Köyhä maksaa aina kalliisti

Kommentoi 80

Kenellä on varaa maksaa rahasta 26 prosentin korko? Suomalaisilla pikavippien ottajilla on. Viime vuoden kolmena viimeisenä kuukautena suomalaiset ottivat pikavippejä 65 miljoonalla eurolla Lainoja oli lukumääräisesti runsaat 300.000 kappaletta. Pikavipeistä maksettiin samaan aikaan kaikkiaan 17 miljoonan euron korot ja muut kulut. Tämän mukaan pikavippejä maksettiin 26 prosentin korko. Samaan aikaan poliittiset päättäjät ovat huolissaan asuntoluottojen kallistumisesta nykyisestä parista prosentista ehkä 4-5 prosenttiin. Kuka on huolissaan pikavipeistä?

Luottomarkkinat ovat jakautuneet vinosti kahtia. Toiset kotitaloudet ottavat kasvavalla vauhdilla uusia asuntoluottoja. Niiden kokonaismäärä oli 2010 lopussa 80 miljardia euroa. Näiden luottojen vakuuksina oli vakituinen tai vapaa-ajan asunto. Asuntoluotot kasvoivat noin 7 prosenttia edellisestä vuodesta. Uusia asuntoluottoja kotitaloudet nostivat yhteensä 5 miljardia euroa syys-joulukuussa 2010.

Nuoret velkakoukussa

Pikavippejä ottavat useimmiten nuoret ja jatkuvissa maksuvaikeuksissa olevat kotitaloudet. Keskimääräisen pikavipin koko oli 214 euroa ja se maksettiin takaisin noin 32 päivässä. Laina-ajan kuluessa velalle kertyi kustannuksia keskimäärin 55 euroa eli maksettavaksi tuli keskimäärin 270 euroa.

Pikavipeillä ei ole vakuutta ja siksi niistä perittävät korot ja hoitomaksut ovat suunnattoman suuria verrattuna normaaleihin pankkien kulutusluottoihin tai osamaksukauppaan.

Sata miljardia velkaa

Kotitalouksien luottokanta oli 2010 joulukuun lopussa yhteensä 104 miljardia euroa, josta Kulutusluottoja ja opintolainoja oli vajaa 15 miljardia euroa. Luotot kasvoivat edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna noin 6 prosenttia.

Yritysten luottokanta oli samaan aikaan yhteensä runsaat 73 miljardia euroa. Syys-joulukuussa yritystoimintaa varten nostettiin uusia luottoja runsaat kymmenen miljardia euroa.

A-P. Pietilä on Suomen Lehtiyhtymän kaupunkilehtiryhmän johtaja, pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja ja pitkäaikainen taloustoimittaja. Hän on seurannut rahoitusmarkkinoita kolmekymmentä vuotta, kirjoittanut pari tuhatta lehtijuttua ja kymmenkunta kirjaa. Hän sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2009.

Rahan perässä -blogissa seurataan rahavirtoja, talouden liikkeitä ja ennen kaikkea kenen taskuissa rahat ovat.

80 kommenttia Kommentoi

Kommentit

12.4.2011 09:42

Ylipäätänsä maksuvaraton ihminen joutuu maksamaan esimerkiksi maksuviivästysten myötä kuluja ja korkoja kohtuuttomia summia. Perintäyhtiöt ovat tuottoa tavoittelevia yhtiöitä, jotka usein rikkovat jopa lakia liian suurien perintä kulujen veloittamisella. Ihminen saattaa ajautua tähän kierteeseen tahtomattaan elämän tilanteiden muuttuessa ja apua ei usein kehdata hakea ja se on myöskin hyvin vaikeasti tavoiteltavissa. Mielestäni on törkeää että kunnat ja julkishallinto ovat myöskin ulkoistaneet perinnän yksityisille yrityksille, kyseessä on raaka bisnes jonka tuotot maksaa maksuvaraton tai muuten ahdingossa oleva ihminen. Pahoinvoinnilla on myös heijastusvaikutuksia jotka vaikuttavat mm. itsemurhatilastoihin, terveydentiloihin, perheiden pahoinvointiin, erotilastoihin jne.... Mielestäni perintän voitaisiin keskittää lainsäädännöllä julkiselle sektorille, jolloin perintä pystyttäisiin tuottamaan kustannustehokkaasti ja valvotusti. Tässä olisi myös etuna se että eri viranomaiset (kela, sosiaalivirastot, kihlakunnanvirastot) pystysivät kommunikoimaan keskenään ja arvioimaan velallisen tilannetta objektiivisesti.

19.4.2011 20:30

...ihan hyvä huomio, ei vain ole tahtoa tehdä niin...
olikohan ennenkäänn paremmin? tai silloinkin yksilö eli velanantaja päätti, mitä ja miten tekee...moni torppari (ennenvanhaan) ja vuokralainen tai sairas joutui samaan tilansteeseen..kuka nyt omia rahojaaan jakelisi muille???

