Rahasta on helpompi riidellä kuin tunteista.

Yhtäkkiä Suomesta löytyy satoja miljoonia, ellei jopa miljardi euroa pakolaisille, kun on pakko auttaa. Seteleitä ei ole saatu kokoon, kun vanhukset olisivat tarvinneet kuivat vaipat, lisää hoitajia tai lastensairaala olisi pitänyt rahoittaa verovaroista.

Yhdet rahat ja sama jono

15 kommenttia Lisää kommentti

Länsimainen työelämä muistuttaa larppausta, jossa pelaajat on roolitettu yrittäjiksi ja palkansaajiksi. Historia, tuo pelinrakentajista suurin, on koonnut tämän kahtiajaon ympärille kokonaisia yhteiskuntia: verotus, sosiaaliturva, ajan käyttö – kaikki ne riippuvat siitä, kumpaa paikkaa pelaat.

Onko huomenna työmarkkinaosapuolia?

14 kommenttia Lisää kommentti

Eduskunnan suurin puolue, keskusta, ei halua ainakaan taistelutta menettää eduskunnan pääsihteerin paikkaa Seppo Tiitisen (kesk.) jäädessä pitkän kauden jälkeen eläkkeelle vuodenvaihteessa. Ehdokaspulasta kärsinyt puolue keksi marssittaa kehiin ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan, 63.

Pitääkö Pokka?

2 kommenttia Lisää kommentti

Jokainen turvapaikanhakija maksaa sisäministeriön mukaan 16 367 euroa vuodessa.

Turvapaikkahakemuksen käsittelyyn kuluu noin kahdeksan kuukautta, minkä perusteella jokaisen tulijan hinta on noin 11 000 euroa. Eli 50 000 pakolaisen kustannus on 550 miljoonaa euroa vuodessa.

Paljonko lasket elintasoasi

62 kommenttia Lisää kommentti

Toimittajille on houkuttelevampaa kärjistää kuin käsitellä vaikeita asioita.

Se on helppoa. Asetetaan vastakkain kaksi äärivaihtoehtoa. Kysytään kuinka tuottavuus paranee, jos työaikaa pidennetään? Kuinka vienti kasvaa, jos kätilöiden sunnuntailisä pienenee? Paljonko vuosilomien lyhentäminen kasvattaa taloutta?

Journalistit harhateillä

12 kommenttia Lisää kommentti

Oliko 30 000 mielensäpahoittajan torihuuto tarpeeksi kovaa? Mitä muuta maahan kuuluu?

Kuunnellaanko eduskuntavaalien tulosta, jossa 1,7 miljoonaa suomalaista antoi äänensä Juha Sipilän hallitusryhmälle?

Oppositio sai yhteensä 1,3 miljoonaa ääntä, josta demarien osuus oli 490 000.

Tunge totuus hanuriisi

59 kommenttia Lisää kommentti

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.