Kirjoitatko päiväkirjaa?

Kommentoi
Olen kirjoittanut päiväkirjaa pienestä tytöstä lähtien. Sain ensimmäisen tyhjän lukollisen päiväkirjani kansakouluikäisenä syntymäpäivälahjaksi. Se oli rakkain aarteeni tuolloin ja kirjoitin siihen kaikki tärkeät tapahtumat: että luokkakaverini Tarjan marsu kuoli ja että Tanskan kuninkaalliset vierailivat kaupungissamme. Kirja on vieläkin minulla tallessa, se on edelleen aarre.

Jossain vaiheessa nuorena aikuisena koetin lopettaa päiväkirjan kirjoittamisen, mutta aina, varsinkin kriiseissä tai muutoin epävarmoina aikoina, tapa jonka koin vähän kiusallisena, seurasi minua. Päiväkirjalle kerroin edelleen kaunistelematta sisimmät ajatukseni ja tunteeni. Minulla on tuon ensimmäisen kirjan jälkeen kertynyt huomattava kasa erilaisia vihkoja täynnä tekstiä, tekstiä mitä en enää jaksa lukea, mutta jota yhä edelleen jaksan kirjoittaa. Julia Cameronin lanseeraamat aamusivut ovat nykyisin aamupalani, sillä haluan varmistaa että luovuuden lähteeni eli kosketus sieluuni on mahdollisimman avoin.

Vasta nyt, Oman Elämän Etsivätoimiston Sannan luovankirjoittamisen kurssiajatuksen kautta, olen ymmärtänyt miten tärkeästä asiasta päiväkirjojen kirjoittamisessa on ollut kysymys. Tapahan on ollut minulle elintärkeä. Vain tämä tapa on vaikuttanut siihen, että minulle ei ole riittänyt maailma puolisona ja perheenäitinä, eikä toinenkaan maailma paikallispolitiikassa. Päiväkirjat eivät ole olleetkaan pelkästään pakopaikkoja tai ylläpitäneet ja kouluttaneet minusta kirjoittajaa, vaan ne pitivät kiinni sieluni äänestä, ettei se karkaisi ja hukkuisi. Päiväkirjoihin olen aina kirjoittanut sieluni äänen huomaamattani esiin. Ja on käynyt niin, että sen kuunteleminen on ajanut minut elämään omaa elämääni.

Kirjoitatko sinä päiväkirjaa? Kuuletko sinä sielusi ääntä? Onko sillä keinoa tulla esiin?

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.