12.4.2011 09:50

"Lainasumma, aika ja kustannukset
14 vrk:n lainat:
Ikä Laina Kustannus Lainan kokonaiskustannus Todellinen vuosikorko
18 50,00 12,00 62,00 823,26 %" ...jätin puljun nimen pois... mutta ja että semmonen 26%

12.4.2011 20:33

ostapa esim,elektroniikkaa osamaksulla korot pomppaa yli 20prossan, kiskontaa

12.4.2011 22:31

Eduskunta sallii tällaisen kiskonnan. Miettikäähän vähän, ketä äänestätte. Herää kysymys miksi sallivat? Ei kai vain ole omia bisneskuvioita mukana?
Kaikki kytkökset esiin..
Persutkin eivät alkaneet poistaa puolueiden vaalitukia, vaan olivat samalla linjalla muiden hallituspuolueiden ja demarien kanssa. Eli sallivat veronmaksajien rahankäytön puoluetukiin edelleen. Aika ihmeellistä kansanarvostusta. Ja tulette näkemään vielä monia persujen suurisuisia lupausten pettämisiä. Mitä jäi käteen Eu,ssa olosta. Kertokaa mitä persut sai aikaan, kun suurella suulla mentiin?
Listaa esiin!!!

12.4.2011 23:48

Puoluetoiminta vaatii rahaa, jonka saamiseksi on kolme vaihtoehtoa:
- Valtio rahoittaa puoluetta ja kunnat puolueitten kunnallisjärjestöjä.
- Puoluejäsenten maksamilla jäsenmaksuilla kustannetaan puoluetoiminta.
- Ulkopuoliset tahot (yksityishenkilöt ja yhtiöt) rahoittavat puoluetoiminnan.

13.4.2011 17:47

Eiköhän lainanottaja itse päätä että millä korolla lainansa ottaa.Yhteiskunnan tehtävä ei ole huolehtia yksityis asioista yleensäkään.

14.4.2011 17:59

Yksityisasiat ovat vain kovin liki IHMISOIKEUKSIA, joten hoopoa väittää tuollaista, jos eivät hoida asioita niin, että ihmiset saavat hyvinvointiin riittävästi tuloja. Aivan raittiina ja kunnostani huoltapitävänä naisena ovat stressanneet työkyvyttömäksi "pilkkahintaisella palkalla" tai "orja palkalla", kun alas ajoivat tulot jo 1990-luvun alusta asti. Jos olisivat kaikille tehneet samoin, niin olisi kehitysmaan elintaso. Terveydenhoitoa pidetäänkin jo Mongolian tasoisena! Itse en ole ottanut lainaa 10 vuoteen ja velatkin on maksettu kauan sitten. Hyvä ettei hermot ole romahtaneet köyhyyden kurimuksessa Jeesuksen ansiosta, mutta harvalla Häntä on turvana, joten velkakierre tulee melko varmasti, kun ei varat riitä elämiseen.

17.4.2011 09:48

Ääntestäkää SDP:tä niin asiat korjaantuu! Turha sitten on vaalien jälkeen itkeä asioista, nyt on meidän aika vaikuttaa kuka päättää! SDP on oikeudenmukaisin ja työläisiä ajatteleva puolue!

19.4.2011 13:20

Harmi vain demareille (näin eläkeläisiä ajatellen), että ainoa pitkään eduskunnassa ollut Kimmo Kiljunen putosi. Hän oli ainoa, joka täysipainoisesti ajoi taitetun indeksin muuttamista puoliväli-indeksiksi.

17.4.2011 10:05

Demarit ovat näyttönsä antaneet... ykkösaatelina Vaari Saarinen eduskunnan urheilukerhorahoineen... demareiden juna meni kun Jutta tuli.

17.4.2011 10:20

Vasemistoliitto on ainut työväenpuolue .SDP eritäin oikealla politiikkassa.

17.4.2011 11:30

Äänestäjät päättävät... oli vasemmalla ja/tai oikealla kuka tahansa... eivätkä selitykset á la "etelän metia" tai "kapitalistista hapatusta" ole tietysti ihan tyystin vailla merkitystä nekään... pitäähän elämässä huumoriakin olla :-)

18.4.2011 21:13

Äänestäjät päättivät! :-))))))

21.4.2011 10:42

Ei köyhä maksa kalliisti vaan tyhmä! Jos ottaa pikavippejä niin ei ole kyse muusta kuin järjen köyhyydestä.

