Keskustelut

Professori: Hyvä esimies on aina etäinen

Yksinäisyys on luonnollinen osa johtajuutta. Vaikka johtaja tekee työtä samassa yhteisössä, hän ei voi ystävystyä työntekijöidensä kanssa. Johtajuus vaatii tiettyä etäisyyttä, joka auttaa katsomaan työyhteisöä kokonaisuutena, ei sen sisältä.

Kuka?

Marita Paunonen-Ilmonen

Professori (emer.) PhD; RN; M.Ed; Master-CSLE; erityistasonpsykoterapeutti

Sued Management Oy:n toimitusjohtaja.

Työskennellyt Turun, Kuopion ja Tampereen yliopistoissa professorina ja laitosjohtajana.

Tehnyt väitöskirjan työnohjauksen vaikuttavuudesta.

Kirjoittanut oppikirjoja ja tutkimuksia työnohjauksesta.

Kehittänyt ohjaus- ja sparrausmalleja.

Toiminut johdon työnohjaajana, coachaajana ja sparraajana noin 30 vuotta.

Kouluttanut työnohjaajien yli 30 vuotta.

– Esimiehen ei pidä kuulua epävirallisiin piilo-organisaatioihin tai työntekijäryhmittymiin.

Lue koko juttu Heli Koivuniemi

61 kommenttia

Kommentit

2.4.2012 19:20

Ilmankos on työpaikkakiusaaminen yleistynyt viimeisen 30 v. aikana,
hyvin on opit menneet perille.

3.4.2012 10:49

Kenelle työntekijä voi kertoa työasioistaan ja tunteistaan,jos esimies on liian etäinen? On helppoa olla tuollainen esimies,kun ei tarvitse puuttua työpaikan ongelmiin ollenkaan.

7.4.2012 07:21

Luottamusmies on työpailkalla, ja hänen kuuluu saada tietää ongelmista, koska hän voi niihin puuttua, jos taidot riittävät. Joko itse, työsuojeluviranomaisten tai amaatiyhdistyksen kautta. Usein asiat ovat kiinni omasta uskalluksesta, koska siinä voi
mennä työpaikka. Johto on usein kritiikille armoton eikä ymmärrä sitä yrityksen kehittämisenä.

3.4.2012 13:18

Tuossahan on kyse busineksesta! Tietysti johtajan pitää saada ulkopuolista (maksullista!) tukea talon ulkopuolelta. Siihen taas tämän haastatellun henkilön liiketoiminta perustuu.

No, mikäs minä olen kenenkään busineksia kahdehtimaan.

3.4.2012 16:36

Mitäs jos Heli näin kahden peräkkäisen jutun jälkeen esimiehistä kirjoittaa seuraavaksi vaikkapa niistä kaikkein heikoiten palkattujen hyvinvoinnista niin kotona kuin työpaikalla.
Mikä kannustaa lähtemään aamulla raskaaseen heikosti palkattuun työhön kun lähes saman rahan saisi kotona nostamalla korvauksia kuten niin monet muutkin joita yhteiskunta kyllä paapoo.
Esimieskin kun on vielä etäinen eikä häneen voi muodostaa kuin pinnallisen esimies-tyntekijä suhteen ja hän vielä uupumuksessaan jakaa osan omistakin töistä alaisilleen, niin hyvähän siinä on moppia heilutella, auttaa erityisoppilaita, siivota toisten laiskuutta maahan heittämiä roskia, naputella kaupan kassaa jne. jne.

Itse en ole kateellinen esimiehille tai niille jotka tienaavat ansaitusti enemmän, kuitenkin odotan että myös he hoitavat oman työnsä eivätkä sysää niita alaspäin. Kunnia muistetaan aina ottaa myös sieltä alhaalta, mutta se pa*ka tahtoo valua alaspäin.

3.4.2012 18:51

" Kunnia muistetaan aina ottaa myös sieltä alhaalta, mutta se pa*ka tahtoo valua alaspäin."

Näinpä. Ylhäältä kun katsoo alaspäin, niin näkee vain pa*kaa ja vastaavasti alhaalta kun katsoo ylöspäin, niin näkyy vain persreikiä

3.4.2012 18:55

Robin Hood ja Sherwoodin iloiset veikot on paras työporukka, jota minä voin kuvitella. Professorin saattaisi kannatta tulla mukaan metsään ;-)

3.4.2012 19:08

Just! Ei mitään kytkyjä pomoon, sen tietää jokainen duunari!

