Blogin vaitieloa hiljaisoloa

Kommentoi
Hellurei hiljaisuudesta,

lukijat rakkaat ja suurpahoittelut iäisyydenmittaisesta hiljaiselosta. On tässä ollut kesäistä työntekoa ja lomatonta aherrusta ja väkerrystä erinäisten tointen parissa. Kirjoitustöiden jälkeen en malta enää istahtaa alas bloggailemaan vaan pää kaipaa totaalituuletusta näyttöpäätteen sakeasta sumusta. Vielä kerran: anteeksi ja niiaus ja kiitos kärsivällisyydestänne.

Ravitsemuksen saralta olisi kyllä ollut sanottavaa. Voi hurja, että olisikin! Kerronpa nyt tiivistetysti muutamia asioita, joita tulen vielä nostamaan esille blogitekstien muodossa, mutta joihin en saa itseäni nyt paneutumaan.

Työn puolesta on tässä tullut tavattua useita eri ravitsemusalan ihmisiä aina kokeista ravitsemusterapeutteihin ja lääkäreihin asti. Pitkien keskustelujen kautta ravitsemuksen eri suuntaukset ja näkemykset ovat avautuneet uudella tavalla ja olen havahtunut todellisuuteen ihan face-to-face tapaamisten kautta; ravitsemusalalla on vallalla todellinen vastakkainasettelun tila. Saman alan asiantuntijat esittävät täysin vastakkaita näkemyksiään, mikä on kerta kaikkiaan hämmentävää. Kävin myös Hanna Partasen ja urheilulääketieteen asiantuntija Kirsi Korven luennolla, joka -kaikessa yksinkertaisuudessaankin- herätteli ajatuksia vähän joka suuntaan. Näistä lisää viimeistään kesän loppupuolella.

Kevyemmistä kokemuksista voisin mainita muun muassa Varsinais-Suomeen suuntautuneen Makumatkan, jonka teimme ravitsemustoimittajien kanssa. Hieno kokemus, mahtiponttisen suussasulavaa Salo- ja Turku-foodia ja tietoa niin lihakarjan-, margariinien (no hyi olkoon mitä aivopesua Bungen tehtaalla!) kuin luomutuotteidenkin tuotannosta ja nykytilasta. Toki vierailimme myös paikallisissa ravintoloissa ja herkkupuodeissa, joista lisää syksymmällä. Malttakaa, oi malttakaa! :) (minä en malta istua koneella nyt, en ihan vielä, sopiiko?)

Poikkesin myös herkuttelemassa ja fiilistelemässä Taste Of Helsinki -tapahtumassa, josta kuvamateriaalia ja tietoiskuja kertyi mukavasti. Aihe toki menettää ajankohtaisuutensa, jos yli kesän venytän, mutta saa nähdä, jos pienen paketin tekisin aiheesta noin niin kun kokemuksellisessa (ei mainos-) mielessä. Oliko teistä joku kyseisessä happeningissä? Mitä maistelitte ja mistä erityisesti piditte? Millaisia parannusehdotuksia ensi vuodelle?

Väännän jatkossakin jutunpätkiä ravitsemuksen eri aiheista, mutta pidettäköön tulevaisuuden projektit vielä vakan alla. Sen verran voin mainita, että aikomuksenani on poiketa Herkkujen Suomi -tapahtumassa Helsingin ydinkeskustassa 23-25.8. Sinne kaikki herkkusuut tai muuten vaan kesälomatylsistyjät! :) Siellä on taatusti tarjolla koko Suomen ruokakulttuurin kirjo.

Nyt minä painun ulos Helsingin aurinkoon! Palailen blogin pariin kenties koulun alkaessa syys-lokakuun tienoilla. Nyt kesäkuinen työharjoittelujaksoni vetelee viimeisiään ja perjantaina minä palailen kotikaupunkiini saman alan töiden pariin, mutta eri työn antajan hommiin. Töitä röitä koko loma tyynni! Mutta kun tekemisestä nauttii, työ-termi saa aivan uuden merkityksen. Merkitystä ei ole.

Rakkaudentäyteistä iloluontoista ja hykerryttävän hersyväistä keskikesää sinulle! 

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.