöllä, mutta Riihimäkeen se saatiin perustettua vasta tämän vuoden toukokuussa. Osa nuorista ovat käyneet 4H:n oman työpalvelun ohjauskoulutuksen ja saaneet perustaidot lastenhoitoon sekä senioripalveluun, toiset taasen on koulutettu 4H- dogsittereiksi. Syksyn aikana olisi tarkoitus saada halukkaille Ajokortti työelämään kurssi, joka antaa peruspohjan työelämänpelisäännöille, palkanmaksulle ja työnhakemiselle. Ajokortti työelämään kurssin suorittaneet saavat oman "ajokortin" työelämään ja pääsevät halutessaan 4H- työpalvelun listoille.

Työpalvelu on kohtalaisen edullista kotiapupalvelua verrattuna yksityisiin siivousapupalveluihin saati pihankunnostus palveluihin tai koirahoitoloihin. Dogsitterin tuntiveloitus on 7,50€/ tunti ja työapupalvelun 13€/ tunti, joitakin suurempia keikkoja kuten ikkunanpesut ja yritysten huonekalukasaukset hoidetaan urakkapalkalla. Riihimäen oma mainoslause onkin HELPOTA ARKEASI TUKEMALLA NUORIA!

1 kommentti Kommentoi
Käyttäjän Riihimäki4H kuva
Riihimäki4H  

Kommentit

10.8.2011 20:34

Nico tekee TÖITÄ!!!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.