Keskustelut

Ravintolapäivä taistelee kaupallistumista vastaan: ”Jos haluat vain rahaa, älä osallistu”

Suureen suosioon noussut Ravintolapäivä-tapahtuma on julkaissut Facebookissa kannanoton kaupallisuutta vastaan. Tapahtuman vapaaehtoiset järjestäjät eivät halua, että alkujaan tavallisille matti- ja maijameikäläisille tarkoitettu Ravintolapäivä muuttuu entistä enemmän ilmaiseksi mainosalustaksi erilaisille kaupallisille ja aatteellisille myyntipuheille.

Mikä Ravintolapäivä?

Omien sanojen mukaan Ravintolapäivä on karnevaali ravintola- ja ruokakulttuurin puolesta.

Tapahtuma kannustaa perustamaan oman ravintolan yhdeksi päiväksi itse valittuun paikkaan, kuten puistoon, kotiin, rannalle tai toimistoon

Tapahtuma on lähtöisin Suomesta

Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin toukokuussa 2011

Tapahtuma palkittiin Helsingin kulttuuritekona vuonna 2011

Tapahtuma sai Suomi-palkinnon joulukuussa 2012

Seuraava Ravintolapäivä järjestetään 19.5.2012

Mukaan voi ilmoittautua www.restaurantday.org

Lue koko juttu Ulla Yliherne

4 kommenttia Kommentoi

Kommentit

25.4.2012 15:16

Onko Porvoossa ilmottautuneita pop up- paikkoja

26.4.2012 06:37

Ymmärrän toki idean protestoida kaupallisuutta vastaan, mutta mielestäni tälläiset päivät taistelevat vain yksityisiä ravintola yrittäjiä vastaan. Ravintola yrittäjä näkee paljon vaivaa ja ottaa huomattavan riskin että saa aloittaa toiminnan. Eikä turhaan, luvat ja turhaan, suurin osa luvista on tehty kuluttajien suojaamiseksi. Nyt käytännössä nämä luvattomat ravintolat ovat ensisijaisesti terveysriski, vaikka jutussa esiintynyt Pinja sekä monet muut muistavat 1) pestä kädet 2) katsoa parasta ennen päivämäärän elintarvikkeista.
Toivottavasti olen ymmärtänyt tämän täysin väärin, että ne ravintolat ja kahvilat, jotka tekevät esimerkiksi Taloussanomien esittämän listanmukaiset toimenpiteet eivät jää hopealle, Lupien hakeminen ei ole kaupallisuutta vaan byrokratiaa jonka tunnolliset yrittäjät kärsivät (http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2011/05/26/vain-10-lupaa-nain-helposti-perustat-ravintolan/2011...)

28.4.2012 02:07

Aika usein lehdissä on pikku-uutisia lihavarkaista. - Monessa tapauksessa lihat myydään eteenpäin. Jälleenmyydyn lihan hygienia ei ole korkeatasoista. - Jos ravintola-ala vapautettaisiin, löytyisi monta yrittäjää, jotka ostaisivat varastettua lihaa. Ehkä jo nykyään on olemassa ravintoloita, joille kelpaa varastettu liha.

30.4.2012 10:26

mielestäni todella hyvä idea ! Näin moni kokkaaja voi testata tasonsa ja saada ponnahduslaudan yrittäjäksi - kateus se vain pilkistelee aina Suomalaisten keskuudessa.... mitä tämä yksi päivä muka vaikuttaa paikallisten ravintoloiden koko vuden liikevaihtoon ? hoh hoh

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.