Katri O tekee kappaleita ilosta ja surusta – ”Musiikki on valtava voimavara”

Katri O on mukana Kulttuuri Goes Baari tapahtumassa toista kertaa. †Todella hieno tapahtuma. Oman esityksen lisäksi aion käydä kuuntelemassa myös muiden esiintymisiä, Katri O kertoo. Katri O esiintyy Joutsenessa klo 24.

Mia Lagström

Hyvinkääläinen laulaja, lauluntekijä Katri O (Katri Oikarinen) teki ensimmäisen ”levynsä” 12-vuotiaana yhdessä veljensä kanssa. Kasetille nauhoitetulla Antens-albumilla oli itse sävellettyjä kappaleita eri maiden kielillä – siansaksaversioina tosin.

– Imitoin ranskaa ja espanjaa. Pyrimme kansainvälisille markkinoille, laulaja kertoo nauraen.

Teini-ikäisenä Katri O alkoi opetella kitaransoittoa Kurt Cobainin ja Nirvanan musiikin innoittamana. Kitaran hän lainasi albanialaisilta naapureiltaan. Vanha koristekitara repi sormet hajalle, mutta halu luoda omaa musiikkia vahvistui entisestään.

Vuosikaudet kappaleita valmistui omaksi iloksi. Musiikki oli keino purkaa ajatuksia ja tunteita.

Jos joku asia vitutti, otti Katri O kitaran käteensä. Kappaleita syntyy myös elämän iloisista hetkistä. Prosessi on hyvin intuitiivinen.

– En ole koskaan osannut lokeroida itseäni. Muutama vuosi sitten vaihdoin englannin kielen suomeen. Sen kautta avautui täysin uudenlainen maailma. Asiat ja tunteet pitää sanoa suoraan. Ei voi olla kielen takana piilossa.

Musiikin tekeminen ja esittäminen on tärkeä asia.

– Nuorena halusin rockmaailman huipulle. Lapsellinen ajatus seuraa vieläkin, mutta olen realisti. On hoidettava työt, opiskelu ja arki. Musiikki on kuitenkin tärkeä osa minua ja valtava voimavara.

Keikkoja Katri O tekee muutaman kuukaudessa. Parasta aikaa tekeillä on myös ensimmäinen omakustannelevy. Kaksi kappaleista on jo valmiina. Toisesta kappaleesta – Kukaan ei tuu mukaan - on tekeillä musiikkivideo, joka tullaan julkaisemaan Spotifyssa ja Youtubessa lähiaikoina.

Seuraavan kerran Katri O esiintyy Hyvinkään KGB-tapahtumassa.

Oman esiintymisen lisäksi hän aikoo käydä katsomassa muiden esityksiä.

– Haluan nähdä ainakin ”Kene-Netu kukkaistie 27” ja ”Jarspis” bändit. Myös veljeni esiintyy Yhteiskunnan Mutantit bändinsä kanssa. Sitä en valitettavasti näe, sillä he esiintyvät samaan aikaan minun kanssani.

Kulttuuri Goes Baari

KGB – Kulttuuri Goes Baari -tapahtuma järjestetään Hyvinkäällä lauantaina 25.3.

Tänä vuonna uutena lisäyksenä on ”etkot” Martinassa ja Rossossa klo 16.

Oluthuone Joutsenessa ja Harlekiinissa esiintymiset alkavat klo 19. Muissa paikoissa – Zoom, Bl*k, Crafters, Check Inn ja Ale Pub – soitto alkaa klo 20.

Esiintyjät vaihtuvat tasatunnein. Mukana on vajaat 40 esiintyjää. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tarkemmat tiedot www.kulttuurigoesbaari.fi.

Lisää aiheesta

Seitsemän baaria ja 37 keikkaa – KGB korkkaa kesäajan HyvinkäälläKGB 2017 soi seitsemässä baarissa Hyvinkäällä – 37 keikkaa ja yhtä monta bändiä
Written by:

Mia Lagström

Ota yhteyttä
 

Kuntavaalit järjestetään
9. huhtikuuta 2017

 

Tärkeät päivät:

 

1. Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.

2. Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.

3. Vaalipäivä sunnuntai 9.4.

 

  KATSO VAALIKONEEMME