Kirje siskolle

Kommentoi
Heip,

kun kysyit, niin itseasiassa tämmöinen hyvä setti jäi maanantai-illalta käteen eli Hellstenin toipumisen kaava:

0 - terve sairauden tunto
Huom!: - "Mitä pitää tehdä, jos toinen ei lähde muuttumaan mukana?" "Älä mene auttamaan/pelastamaan toista, älä mene toisen tontille, vaan anna toisen tuskan toimia. Kukaan ei muutu ellei tuska muuttumattomuudesta käy liian kovaksi." "Ole rohkeasti oma muuttunut itsesi ja odota niin kauan kuin voit odottaa - sen jälkeen lähde, kun tunnet että sinun matkasi on jatkuttava."

1 - Kognitiivinen vaihe
Infantiilin lojaliuden purkaminen eli isän ja äidin näkeminen oikeasti inhimillisinä, vajavaisina ihmisinä. Kerää tietoa, faktoja ja muistoja. Rakenna sisällesi aikuisen (oman aikuisesi) turvaa.

2 - Emotionaalinen vaihe
Tunteet sulavat esiin kun riittävä turva on saavutettu. Tie kulkee ainoastaan niiden LÄPI.
Kun tunteiden suojaksi rakennetut rakenteet puretaan, niiden alta vapautuu ne tunteet mitä ne ovat peittäneet => Voit huonommin! (Muista, että olet oikealla reitillä!)

3 - Toiminnallinen vaihe
Hyvät aikomukset eivät muuta mitään. Konkreettiset teot ratkaisevat. Joudut kuseen! Eli mukavuusalueesi ulkopuolelle, avuttomaksi ja heikoksi. Henkeäsi haukkoen on muutokset tehtävä, vaikka kehosi ja olemuksesi huutaa vastaan koko voimallaan!

Että näin helppo setti :DDD - Itseasiassa kaava toimii spiraalina ja syvenee, tunteet voimistuvat, tilanteet tuntuvat vaikeammilta. Samalla olo paranee ja kevenee. Elämän mysteeriä parhaimmillaan. Elämää parhaimmillaan - ei helppoa ollenkaan, mutta elämän makuista!

Sinä olet viisas ja rohkea, kun olet lähtenyt tälle tielle vastauksia etsimään!! Etsivä nimittäin löytää! Eikä se ole vitsi :)

Voi hyvin!
Taina

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.