17.8.2011 22:28

Peitilä puhuu ihan viisaita. Nykyään voi hakea lainaa ilman vakuuksia monesta paikasta sen kummemmin perehtymättä asiaan. Esimerkkinä sanotaanko vaikka pikavippi 50 euroa on saatavissa todella monesta paikasta ja helposti. Näihin voisikin tulla enemmän sääntöjä tai ainakin valistusta.

17.8.2011 23:33

Mutta mietitäämpä miksi ottaa lainaa? Onko se ihan tarpeellista? Lainaotto tarkoittaa aina sitä, että pyritään elämään leveämmin ja yli varojen? Miksi ei voi säästää siihen taulu TV ostamiseen? Pitääkö auto olla aina viimeisen päälle kun ajatellaan sen todellista käyttötarkoitusta helpottaakeen omaa elämää. Kenelle me halutaan näyttää toiselle kun uusi auto? Köyhempi ja keskituloinen haluaa ja kokee, että on rikkautta kun paljon hyödykkeitä ympärillä, silloin elää jo valheessa. Säästäkää sitä taloa varten niin sitten se on puhtaasti oma ja siitä voi hyvällä omalla tunnolla kehuakkin.

18.8.2011 20:53

Miettikäähän paljonko maksamme jokaisesta ansaitsemastamme eurosta veroa, palkkavero, kiinteistövero, perintövero, veroa jokaisesta ostoksesta, siirtää rahaa muihin maihin, joissa on osattu ELÄÄ, me olemme maksaneet ja maksamme taatusti taas ... huh, huh kannattaisi olla tekemättä mitään ja syödä luonnon antimia, omistamatta mitään - hölmöläisten hommaa! Kaikkeen mekin tyydymme!

18.8.2011 23:07

Oikeesti köyhäily on kivaa, vain silloin, kun pankissa on rutkasti rahaa.
Rikkaat osaavat säästää monessa.
Säästyy, kun syö ilmasia lounaita ja nauttii autoedusta.
Köyhä saa nauttia ilmaiseksi ihanasta luonnosta, onhan sekin jotain.

19.8.2011 00:41

No ette puheiden perusteella tiedä rahattoman arjesta yhtään mitään.
Hävetkää.

21.8.2011 12:07

Haluaisin tuoda yhden näkökulman lisää tähän. Nimittäin isommat lainat eli kulutusluotot. Ne on tavallaan hyviä, sillä korko on maltillisempi kuin vipeissä ja moni vippiongelmainen voi säästää paljon yhdistämällä vipit yhdeksi lainaksi jota maksaa pois, mutta silti hän maksaa paljon enemmän korkoa kuin ehkä pankkilainalla. Toisaalta tälläiseen tarkoitukseen ei kyllä helposti pankkilainaa heru, varsinkin vippikierteessä. Koronkiskontaa tai ei, mutta kannattaa perehtyä ja vaikka olisi köyhä niin ei kannata olla tyhmä.

23.8.2011 11:24

"Köyhä maksaa aina kalliisti" aiheeseen liittyy tämäkin!
-Katso: http://www.taloussanomat.fi/myynti/2011/08/23/20-syyta-miksi-ruoka-maksaa-suomessa-liikaa/201111700/135
"Raha otetaan sieltä missä sitä on"...., ja kuluttajaa jymäytetään!

23.8.2011 12:41

Ei pidä tuijottaa pelkkää korkoa, vaan katsoa myös paljonko pitää maksaa euroissa takaisin lainatun pääoman päälle. Asuntolainassa vuosikorko voi olla alhainen, mutta moni maksaa 20-25% euroissa päoman päälle. Samat prosentit pikavipeissä on kiskontaa, mutta asuntolainassa luonnolliset?

17.10.2011 08:51

Itse en rinnastaisi näitä lainoja kyllä asuntolainaan. Riskiprofiili lainanantajalle on eri, ne ovat vakuudettomia sekä laina-aika suhteellisen lyhyt. En silti niitä kannata. Mutta kun katsoo muutamat pienemmät lainat läpi, niin huomaa että harva lainaisi edes noilla koroilla tuntemattomille rahaa. Ehkä yksi vitsauksista on, että haetaan lainaa heti sen enempää miettimättä. Toisaalta mielestäni ihmisillä pitää vapaassa maassa olla myös siihen mahdollisuus. Nämä rahathan ei tutkitusti yleensä mene juhlimiseen vaan arjen kuluihin.

17.10.2011 10:11

Pikavippi on kuin peliriippuvuus, useimmille.

Yrityspuolella pelataan taas tuilla ja pankkien antamilla riskeillä

Jokatapauksessa pelinhenki on se, että jos riskit voit siirtää toiselle, niin se on puolivoittoa.

9.12.2011 22:41

http://www.reissuvippi.fi autto mua kun oli pakko päästä laivalle. Maksoin heti pois seuraavasta tilistä. Ei mitään kierteitä.