3.4.2012 19:12

En ole ihan varma, mihin asiaihminen sanoi just, mutta jos se liittyi Robin Hoodiin, niin Robbari oli porukan esimies.

4.4.2012 15:03

Robinin porukka oli koossa koko ajan elikkä kokonaisvaikutelma kieli sissien keskinäisestä tasa-arvosta.

3.4.2012 19:47

Otetaan esimerkki, jossa esimies ja muutama alainen ovat tupakoitsijoita. On selvää, että tupakkakopissa istuu rivissä joukko ihmisiä joista tulee hyvinkin tuttuja ja läheisempiä toisilleen kuin tupakoimattomista suhteessa pomoon.Tämä on melko luonnollinen kuvio työpaikoilla, eikä siinä esimies jää "yksin" tai liikaa porukan "yläpuolelle".

3.4.2012 21:54

Väkisinkin herää kysymys että oliko Räty AKT:ssa tuollainen hyvä esimerkki etääntyneestä esimiehestä joka loi sitä kokonaisnäkemystä ehkä hieman liiankin eristäytyneenä ? Miltähän tuo työyhteisö mahtoi hänen silmissään näyttää noin kokonaisuutena.

4.4.2012 08:23

Tapaus ravintolassa. Työporukka iltaa viettämässä. eräs porukasta selitti, ettei pysty nukkumaan ja päivällä huimaa etc. Viereisessä pöydässä oleva henkilö, antoi ystävällisesti neuvon kääntyä työpaikan lääkärin puoleen kääntyä. Tällöin ilmeisesti porukan pomo hyökkää neuvojan kimppuun sanallisesti. Herää kysymys oliko ko. pomo heittämässä tätä burn-out (paniikkihäiriö tulossa) pois ja säikähti muiden työntekijöiden reaktiota vai oliko kysessä vainhoharhainen ihminen muuten vain (pelkäsi johtajuuden menevän?) ?

No joka tapauksessa hassua tulla alkupaukkuravintolaan räyhäämään viikonloppuna työporukan kanssa ?

4.4.2012 10:42

Hyvä esimes on ainan tietoinen , mitä työyksikössä tapahtuu / kuinka työyksikkö toimii.
Hyvä esimies tuntee alaisensa ja käy heidän kanssaan keskuteluja avoimesti tiimien kanssa ja myös kahdenkeskisiä kesusteluja on hyvä käydä.
Hyvä esimies puuttuu ristiriitatilanteisiin ja selvittää erimielisyydet heti.
Pyrkii omalta osaltaan luomaan työapikalle luottamuksellisen ja avoimen ilmapiirin.
Hyvä esimies toimii rehellisesti ja kohtelee alaisiaan tasa-arvon mukaan. Ei harrasta hyvätyttö / hyväveli politiikkaa johtamisessaan.
Luottamus esimiehen ja alaisten välillä on ehdoton edellytys työyksikön toimivuudelle ja työhyvinvoinnille.

4.4.2012 11:37

Hyvä esimies on talon sielu hänen pitää myös kunnioitaa työn tekijöitä, olla heille ystävälinen rakentaa hyvää yhteishenkeä näyttää työn tekijöille mallia miten toimia yhteistyö henkisesti silloin kaikilla on hyvä mieli ja työn teko on mielekästä.
Ei pomon pidä olla nenänvarta kyylävä vaan avoin yhteistyö henkinen ihminen.
Silloin sairaslomat jäävät vähenmälle jaksaa paremmin kun ilma piiri on lämmin ja tasavertainen et kaikki on niikuin vähän samalla lähtöviivalla.

4.4.2012 13:17

Juopunut mies kävelee kadulla. Vastaan tulee poliisi.
- Mihinkäs sitä ollaan menossa tuossa kunnossa?
-Kotiin.Olen juhlinut esimieheni kanssa Uutta Vuotta ja pelkään , että vaimoni on varmaan jo huolissaan.
-Mutta nythän on huhtikuu.
-Niin, sanoinhan, että vaimoni on varmaan jo huolissaan.

4.4.2012 15:07

Siinä nähdään professori joka ei ole päivääkään tehnyt oikeita töitä.. jos olisi ei kirjoittaisi tuollasita sontaa..
Mitä lähempänä esimiehet on työntekijöitä niin sitä vähemmän on niitä ongelmia mihin tarvitsee puuttua. Se on totta että ei saa olla läheinen yhdelle "perseennuolijalle" vaan yhtä läheinen kaikille..
Homma toimii , ei oo joutavia riitoja, töissä on mukavaa.... ja ennenkaikkea bisnes luistaa..

