Jukka Jalonen harmitteli: SKA Pietarin bonukset omaa luokkaansa – "Sekin vähän motivoi"

Johanna Erjonsalo

Jokerit nappasi jääkiekon KHL–liigassa jo 15. perättäisen voittonsa kukistettuaan itäisen konferenssin kärkijoukkueen Ak Bars Kazanin 3–1. Jokerit aloitti räväkästi ja johtoassema riitti, vaikka Ak Bars painosti kolmannessa erässä.

– Hyvä jääkiekko-ottelu. Meille ottelun alku oli erinomainen siihen 2–0:aan asti. 11 minuuttia pelattiin todella hyvin. Sen jälkeen peli tasoittui, Jalonen kommentoi.

– Kolmannessa erässä vähän passivoiduttiin, mutta toisaalta Kazan oli erittäin hyvä siinä. Oli aktiivinen ja sai painetta meidän päätyyn. Meillä oli vähän vaikeuksia päästä sieltä pois ja hyökkäyspeli jäi vähän piippuun. Anttilan maali oli lopullinen niitti ja varmaan tää voitto ansaittiin. Mutta tiukka kova vääntö, Jalonen jatkoi.

Jalosen mukaan erinomainen puolustuspeli on ollut voittoputken avainasiana.

– Kyllä puolustuspeli oli laadukasta. Sehän tämän putken avain onkin, että joukkueena hyvin puolustetaan ja annetaan vastustajalle vähän maalipaikkoja. Ei tänäänkään ollut montaakaan huippupaikkaa. Maalinedusta ja keskusta aika jämäkästi pelataan tällä hetkellä. Siihen pitää olla tyytyväinen, vaikka joskus väkisin virheitä tuleekin.

Ak Bars ei juuri saanut paikkoja, vaikka Jokerit muutamia virheitä tekikin.

– Kun väsymystä tulee kolmannessa erässä, ei se ole niin laadukasta kuin toivottaisiin. Eikä lavasta lapaan pyritä pelaamaankaan. Vähän syöteltiin silloin kuin ei enää pitäisi. Silloin kun sieltä tullaan kovaa viidellä päälle, niin silloin paras keino on toimittaa kiekko keskialueelle. Siinä muutaman kerran epäonnistuttiin. Ei siinä mitään isoa kuitenkaan ollut, Jalonen sanoi.

Lauantaina Jokerit kohtaa läntisen konferenssin kärkiottelussa vieraissa SKA Pietarin.

– SKA on varmaan Euroopan paras joukkue tällä hetkellä. Tiedetään, millainen ryhmä siellä on vastassa. Toisaalta me ollaan pelattu viime aikoina erittäin hyvin. Kazan voitti heidät siellä ja totta kai mekin voidaan heidät voittaa, Jalonen sanoi.

Jalosen mukaan SKA:ssa pelaajille maksetaan isompia bonuksia kuin Jokereissa tehdään.  

– Kova peli vieraissa tulee. Se on ihan selvää. He haluavat voittaa meidät ja pelaajilla on kohtuulliset bonukset. Sekin vähän motivoi SKA:n poikia pelaamaan. Meillä ei samanlaisia ihan ole, valitettavasti.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Written by:

Sport Content

Ota yhteyttä