9.12.2011 22:45

Ihan sopivia hintojakin on osalla pitkään toimineilla kuten http://www.lainasto.fi Kirjastot vois muuten vaihtaa kaikki lainastoiksi.

17.12.2011 11:40

Mitä mieltä Yle-verosta?
Kaikki yli 21875 euroa vuodessa tienaavat maksavat saman verran eli 140 euroa/nenä.
Tähän tulorajaan asti 0,64% tuloista ja alle 7813 euroa tienaavat eivät maksa mitään.

Nykyiseen TV-maksuun miltei kaikki vaihtoehdot on parempia missä maksu tosiaan pitää maksaa eikä riitä että vain jättää oven avaamatta tarkastajalle.

Tuloeroja kun on kuitenkin yritetty kaventaa, joka nyt tänä vuonna taisi olla 0.2%
YLEn mukaan keskituloinen palkansaaja tienaa 40 000 euroa vuodessa, olisiko ollut kohtuullista vetää raja tähän ja kaikki sen alle tienaavat olisivat maksaneet 0,35% tuloistaan?
Viivan alle olisi jäänyt aivan eri summa koska eiköhän pienituloiset rahoita suurimman osan YLE:n rahoituksesta koska heitä on määrällisesti enemmän.

Kuka tietää jos 2014 tuo prosentti onkin 1,5% kun ei YLE:lle tämä riittänytkään.

Kuitenkin mielestäni tämä on paljon parempi kuin tämä nykyinen järjestelmä, mutta onko se silti täysin oikeuden mukainen?
Palkankorotukset tulevat kaikille prosentuaalisesti saman suuruisina oli tulot sitten 21875 tai 40000 euroa vuodessa.

17.12.2011 17:23

Tapiolan nurkkapöytä näyttää myös pohdiskelleen yleveroa. Löytyy http://tapiolannurkkapoyta.wordpress.com/

17.12.2011 19:11

tuota systeemiä voisi myös käyttää palkankorotuksiin,kun tulee esim. 2% korotus ja pannaan tuo sama raja noin 2200e/kk tekee se 44e. ja olkoon se maximi korotus,vaikka tienaisi sen 6000e niin korotus 44e. tuleeko seuraavaksi vaikkapa sosiaalivero ja samalla systeemillä kuin ylevero ja sen jälkeen seuraava ja seuraava pikkusen hirvittää nyt kun pää on saatu auki

17.12.2011 20:16

Vero passaa minulle erinomaisesti, mutta näköjään hyvätuloiset pariskunnat ovat
toista mieltä.
Yhden silmäparin talous, keskitulot, niin maksu noin puolet entisestä puolet entisestä.
Ikuisuuskysymys, joka hoidettiin demariministerin johdolla parissa kuukaudessa kokoomuksen
vuositolkulla siihen rahaa ja aikaa käyttäen!!!

31.12.2011 00:02

Voi olla, että verollepano ei kaikkia miellytä.
pikavippi

31.12.2011 08:38

Toimittaja käyttää sanaa köyhät uudessa merkityksessa eli tarkoittaa sillä ihmistä joka ei osaa hoitaa raha-asioitaan ja on siksi epäluotettava lainan ottaja, joka saadakseen lainaa maksaa enemmän. Vielä tähän asti köyhällä tarkoitettiin ihmistä, jonka tulot ovat pienet. Ovatko Kreikkalaiset, Italialaiset ja Espanjalaiset köyhiä, kun maksavat Suomea korkeampaa korkoa ? Ei väite tietenkään ole.

31.12.2011 10:49

Köyhyyttä mitataan nykyään joko suhteellisesti tai absoluuttisesti. Suhteellinen mittaustapa mittaa tulotasoa verrattuna muuhun väestöön ja absoluuttinen esim. ruokakorilla henkilön toimeentuloa.

2.1.2012 00:26

Suhteelisesti mitattuna köyhyys ei koskaan poistu. Tämä on tietyille poliittisille rymittymille elinehto. Jos eriarvoisuutta halutaan poistaa, joudutaan tinkimään tehokkuudesta eli taloudellisesta kasvusta. Jos kakku pitää jakaa tasan, niin kakku on pienempi. Mutta köyhyyteen suhteelliseen sillä ei ole merkitystä. Suhteellinen köyhyys ei ole luonnonvoima, vaan analyyttinen tosi laki kaikissa mahdollisissa maailmoissa. Näin viisaimpien Nobelistien mukaan. Kannattaisi joidenkin lukea 2011 Nobel-esitelmät, jos väittää että eriarvoisuuden vähentäminen kakun jaossa ei merkitse pienempää kakkua. Kaikki ei vaan voi saada, vaikka kuinka niin puhuisi.