4.4.2012 17:29

Oppi jota he antavat pitää aina kääntää toisin kuin he sanovat. Viisaus: Älä tee niinkuin minä vaan niinkuin opetan. Toisin päin käännös: Tee kuin minä ja älä tee oppien mukaan. Silloin ei tarvii katua tekojaan koskaa vaan valehtelee itselle ja muille sujuvasti. Ja on myös aina oikeassa itsensä ja oppiensa kanssa. Kekkoslovakian oppi on siinä mennyt hyvin kanslaisille jakeluun peruskoulussa. Osa vain ei koskaan sisäistänyt sitä oppia ja siksi he ovatkin vain virkamiehiä.

5.4.2012 06:59

Nimimerkki; työntekijä puhuit asiaan. Luottamus esimieheen on kaiken A ja O. Nykyisin, ei voi luottaa kun itseensä. Saat syyttää itseäsi, jos erehdyt luottamaan esimieheen tai hänen ns. kuppikuntaansa. Vähiten esimieheen, on kokemusta varsinkin Vanhustenhoitopuolelta. Nykyisin tulee nuoria esimiehiksi, heiltä puuttuu työkokemus koko vanhustyöhön. Työntekijöiltä vaaditaan sitoutumista työhön. Miksi esimiehet eivät ITSE sitoudu ja näytä esimerkkiä?Vanhemmat, koulutetut ja hyvät työntekijät eivät jaksa heidän `pomottelua`ja arvostus heitä kohtaan on huono. Raha ja nuoleskelu ratkaisee kuka valitaan työhön. Ei pätevyys ja kokemus työhön. Hyviä esimiehiä on todella hyvin harvassa, on lottovoitto jos sellaisen löyttää.

5.4.2012 08:44

Osittain allekirjoita professorin ajatukset. Ensisijaisesti esimies on oman alansa asiantuntija, jolta työntekijät saavat tarvitsemansa neuvot ja ohjauksen. Esimiehen on oltava tasapuolinen ja oikeudenmukainen kaikkia kohtaan. Esimies keskustelee ja kuuntelee alaisiaan.
Esimies on ns puun ja kuoren välissä. Puu on alaiset ja kuori yrityksen / yhteisön johto. Esimiehen on kumarrettava kumpaankin suuntaan ja siinä se vaikeus onkin, kun aina pyllistää toiseen suuntaan. Siksi esimiehen ei kannata luoda liian tuttavallisia suhteita alaisiinsa ja avautua liikaa itsestään alaisilleen, koska aina jossakin vaiheessa esimies joutuu johdon ohjauksessa tekemään niitä vaikeita ja ikäviä ratkaisuja. Sitä vaikeampaa ja tuskastuttavampaa esimiehelle on toteuttaa vaikeita päätöksiä, mitä parempia kavereita alaiset ovat. Usein esimies jää kipeissä tilanteissa yksin ja saa työntekijöiden vihat päälleen; ja johto häipyy huoneisiinsa odottamaan pölyn laskeutumista.

6.4.2012 11:05

Minua innostaa ystävällinen ja fiksu esimies, joka tekee töitä yhdessä ja ohjaa toisinaan suuntaa. Kyllä minuakin kiinnostavat alaisena enemmän tavotteiden saavuttamiseen liittyvät asetelmat kuin muiden kotiasiat. Toisaalta pienet väläykset elämästä ja mukavista elämyksistä antavat työtauoilla mukavaa keskusteltava ja laajentavat kaikkien elämänpiiriä. Yhdessä voi ihmetellä paljon asioita menemättä henkilökohtaisuuksiin.

Etäinen esimies on ikävä, kun se etäisyys ymmärretään oikeutuksena huonoon käytökseen tai puhumattomuuteen. Olen kuullut useammastakin pikkukaupungin esimiehistä, joka ei tervehdi lainkaan työntekijöitä tai vastaa tervehdykseen. AKT:ssa etäisyydenpito olikin jo kiusaamista.

6.4.2012 16:49

Hyvin suuren työnantajan leivissä olevana on pakko sanoa, että johtamiskultturi on taantunut jonnekin 70-luvulle =/. Oikeudenmukaisuus, työntekijöiden mielipiteiden kuunteleminen ja arvostus on tyystin kadonnut.Huolimatta kaikista kokoontumisista, palaverista, tutkimuksista. Mallia otetaan ylemmistä esimiehistä.

