Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.

14.5.2012 - 12.27

Eiran Kahvilaan!

Eiran kahvila – Eira’s Café, Hyvinkää, open Mon-Fri 9 am – 5 pm, address: Hämeenkatu 31 – Koulukatu 8, inner court, and old wooden house. Some blocks away from the Valvilla Factory Museum & Hyvinkää Town Museum. 

Kevään mittaan on tullut vähän harmittavia uutisia Hyvinkään myymälä- ja kahvilatarjonnassa – lastenvaatekirppis Ähäkuttikatti Hämeenkadulla lopetti, myös Marjut Krögerin Divari sulkeutui äskettäin, ja Kahvila kultainen enkelikin sulki ovensa. Kaikelle on syynsä, mutta aina harmittaa kun persoonalliset yritykset, henkilöt ja palvelut häviävät katukuvasta.

Kultaisen enkelin tilalla aloitti kuitenkin nyt uusi Eiran kahvila, tällä hetkellä (toukokuu 2012) auki ma-pe klo 9-17, mutta kesän mittaan aukioloa on tarkoitus laajentaa. Tarjolla on lounasruokaa à 7 euroa sekä leivonnaisia, tänään lisäksi esimerkiksi itse leivottuja karjalanpiirakoita.

Tiloja voi entiseen tapaan vuokrata myös juhlatilaisuuksia varten. Käsitöitä ja lahjatavaroita on myös ostettavissa kuten Kultaisen enkelinkin aikoina. Hyvinkäällä ei ole ruuhkaksi asti vanhan ajan miljöössä sijaitsevia kahviloita, joten toivottavasti toiminta jatkuu edelleen. Kotisivutkin ovat tuloillaan.

Eiran kahvila sijaitsee siis Hämeenkatu 31 ja Koulukatu 8 sisäpihalla – Hämeenkatu 31:ssa on kadun puolella myös Laineen leipomo. Kahvila on parin korttelin päässä esimerkiksi Hyvinkään kaupunginmuseosta ja lähellä Tahko Pihkalan pesäpallokenttää sekä Kenttäkadun Neuvolaa, joten ei se nyt ihan maan ääressä ole. ;-) Käykää kurkistamassa!


Kategoria(t): Hyvinkää In English, Ravintolat ja kahvilat Tagged: Eiran kahvila, Hyvinkään kahvilat, Hyvinkään kaupunginmuseo

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Hyvinkään harjumailta

Tämä “kotiseutublogi” on luotu kesällä 2009 Hyvinkään ja lähipaikkakuntien luomu-, kierrätys- ja kulttuuritoiminnan sekä luontoretkeilyn kartoittelemiseksi. Lastuja syntyy kirjoittajan omien kiinnostuksenaiheiden ja havaintojen mukaan, periaatteena on nostaa esiin hyväksi havaittuja tai lupaavia kohteita, palveluita tai ilmiöitä.

Kirjoittaja Anu Lahtinen on historioitsija, ja pikku hiljaa kirjoitellessa on herännyt myös ajatus kaivella Hyvinkään menneisyyttä, muutama lähdekin on jo kaiveltu 1500-luvun muinaisuudesta.