5.2.2012 09:16

Eräs tuntemani henkilö saa eläkettä alle 1000 euroa kk:ssa. Hänelle tuli ns. verot ensimmäiseltä eläkevuodeltaan n. 400 euroa. Niistä on valitettu, mutta vastaausta ei ole vielä tullut, elikä maksettava ne on. Nyt hän maksaa niitä vähitellen eläkkeestään.
Jotkut suurituloiset eivät maksa veroja ollenkaan ei ainakaan presidentti, että onko tämä oikein ja kohtuullista ?

5.2.2012 09:31

Vasemmiston saavutus tämä 1000 € tulosta 400€ veroa. Jotta vasemmiston rakentama hyvinvointivaltio ja sen vasemmistolle mahdollistamat suojatyöpaikat pystytään rahoittamaan. On tämä surullista, tämä köyhien kyykytys kaasuputki Lipposen ja taaksepäin haikailevan Halosen johdolla, joiden paratiisissa veroprosentti olisi 100%.

5.2.2012 11:50

Tosiasiassa maksattaminen johtuu lullukkasukupolven intohimoisesta halusta saada aina ja kaikki muiden kustantamana... kyläkoulut, kivijalkaterkkarit, koulukyydit, lastentarhat naapuriin...

5.2.2012 21:11

Miettikää ketkä ovat tälläisen pikavippien takana, kokoomuslaiset ihmiset.

6.2.2012 19:55

65 M€lainaa , korkoja 17 M€... kyllä suoraan laskettuna korkoa 26% .. kuluttajasuojalain mukainen korkoon kuitenkin aivan toista luokkaa (rehelliset rahlaitokset joutuvat ilmoittamaan todellisen koron kuluttansuojalain mukaisena)..
Eli tuossa 65M€ tapauksessa korko olisi luokkaa ... 17M€/2*52=442M€ = 680%

Pankista kun olisi otettu kulutusluottoina tuo 65M€ niin korko euroina olisi luokkaa... 200 000€ ... aika iso ero jos vertaa 200 000 tuohon 17 000 000 euroon...

8.2.2012 18:03

Ennen vanhaan oli sanonta: Suu säkkiä myöten, tämän sanonnan jokainen varmasti ymmärtää. Toinenkin sanonta tulee mieleeni: Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa.

9.2.2012 09:46

Arvatkaa ketkä pikavippit ottaa,vasemistolaisetko?

12.2.2012 20:26

Ei olisi rikkaita, jos ei olisi köyhiä kynittävänä.
Pikavippifimat on rikollista toimintaa, jota saa laillisesti harjoittaa.

Niin täällä on monta muutakin laillistettua rikollisuutta harjoittavaa yrittäjää ja elinkeinoksi kutsuttua alaa.

Yrittäjyys perustuu aina enemmän tai vähemmän vilpilliseen toimintaan.
REHELLISTÄ YRITTÄJÄÄ ei ole keksittykään!!

12.2.2012 20:26

Ei olisi rikkaita, jos ei olisi köyhiä kynittävänä.
Pikavippifimat on rikollista toimintaa, jota saa laillisesti harjoittaa.

Niin täällä on monta muutakin laillistettua rikollisuutta harjoittavaa yrittäjää ja elinkeinoksi kutsuttua alaa.

Yrittäjyys perustuu aina enemmän tai vähemmän vilpilliseen toimintaan.
REHELLISTÄ YRITTÄJÄÄ ei ole keksittykään!!

11.2.2012 12:31

Köyhien ratkaisu. Hakeutuisivat töihin.

12.2.2012 16:21

Jos töistä maksetaan 15e/pv + ylläpitokorvaus, niin työn tulee silloin olla mieleistä ja mahdollisuus jatkaa vakkarina!

22.2.2012 15:35

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Jos nykyinen velkataakan kasvattaminen perustuu valtiotasolla epärealistisiin kasvuodotuksiin, miksipä kotitalouksien lainan otto eroaisi tästä harhakuvasta.

Kulutusluotto tai pikavippi ei ole ratkaisu rahapulaan mutta helpottaa sitä väliaikaisesti. Oikea ratkaisu olisi miettiä kulutustottumuksia ja sitä, mitä oikeasti tarvitsemme.

22.2.2012 21:47

Hyväntekeväisyys on kyseenalaisetettava.

Niin sanotut hyväntekijät, kuten esim. uskonlahkot, jotka harjoittavat ruokajakelua täälläkin Nummelassa, heillä ei ole mitään kontrollia siinä hommassa.

Sieltä saavat hyväosaiset työssäkäyvät rohmuta ruokaa vuodesta toiseen ja niin paljon kuin AUTOON mahtuu!

Kukaan ei tee pyytetöntä työtä toisten hyväksi!
Ei ainakaan uskovaiset!
Mitä hyötyvät nämä n.s. hyväntekijät palveluksistaan?
Kuorivatko kermat päältä?
Elävätkö köyhien kustannuksella?
Niin epäilen.