8.4.2012 11:53

Edellisessä työpaikassani ei puhuttu enää työntekijöistä vaan resursseista.
Aamulla leimattiin itsemme sisään ja jokaisen työn aloitus ja lopetus tietokoneelle ja päivän päätyttyä ulos.
Näin voitiin kuulemma seurata miten saadaan kaikki resurssit käyttöön ja jos ajanhallinnassa ilmeni vapaata resurssia se hyödynnettiin töitä paremmin organisoimalla.
Kuulostaa työnantajan korvissa varmaankin tehokkaalta, muttei ole työntekijän roolissa enää kovinkaan inhimillistä.

Olisiko tämä sitä etääntymistä työntekijästä, eihän heitä joissain paikoissa pidetä enää edes ihmisinä vaan pelkkinä resursseina jotka voidaan sitten yhtiön edun mukaisesti pistää tilapäisesti tai lopullisesti porttien ulkopuolelle jos kysyntä on pienempää kuin kapasiteetti ja resurssit.
Kehityskeskusteluja pidetään kerran vuodessa joten voidaan ihan yhdessä miettiä miten saadaan enemmän irti työpanoksesta, samalla voidaan inhimillisyyden naamiointina jopa kysyä mitä kuuluu ja kuinka menee.
Se on ihan sama onko tulos viivan alla kuinka monta miljoona plussalla, haetaan sitä tuottavuuden maksimointia.
Talouskasvu, tuo salkkumiesten meille tavallisille resursseille aivopesemä kirosana jonka ympärillä kaikki pyörii, jos ei ole talouskasvua niin maailma pysähtyy.

Josko se pörssiyhtiön toimitusjohtaja istuisi hetkeksi ja kuuntelisi vaikka seuraavan kappaleen, tosin taitaa olla pää jo niin pyörällä ettei tuosta tajua mitään muuta kuin sanan "muurahaisia" joka lienee hänen päässään synonyymi sanalle resurssi:
http://www.youtube.com/watch?v=Fjcy0kHCkD4

8.4.2012 13:20

Eikö varsinainen elämä ja sen sisältö pitäisi rakentaa muualle kuin työhön ja työyhteisöön. Työn tehtävänä on vain hankkia rahoitus varsinaista elämistä ja sen unelmien toteuttamista varten.
Henkilökohtaisten asioiden työyhteisöön tuomisella ja vatvomisella pilataan pahimmassa tapauksessa koko työyhteisön ilmapiiri. Ei ihme jos tälläisen työyhteisön jäsenet kokevat tulleensa kiusatuiksi kun eivät saa keskittyä töihinsä ja tuloksen tekoon.

8.4.2012 13:47

Jos työuransa aikana viettää aikaa työpaikalla noin 100 000 tuntia, niin on turha puhua että elämä on jossain muualla kuin työpaikkalla, kyllä se on hyvin suuri osa sitä omaa elämää ja ei ole haitaksi jos siellä edes jotenkin viihtyy ja tulee niin esimiesten kuin alaistenkin kanssa toimeen.

8.4.2012 13:33

Professorin mallin mukainen esimieskäyttäytyminen sopii ja on ominaista vain sellaisille esimiehille, jotka eivät sovi esimiehiksi.

23.7.2012 10:05

Suurimmalla osalla teollisuuden esimiehistä ainoa johtamiskoulu on ollut reserviupseerikoulu. Siellä saadulla johtamismallilla he yrittävät toteuttaa johtamistehtäväänsä.

8.4.2012 14:00

"Jos työuransa aikana viettää aikaa työpaikalla noin 100 000 tuntia"

On vain niin, että jos työpaikalla olon tarkoitus on viettää aikaa ja viihtyä, niin ei ole ihme, että työpaikat menevät kilpailussa ulkomaille. Kuka meistä itse haluaisi maksaa pelkästä läsnä olosta jos haluamme saada tarvitsemme tuotteen tai palvelun?
Hyvän on jos työpaikalla viihtyy, mutta työtä ja työyhteisöä ei tarvitse rakastaa. Tärkeintä on, että niiden kanssa tulee toimeen.

8.4.2012 16:13

Kuka on kirjoittanut että töissä vaan vietetään aikaa ja viihdytään saatikka rakkaudesta?

Taitaa olla joku "vanha patruuna" siellä näppäimistön toisessa päässä...

Onneksi nykyinen työ ei vaadi kellokorttileimauksia ja vaikka työ onkin usein fyysisesti ja joskus henkisestikin raskasta voin kertoa viihtyväni työssäni ja koen sen tärkeäksi toisin kuin edellisen työpaikkani jossa tarkoitus oli vain suoltaa lisää henkisen puutoksen korvaamiseen tarkoitettuja turhakkeita niin luonnonvarojen kuin ihmisten työpaikkojenkin kustannuksella.

