Mikä harrastus sinä olet?

Kommentoi
Suunnistuksessa on hienoa olla vähän kuin eksyksissä aina rastiväleillä ja sitten yllättyä iloisesti, kun rasti sittenkin löytyy ja tietää missä on ja minne on menossa. Suunnistus on kuin elämä pienoiskoossa, samaa epävarmuutta, rastivälien hapuilua, väärän reitinvalinnan tuomaa viivästystä, suorimman reitin tai nopeimman reitin välistä valintaa, on täynnä myös itse elämä. Suunnistus on minulle mitä suurimmassa määrin filosofinen laji. Sen lisäksi, että se on raikkaassa, hiljaisessa metsässä tapahtuvaa säästä riippumatonta ulkoilua on epätasainen maasto erinomaista harjoitusta nivelille ja tuottaa tehokkaan sykeharjoituksen myös sydämelle ja verisuonille.

Kaikista urheilulajeista ja harrastuksista ylipäätään löytyy taustalta filosofia, lajin syvin olemus. Siinä missä suunnistus on tuntemattomaan maastoon sukeltamista, ryvettymistä ja siellä löytämistä, on golf toisenlainen laji. Laji, jossa kierretään toinen toistaan kauniimaksi rakennettuja ja hyvin ylläpidettyjä kenttiä suhteellisen tiukkaa etikettiä ja sääntöjä seuraten liikoja ryvettymättä ja siististi pukeutuen. Molempia yhdistää ulkoilu ja yksilösuoritus ja se, ettei lajia koskaan opi siten, ettei voisi oppia lisää. Silti ne ovat selvästi erilaiset.

Olen seurannut mielenkiinnolla miksi pari vuotta sitten syvästi rakastamani laji vesijuoksu on jäänyt viime aikoina vähemmälle ja nykyään zumban tanssi ja kuumat rytmit koukuttavat enemmän. Miten joskus kudoin villasukkia himoiten uusia lankoja ja värejä ja nyt samat puikot ovat saaneet levätä käsityökorissa jo useita vuosia. Yksi harrastus, mikä on pysynyt siitä lähtien kun sen opin, on lukeminen, kirjat ylipäätään. Harrastus on muuttunut korkeintaan siten, että nykyään kesken olevia kirjoja on useita yhtä aikaa ja hyllyssä muutama odottamassa oikeaa hetkeä tulla luetuksi. Harrastukseni seuraa aikaa, on kaikkialla läsnä ja näyttää erilaisia maailmoja ja kulttuureita, joissa on ihanaa matkailla turvallisesti kotona.

Mitä sinä harrastat? Ovatko harrastuksesi vaihtuneet iän tai elämäntilanteiden muuttuessa?
Mitä sinun harrastuksesi kertoo sinusta? Olisiko jotakin uutta mitä sinun pitäisi kokeilla?

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.