Hyväntekeväisyydelle loppu, yhteiskunnan velvollisuus on pitää huolta meistä kaikista!

13.7.2012 21:37

Etkö uskaltanut tai kehdannut mennä leipäjonoon, kun näin katkerasti seuraat salaa mitä ne muut tekevät.
Mene reilusti leipäjonoon et siitä muutu sen huonommaksi, vaikka naapurisikin olisi siellä.
Ja jos paremmin haluat tutustua tähän ruoan jakeluun ja päästä niitä kermoja päältä kuorimaan, niin ilmoittaudu ensi kerralla vapaaehtoiseksi heitä kyllä tarvitaan, mutta kateellisia ei tarvita missään he vievät kalatkin vedestä.

10.7.2012 18:13

Kyllähän fakta on se että Pikavippi on oikein kätevä keino nopeaan rahapulaan mutta se on taas toinen asia että osaavatko ihmiset käyttää pikavippipalveluita kovinkaan järkevästi...

11.7.2012 02:08

Ei kannata pikavippeja ottaa, ihan koronkiskontaa koko toiminta.

14.7.2012 01:04

Sanonta sanoo, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Usein vain on niin, että köyhällä ei ole muuta vaihtoehtoa. Usein ei myöskään ole varaa käyttää kaikkia mahdollisia etuja ja joutuu maksamaan asioista enemmän kuin hyvätuloinen. Esim. joissain vakuutuksissa saa maksutapa-alennuksen, jos voi maksaa vuoden vakuutusmaksun yhdessä erässä. Tai vaihtoehtoisesti laskuun lisätään käsittelymaksuja, jos sen haluaa maksaa useammassa erässä. Eli köyhä, jolla ei ole varaa maksaa yhdessä erässä näitä laskuja, joutuu maksamaan loppujen lopuksi enemmän kuin hyvätuloinen.

14.7.2012 13:34

Kerron vain oman itseni tilanteestani, joka se, että olen pitkäaikaistyötön.
En vielä vuoteen pääse eläkkeelle, roikun löysässä hirressä.
Mitään alennuksia en saa mistään!!
Työttömien alennukset menivät jo aikoja sitten pois muodista.

Työssä olevat saavat aina jotain etuja palkkansa lisäksi, kesälomakorvaukset ja kaikki lomaltapaluurahat ym.ym., mutta työttömällä ei ole koskaan edes oikeata LOMAA, saati lomarahoja!!
Ei tule etuja, ei alennuksia.
Yhteiskunta kun ei ole tarvinnut työpanostani, olen sijaiskärsijä!

Yksineläjänä maksan kaikkein kalliimmat kilohinnat pienistä pakkauksista. Itse olen ratkaissut asian niin, etten syö muuta kuin kasviksia ja kalaa, jonka saa pilkottua pieniin eriin pakastimeen.

Yksinäiset, työttömät, sosiaalituilla elävät, kaikki pienet ja huomaamattomat maksavat suhteettoman paljon elämisestään.
Mutta jonkunhan ne hyvätuloisten bonukset on kustannettava!

2.9.2012 15:20

Pikavipit ovat ihan oiva väline niille joilla on tarvetta saada lainaa ilman vakuuksia. Turha näiden jotka eivät osaa pitää huolta omista raha-asioistaan on puuttua jokaisen ihmisen elämään.

2.9.2012 15:44

Täällä puuttuukin nyt sellainen henkilö pikavippi-asiaan, joka on osannut pitkän elämänsä ajan pitää huolta taloudestaan.
En ole velkaa senttiäkään, mutta puolustan niitä ongelmaisia, jotka ovat haksahtaneet RÖYTÖKAPITALISTIEN koukkuun.
Tuolla riistämisellä kun ei tunnu ole mitään ääriä, ei määrää, eikä mittaa!!

On täysin käsittämätöntä, että tuollaiset pikavippi-verenimijät saavat ryöstää arvostelukyvyttömiä kansalaisia puhtaiksi.
Yhteiskunnan soskutapauksiahan nuo surkeilemattomat ja säälimättömät ahneuden ruumiillistumat todellisuudessa ovat!!!

Harvoin niillä urheiksi joutuneilla velkavangeilla on itsellään mitään mahdollisuuksia maksaa vippejään takaisin ja jos onkin, niin siitä seuraa moninaisia oheisongelmia, muun muassa lastensuojelun muodossa.
Joten yhteiskuntahan se maksaja on kun pikavippifirmat käärivät liiveihinsä suunnattomat voitot TYHJÄSTÄ, ryöstämällä ja rahastamalla puolustuskyvyttömiä!!