9.4.2012 20:03

" Onneksi nykyinen työ ei vaadi kellokorttileimauksia ja vaikka työ onkin usein fyysisesti ja joskus henkisestikin raskasta"

Ilmeisesti kirjoittaja ei kuulu Työaikalaki 9.8.1996/605 piiriin tai ei tunne sitä. Kyseisen lain 7-luvussa on määräykset työaika-asiakirjoista ja työaikakirjanpidosta. Kellokorttilla- ja muut vastaavilla laitteilla saadaan vaivattomasti kerättyä dataa lakiinperustuvaa työaikakirjanpitoa varten. Oikein käytettynä se on tosite/työväline molemmille osapuolille työssäoloajasta ja mahdollista ylitöistä, sekä työaikalain noudattamisesta. Myös työsuojelutarkastajat voivat kysellä tietoja pitkältäkin aikajaksolta taaksepäin.

10.4.2012 06:30

Kirjanpitoa kyllä, ei kellokorttia.
Oliko lisää vuosilukuja ja erisnimiä?

10.4.2012 07:01

Tehdastyössä kellokorttisysteemi tai vastaava on hyvä varsinkin jos työntekijöitä on tuhansia. Työn luonne ei aina voisi vaatiakaan työaikaseurantaa, sillä esim. maaseudulla maksetaan palkka tehdystä työn määrästä eikä tehdystä työajasta. Sadepäivänä ei esim. sokerijuurikaspellolla tee kukaan mitään työtä, koska märkä savi tarttuisi kuokkaan pahasti kiinni. Pienenä olin kesätöissä ja palkka maksettiin kaksi penniä kuokan kanssa harvennetulta sokerijuurikaspellon metriltä.
Illan päätteeksi talon isäntä tiedusteli kaikilta harventajilta harvennetut metrimäärät ja kesän lopussa maksettiin palkka.

10.4.2012 10:35

Oisko taas vähän puurot ja vellit sekaisin. Johtaja on talossa pomo ja työnjohto ja esimiehet hänen alaisiaan. Eri osastoilla on osastopäälliköt, jotka hoitaa operatiiviset työt, kun taas johtajan työ on luoda strtegiat ja valvoa niiden toteutumista.
Nykyisin nämä nimitykset on aivan sekaisin, kun joka toinen on johtava-jotain.
Johtajuus on korkean koulutuksen jälkeinen työ, jonka osaaminen on aina henkilökysymys.
Hyvä johtaja ei päästä alaisiaan liian lähelle, joskus jopa estää liian innokkaita pyrkyreitä. Tämän asian voi johtaja hoitaa vaikka tinkimällä infosta, joka veisi liian lähelle strategian linjauksia.
Työnjohtaja on avainasemassa, että työt luistaa hyvin ja sovussa.
Nykyisin työnjohto on kadonnut ja tuloksena tehdään sutta ja sekundaa.
Yrittäjävetoinen firma on johtajansa näköinen ja johtaja on sen sielu, joka näkyy yrityskuvassa ulospäin.

7.6.2012 20:11

Narsisteja ovat ne jotka ovat tämänkin keskusteluketjun "Laureaksi" vääntäneet. Heidän ongelmansa tuntuu olevan ylitse kaiken.
Jos paikka ei miellytä, niin silloin on syytä vaihtaa taloa. Jos on tullut potkut kannattaa katsoa peiliin. Ei missään näin omahyväisiä kauan katsella.

8.6.2012 08:54

Työpaikkakiusaaminen on suomalaisissa työyhteisöissä iso ongelma. Se ei koske vain keskustelujen kohteena ollutta Laureaa.

Kaikki vähänkin asioita seuraavat kansalaiset tietävät, että Euroopassa ovat asiat kehnolla mallilla. EU:n rahoja on huijattu oikein valtakuntien tasolla. Joissakin maissa virallistenkin tilastojen mukaan neljäsosa ihmisistä on työttömänä, nuorista alle kaksivitosista jopa puolet. Talouskehitystä uhkaavat EU:n alueella paitsi pankkien kaatumiset myös valtioiden rahansaannin loppumiset. Työelämä näyttää olevan rapautunut muualla euromaissa vielä pahemmin kuin Suomessa.

