Hyvinkää ja Riihimäki säästävät, ei rahaa ilmaan vuodenvaihteessa

Hyvinkää ja Riihimäki eivät säästösyistä ammu vuodenvaihteessa raketteja taivaalle.

Ari Peltonen

AAMUPOSTI | Hyvinkään ja Riihimäen kaupungit jättävät tälläkin kertaa uudenvuoden raketit ampumatta. Molemmat kaupungit haluavat säästää vähäisiä eurojaan parempiin tarkoituksiin.

Riihimäen vs. kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Pasi Koistinen kertoo, että ilotulituksesta luopuminen on jo pidempiaikainen käytäntö. Säästö on tarpeen, ja myös ampumiskulttuurikin on muuttunut vuosien varrella. Raketteja ammutaan paljon perhepiirissä.

– Se on myös yleisesti viesti, että tässä kuntataloudessa niille rahoille on tähdellisempääkin käyttöä, Koistinen sanoo.

Hän kertoo, että kaupunki ja pelastuslaitos suosittavat, että Riihimäen keskusta-alue rauhoitettaisiin ilotulitteiden ampumiselta. Kyseessä on kuitenkin suositustyyppinen toive, ei suoranainen kielto.

Hyvinkää ei järjestä ilotulitusta, kertoo puolestaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Mecki Kåhre. Hyvinkäälläkin päätös on syntynyt säästösyistä.

Kaupunki järjesti parisen vuotta sitten kaksikin näytöstä, kun samalla juhlittiin Hyvinkään kaupungin tasavuosia. Hyvinkään kauppalasta tuli kaupunki tammikuun 1. päivä vuonna 1960.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ

Written by:

Ota yhteyttä