Ihminen on suuri ROSKA!! Ei kyllä tule ainuttakaan hyvää ajatusta pikavippifirmojen suuntaan, jos voisin, lopettaisin tuon iljettävän toiminnan tällä sekunnilla!

2.9.2012 16:42

"On täysin käsittämätöntä, että tuollaiset pikavippi-verenimijät saavat ryöstää arvostelukyvyttömiä kansalaisia puhtaiksi."

Onhan se... lainaa antaneen ne lainaa saaneen velat on maksettava. Tietysti.

2.9.2012 15:52

Suuret eläkkeet menevät ennenaikaisesti eläköityneille kansanedustajille ja ministereille, jotka voivat jatkaa loputtomissa luottamustehtävissään keräten hyvät sivutulot eläkeläisinä vielä vuosikymmenet!!!!!

Jatkan edellistä.
Samat suut ovat saarnanneet työiän pidentämisestä ja paukuttaneet pöytää sen puolesta, että työssäjaksamista pitää ja täytyy löytyä.
IRVOKASTA!!!

Tämä maa on niin epätasa-arvoinen kuin olla voi, niin epäoikeudenmukainen kuin olla voi ja niin riistoon perustuva kuin olla voi!

Täällä oikeudenmukaisuuden vaatimusta kutsutaan kateudeksi!

2.9.2012 18:18

TARKKAILIJA "Onhan se... lainaa antaneen ne lainaa saaneen velat on maksettava. Tietysti."

Siellä puhuu riistäjän edustaja!!

Jos väittämäsi pitäisi paikkansa, ei ensimäistäkään pikavippifirmaa tai muuta huijauslafkaa olisi olemassa, nyt niitä on pilvin pimein, koska verovaroilla ne maksamatta jääneet velat maksetaan.
Yrittäjä, roska-sellainen tuskin koskaan jää näppejään nuolemaan!!
Muutenhan tuo temppuilu ei toimisi ja olisi kompastunut jo omiin jalkoihinsa.

6.9.2012 08:11

http://yle.fi/uutiset/nain_reaaliansiosi_kehittyvat_ensi_vuonna/6283378

Taas köyhä köyhtyy lisää.
Työttömyyteen kannustetaan, oravanpyörään tympiintyneet ei muuta kuin jäätte kotiin.

6.9.2012 08:25

"Työttömyyteen kannustetaan, oravanpyörään tympiintyneet ei muuta kuin jäätte kotiin."

Noin älyttömän kommentin voi rustata vain pölvästi = "punainen (nimimerkki)"
+
...ja linkistä...
"Muutokset työttömän ja eläkeläispariskunnan tuloissa ovat positiiviset molempina vuosina ja suhteellisesti muita perheitä suurempia. Työttömän reaalitulot nousevat jopa yli neljä ja kolme prosenttia vuosina 2012 ja 2013."

6.9.2012 08:39

Miksi se on älytön?
Jos käteen jää pakollisten menojen jälkeen yhtä paljon (eli ei mitään) pienen pienellä palkalla kuin työttömänä niin miksi lähteä sinne töihin.
Yhteiskuntavastuu ja mielenterveys, just joo ja eläkeiän pidentäminen kun paikat on paskana jo reilusti alle 60 vuotiaana ja jäätävä työkyvyttömyyseläkkeelle.
Ammatinvalintakysymys, niinpä...

6.9.2012 09:01

Antaa olla... en viitsi... pidä se tunkkis:-)))
=
"Japanilainen ja Suomalainen joutuivat tappeluun. Suomalainen heräsi tunnin tajuttomuuden jälkeen ja kysyi: "Mitäs tuo nyt oli?" johon Japanilainen vastasi: "Se oli Jijutsua, se on meiltäpäin kotoisin!"
No tapeltiin lisää ja taas Suomalainen meni tajuttomaksi, tunnin päästä herättyään kysyi: "No mitäs tuo puolestaan oli?" johon Japanilainen: "Se oli Karatea, sekin on meiltäpäin kotoisin!".
Tapeltiin vielä lisää ja lopulta Japanilainen heräsi kahden päivän päästä teho-osastolta ja kysyi Suomalaiselta: "No mitäs tuo oli?" johon Suomalainen: "Se oli Hiacen tunkki, sekin on teiltäpäin kotoisin!"

11.9.2012 13:55

Pitää olla jumalattoman hyvä business tiedossa, että varakkaankaan kannattaa otta pikavippiä tai yliyön lainaa tms. Varattoman tai maksukyvyttömön ei kannata, eikä hänen kertakaikkiaan saa ottaa sellaisia, koska tietävät jo ottaessaan etteivät tule sitä kuuna päivänä takaisin maksamaan. Laina on laina ja jos jätä maksamatta niin olet epärehellinen velallinen eli perusRUNKKU.