Euroopan uhkaavan kehityksen takia kannattaisi muistaa, että Suomen hallituksen pyrkimys pidentää kansalaistemme työuria on tärkeä asia. Hyvinvoinnin takaa rakkaassa isänmaassamme vain työnteko. Työpaikkakiusaamiset ovat omiaan lyhentämään työuria. Työpaikkakiusaaminen estää suomalaisia työntekijöitä työskentelemästä suomalaisen yhteiskunnan puolesta.

Onko Laureassa tapahtunut työpaikkakiusaamista?

Tuntuu kovin vaikealta käsittää, että kirjoittelu Laurean työoloista ja johtamistavoista olisi jatkunut näinkin pitkään täysin aiheetta. Eikö vanha sanontakin kuulu, ettei savua ilman tulta?

Pitäisikö Laurean johdon mennä hiukan itseensä? Kannattaisiko heidän pohtia touhujaan hiukan laajemmasta perspektiivistä kuin Laurean pikkujohtajien palleja silmmäillen eli koko Suomen kannalta?

Olisiko hyvä, että kaikilla työpaikoilla toimittaisiin kuten Laureassa näytetään tehdyn?

8.6.2012 13:07

Johtajan pitäisi olla enemmänkin kuuntelija, ymmärtäjä ja ennenkaikkea mahdollistaja, jotta todellista ja pitkäjänteistä tulosta voitaisiin tehdä. Hyvin harvassa ovat nykymaailmassa. Johtajaksi haetaan "näennäissuperihmisiä", jotka kykenevät kylpäpäisesti tekemään halutut muutokset. Näihin pesteihin valikoituvat helposti itseään täynnä olevat narsistiset luonteet. Noidankehä on valmis.

8.6.2012 14:33

Työpaikkakiusaamista on myös urputtaminen kaikesta mahdollisesta. Samaa voi sanoa projektiaikatauluista luistamisessa. Loppupää joutuu ottamaan aikatautut kiinni ja tarvittaessa ohittamaan velttoilijat ja tekemään heidänkin työt.

Miksi näin? Me elämme kilpailuyhteiskunnassa ja toimitusajat ovat hinnan ohella yksi kilpailuvaltti. Asiakkaan voi kerran pettää, mutta seuraavaa työtä tarjotessa ei selitykset enää auta.

9.6.2012 06:58

Mitä eroa on ammattikorkeakoululiittoutumalla ja liittoutuma-ammattikorkeakoululla?

Onko kysymyksessä strateginen ketteryys?

10.6.2012 10:29

Työnantaja puolella esimiehellä on tämä direktio oikeus jota käytetään työntekijää kohtaa mielivaltaisesti, tämä asia on yksi johon pitäisi laatia uusia säännöksiä.
Esimiehen etäisyys harvoin on samanlaista kaikkia työntekijöita kohtaa ja tästä alkaa eriarvoisuus työpaikalla.

Mitä tulee esimiehen tapaa johtaa, niin sellaista ei koskaan opetella vaan se on ihmisessä synnyinlahjana ja nyky yhteiskunnassa jossa kiusaamista tapahtuu jo ala-aste ikäisenä niin pitkässä juoksussa kiusatusta tulee jossain vaiheessa kiusaaja,esim hyvän koulutukseen saanut johtaja tason esimies jolla on aivan vääristynyt kuva henkisestä tasapainosta ja hyvin voinnista kun itse jotunut kiusatuksi koulu ikäisenä, tässä on oravanpyörä valmiina luomaan henkistä tuhoa ympärilleen joka pahimmassa tapauksessa aiheuttaa miljoonien laskun yhteiskunnalle.
Enkä voi ohittaa myöskään kotioloja millaista esimerkkiä sieltä ammennetaan pahimmassa tapauksessa, nämä surulliset asiat yhdessä saattavat aiheuttaa melkoista tuhoa yhteiskunnalle pitkässä juoksussa.
Enkä usko että esimiehissä löytyy kovin montaa yksilöä jotka eivät ajaisi jotenkin omaa etuaa jonkun kustannuksella.
Mutta usko parempaan tulevaisuuteen pitää ihmisen ihmisenä.

20.7.2012 13:52

Olen samaa mieltä, että tämän keskustelun voisi siirtää muualle. Suomi24 on kuitenkin huono sivusto.

Yllätys yllätys ET-lehden nettiversio on sellainen, että siellä keskustella ihan rauhassa ja tuskin tulee deletointia. www.nettiet.fi > keskustelut >sana on vapaa

20.7.2012 18:28

Kyllä se vastarannankiiski nyt kovasti deletoi, mikä lienee höyrypää huru-ukko?

21.7.2012 20:38

No niin, jo oli taas aikakin deletoida kaikkein haukimmat keskustelut.

