Nyt se varmistui: Patrik Laine on vapaa MM-Leijoniin – tuleeko?

Tuleeko Patrik Laine Leijoniin?

Pekka Ruissalo

Winnipeg Jetsin ja Dallas Starsin kausi ei jatku NHL:n pudotuspeleissä. Asia varmistui maanantaina, kun Nashville Predators, St. Louis Blues ja Calgary Flames voittivat ottelunsa. 

Leijonien käyttöön jääkiekon MM-kisoihin vapautuisi teoriassa viisi pelaajaa. Merkittävin vaihtoehto olisi tietysti Winnipeg Jetsin hyökkääjä Patrik Laine. Hän on tällä kaudella tykittänyt 67 ottelussa hurjat tehopisteet 34+27=61.

Laineen seurakaveri Joel Armia on tällä kaudella pelannut Winnipeg Jetsissä 51 ottelua ja kerännyt tehopisteet 8+8=16. Armia ei ole koskaan edustanut Suomea aikuisten arvokisoissa, mutta olisi varmasti potentiaalinen vahvistus Leijoniin MM-kisoihin Pariisiin.

Dallas Starsissa kausi päättyy runkosarjaan puolustaja Esa Lindelliltä sekä maalivahdeilta Antti Niemeltä ja Kari Lehtoselta. Lindellillä ei ole ensi kaudeksi sopimusta ja hän on jo spekuloinut, ettei pelaisi MM-kisoissa. 

Lehtonen on torjunut MM–kisoissa hopeaa 2007. Hän ja Niemi olivat mukana Sotshissa 2014 voittamassa olympiapronssia. Lehtonen pelasi Sotshissa kahdessa ottelussa ja Niemi oli kolmosmaalivahdin roolissa.

NHL:n suomalaisista MM-kisoihin olisivat vapautumassa myös Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Vancouver Canucksin Markus Granlund. Jälkimmäinen kärsii loukkaantumisesta.

Written by:

Sport Content

Ota yhteyttä
 

Kuntavaalit järjestetään
9. huhtikuuta 2017

 

Tärkeät päivät:

 

1. Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.

2. Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.

3. Vaalipäivä sunnuntai 9.4.

 

  KATSO VAALIKONEEMME