11.9.2012 23:10

Turha on vippifirmoja syytellä, ei oo kenenkään pakko ottaa kallista lainaa. Tyhmät ottaa, kun eivät osaa laskea miten kalliiksi se oikeasti tulee ja köyhtyvät entisestään.

12.9.2012 15:07

Kyllä joillakin pankeillakin on erikoista lainapolitiikkaa. Tiedän tapauksen jossa Lohjan OP sanoi lainan irti kun se oli myöhässä ,se on ok. Velallinen kuitenkin msaksoi rästit melko pian jolloin pankki antoi puoli vuotta ns. koe aikaa. Puolen vuoden ajan velallinen hoiti maksut ajallaan perintään ja perinnän korolla!!! Mutta kiitokseksi pankki sanoi että et sinä kuitenkaan pysty maksamaan. Mielestäni se on aika erikoista pankilta. Tietääkö kukaan mihin instanttiin asiakas voi tälläisestä vedota.

12.9.2012 17:46

Oikeutta ei saa ken sit ei itse hanki!!
"Oikeuskangsteri" on aina vahvemman, eli tässä tapauksessa pankin puolella.

12.9.2012 19:31

No nii justiista juu... on se kumma, että tyhjäpäät ovat aina syyttömiä... tekivätpä mitä tahansa.

12.9.2012 20:07

"Velallinen kuitenkin msaksoi rästit melko pian jolloin pankki antoi puoli vuotta ns. koe aikaa. Puolen vuoden ajan velallinen hoiti maksut ajallaan perintään ja perinnän korolla!!!"

Visapaikka : Jotain on pielessä tässä jutussa. Jos on maksanut rästit pois, niin mitä siellä perinnässä vielä voi olla. Täyttä soopaa, tyyppi (velallinen) puhuu omiaan.

12.9.2012 22:47

MIOMIO: Ei puhu omiaan vaan pankki siis haluaa haluaa kerralla koko lainan maksuun siinähän se ihmeellisyys onkin.

12.9.2012 22:41

MIOMIO: Ei puhu omiaan vaan pankki siis haluaa haluaa kerralla koko lainan maksuun siinähän se ihmeellisyys onkin.

16.9.2012 21:09

mikä into on viedä köyhän kaikki kukkivat kukat?
SINÄ joka veit iloni ja kasvatuksen hedelmän.
Ilahdutit jota kuta varastetulla kukalla.
Rahaa voit viedä mutta että ilon pilasit.

16.9.2012 21:44

Niinpä... luultavasti jonkun pullamössöämmän janipetteri... ja vielä Sjundeååååååååååsta:-)))

16.9.2012 23:20

TARKKAILIJA: Keitä tai mitä tarkoitat " jonkun pullamössöämmän janipetteri..."???
Tarkennahan tarkoituksiasi meille muillekin - kun kerran olet oikein TARKKAILIJA!!

14.12.2012 16:13

Suomessa on totuttu todella korkeaan huolehtimisen tasoon, mikä on tosiaalta hyvä, mutta ei aitoja voi joka reunalle rakentaa joten kyllä näkisin että pikavippikierre on käyttäjän on enemmän itsensä aiheutettamaa kuin kenenkään muun. Erittäin harmillista se silti on. En tiedä mikä sitten olisi oikea tapa auttaa kierteeseen joutuneita, jos isoveli tulee ja kuittaa velat ei siitä opi muuta kuin että rahaa saa ilmaiseksi ja voi saman tien aloittaa uuden kierteen.

17.12.2012 11:13

Olen samaa mieltä,kuin piikkikorkosaapikkaissa,nahka-asussa ökyautolla ajava kokoomusnainen ei suomessa ole köyhiä:)

6.12.2013 22:32

Kyllähän se on niin että lainaa saa jos sitä haluaa.

7.12.2013 21:22

Köyhälle on kaikki kallista, raha tulee rahan luo. Ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se, joka maksaa.

Tässä teille muutama lainaus kansallis eeppoksestamme nimeltä Kalevala.

9.12.2013 09:15

Pikavipithän on ihan koronkiskontaa. Nimenomaan se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa!

9.12.2013 16:53

Urpilaisen toimet Natsisaksasta Aku-ankkaan.

On palomuuria,perälautaa,rakenneuudistusta,turvatyynyä,rakennepakettia,korjaus-sarjaa,kestävyysvajetalkoita.

Mitähän seuraavaksi opettaja keksii.

Valtion velka 100 miljardia.Tänävuonna on lisätty noin 9-10 miljardia,ensivuonnakin lisätään muutamilla miljardeilla.

Kyllä parivaljakko Katainen & Urpilainen rikkoo kaikki ennätykset.
Eiköhän saa nimensä Guinnesin ennätysten kirjaan.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288630329030.html

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.