21.7.2012 20:42

Hyvä kertoa asioita kirjotuspöydän takaa, vailla empiirisiä kokemuksia tämän hetken tilanteesta.
Esimiesasemaan riittää koulusta saatu paperi ja sehän se takaa että esimiehellä on tarvittavat valmiudet, haloo.
Yritykset aivan monopoliasemassa, ay:t kädettömia, samoin työsuojelu, työnantajan ei tarvitse noudattaa työsujelulakia muuta kuin paperilla.

Itse olen ollut teollisuudessa töissä 30 vuotta ja olosuhteet omalla ja monella muulla työpaikalla henkisesti sillä tasolla että ihmiset kokevat sairastuneensa työnanantajan huonon henkilöpolitiikan kautta ja kukaan ei valvo käytännössä lain toteutumista.

Esimerkiksi henkilöjohtaminen omalla työpaikalla on käytännössä toteutettu niinkin mallikkaasti että kaikki työntekijät ovat ollet asiasta yhteydesssä työterveyteen kun kokevat työnantajan lisäävän henkistä taakka tietoisesti, ei mitään merkitystä kun henkilöstö on yhtiössämme johtajia varten ja johtajat saavat vapaasti käyttää tätä, milloin mihinkin itsekkääseen tarkoitukseen.
Jos yrität työpaikalla korjata epäkohtia jotka laki suo, kosto on tiedossa jollakin aikavälillä.

On se käytäntö tosiaan sama kuin kirjoituspöydän takaa. .

21.7.2012 21:08

On se hyvä saada muutakin faktaa kuin vain laurean kauhukertomuksia. Kertojat osoittavat, mitä suomalainen johtaminen oikeasti on.

22.7.2012 14:02

Hyvä esimies?

Hän on hyvä ihminen.

Hyvä ihminen?

Meidät on roolitettu kymmeniin erilaisiin rooleihin, on oltava välillä siinä roolissa, välillä toisessa...

Ei ihminen tätä roolittamista kestä - ammattinäyttelijälläkin on vaikeuksia...

Ihanneihminen olisi sellainen, joka on oma itsensä - joka paikassa, joka hetki.

Joten; hyvä esimies voi olla vain olemalla hyvä ihminen. (Jos ei nyt satu osumaan "hyvän ihmisen" ympyrään, on syytä yrittää, jotta sinne rako aukeaisi).

Nin, tai näin - ole oma itsesi.

22.7.2012 14:35

Vain hyvä ihminen voi olla hyvä johtaja, jos hyvyyden lisäksi on johtamisosaamista.

Ja mitä se johtamisosaaminen sitten on?

22.7.2012 15:48

Hyvä esimies toimii lakien mukaan. Lainsäädäntö on Suomessa auttamattoman vanhentunut. "Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut Suomelle 2000-luvulla parikymmentä tuomiota oikeudenkäyntien viipymisestä liian pitkään. Ihmisoikeustuomioistuin myös katsoi ensimmäisen kerran vuonna 2004 antamassaan tuomiossa, ettei ihmisoikeustuomioistuimeen valittaneella henkilöllä ollut Suomessa käytettävissään tehokasta oikeussuojakeinoa rikosoikeudenkäynnin viipymistä vastaan."
Tässä hieman tietoa Keski-Uudenmaat kiinnostaa enemmän mopot, juopot, naisten halventaminen, aluspaita miehet kaupassa ja muut paikallisen yhteisön kannalta hyvin oleelliset uutiset.. Tämä alueella toimivan suuren koulutuslaitoksen väärinkäytökset joista paha-olo ja henkilöstön sairastuminen on levinnyt jo lehden omaale keskustelupalstalle, vainnetaan systemaattisesti. Lehdistönhän piti edustaa 'kolmatta valtaa', mutta korrputioitunutta paikallispolitiikkaa se tämä mainoslehtinen edustaa.

23.7.2012 10:36

Kaikkien työntekijöiden pitää tehdä sitä mitä yritys haluaa, niin esimiesten kuin työntekijöiden. Työnteon ei ole tarkoitus olla hauskaa ajanvietettä vaan tiettyjen yrityksen määrittelemien tehtävien tekemistä.
Mistänän on tullut sellainen näkemys, että työnteon tulee olla hauskaa ja oman halun mukaista työntekoa. Tätä on eniten esillä kunnissa ja valtionhallinnossa.

23.7.2012 11:13

Duunari, olet oikeassa työssä täytyy tehdä työtä josta saa palkkansa, eikä kaikkea muuta mukavaa, kuten useilla on tapana jättää leipätyö sivuun ja jutella puhelimessa perheensä tai kavereidensa kanssa. Työanataja on palkannut henkilön tekemään määrätyt tunnit päivässä jotain tehtävää ja siitä maksetaan, eikä suinkaan lorvimisesta ja ainaisesta kitisemisestä.
Ainainen laulu, kun on niin raskasta ja väsyy. Työssää kuulukin väsyä, ei kukaan työnantaja palkkaa ihmisiä toimitiloihinsa lepäämään. Varsinkin tätä tapahtuu valtio- ja kuntaalan työpaikoissa. Ihmeellinen käsitys ihmisillä jos mennään kunnan- tai valtion töihin, niin siellä ei tarvitse mitään tehdäkään. Sitten muutama hyvän työmoraalin omaava saa tehdä näiden lorvijoidenkin työt! Nähty on!
Menkää hyvät työntekijät Saksaan katsomaan miten siellä tehdään minuutilleen tehokkaasti työ-aikana työtä! Lorvijat kylmästi pellolle ja työmoraali kunniaan!
Ei Suomi tästä muuten nouse!

23.7.2012 11:47

Olet oikeassa, ja vain oikeat narsistit keksivät tuollaisia ylisanoja. Ajatelkaa nyt: tulevaisuuden edellä, huippuyksikön huippuyksilö. Nehän ovat ihan tyhjiä lauseita vailla mieltä ja merkitystä. Miten joku albiino intiaani edes kehtaa...

23.7.2012 17:33

Yrityksen tuottavuutta voidaan soveltaa kahdella eri tavalla, hyvällä tai huonolla henkilöstöpolitiikalla.
Kumpikohan malli, pitkällä aika välillä todellisuudessa antaa yritykselle enemmän ?

On sääli, että ne koulukiusatut/ perheväkivällän keskellä kasvaneet henkilöt ovat päättäneet hankkia korkean koulutuksen päästäkseen kyykyttämään työtä tekeviä kunnollisia perheen isiä ja äitejä saadakseen itselleen henkisen tyydytyksen kun yritykset eivät satsaa rekrytoinnissaan psykologisiin testeihin tarpeeksi.

23.7.2012 19:07

Korkea koulutus on jonkin verran suhteellinen käsite. Ylempi korkeakoulututkinto tarkoittaa maisterintutkintoa, mutta maistereita on niin kovin erilaisia ja eri osaamistasoin olevia. Jos ajatellaan vaikka FM-tutkintoa, johon ei liity tuntiakaan filisofian opintoja, tarkoittaa sitä,että kieliä pääaineenaan lukenut on pätevä CM-kassatyöskentelyyn K-paupan kurssin jälkeen, ellei sitten ole suorittanut opettajan pedagogisia opintoja osana tutkintoaan.

Toinen murheenkryyni ovat kasvatustieteijät, esimerkiksi luokanopettajat tai ne kasvatustieteilijät, joiden pääaineena on ollut kasvatusfilosofia tai kasvatuspsykologia. Moinen tutkinto ei anna valmiuksia kovinkaan moneen vaativaan työhön. Luonaknopettajien koulutukseen sisältyy suuri määrä peruskoulun oppiaineita aina laulusta ja käsitöistä alkaen tamburiini-jumppaan.

Kolmas murheenkryyni ovat terveystieteilijät ja neljäs murheenkryyni ovat elintarviketieteilijät.

24.7.2012 05:54

Asiantuntijaorganisaatiossa pomojen valinta ei ole helppoa.
Asiantuntijoita pitää pikemminkin johtaa kuin komennella. Toisaalta monella asiantuntijalla on toiminnan järjestelykyky heikko (vrt. projektin organisoiminen).
Jos valitaan asiantuntijoitten parista pomo, niin valinta saattaa kohdistua henkilöön, jonka johtamiskyvyt, toiminnan järjestelykyvyt tai ihmisten käsittelykyvyt eivät riitä.
Jos valitaan ulkopuolinen pomo, niin toimialan tunteminen ja ymmärtäminen voi olla heikko, ja asiantuntijoitten käsittelykyvyt voivat olla riittämättömiä.

24.7.2012 23:38

Ei Laureassa mikään pielessä ole!

Opettajat ja muut työntekijät vain harjoittelevat uutta luentokautta varten. harjoituksen teemana on strateginen ketteryys.

Harjoitukset vaikuttavat vähän sekavilta, kun väitöskirjatasoinen ohjeistus strategisesta ketteryydestä ei ole vielä ehtinyt valmistua!