"En ole ikinä nähnyt tuollaista 30 vuoden ammattikiekkourallani" – suomalaisen AHL-kiekkoilijan taituruus löi ällikällä

Jesse Puljujärven peli-ilo on palaamassa. Hän ei ole kuitenkaan ainoa AHL:n suomalaistaituri.

Arkistokuva

Jesse Puljujärvi pääsi maalin makuun toisessa peräkkäisessä ottelussa jääkiekon farmiliiga AHL:ssa perjantaina. Puljujärven Bakersfield Condors taipui Stockton Heatin hallissa 3–6. Puljujärvi teki Bakersfieldin viimeisen maalin ylivoimalla päätöserän puolivälissä. Jere Sallinen syötti Condorsin ensimmäisen osuman avauserässä.

Puljujärvi on kerännyt yhden tehopisteen jokaisessa viidessä AHL–ottelussaan. Hänellä on kasassa 2+3=5 pistettä.

San Diego Gullsin hyökkääjä Kalle Kossila jatkoi hurjaa menoaan. Kossila teki joukkuensa kaksi viimeistä maalia, kun San Diego jyräsi San Jose Barracudan kotonaan 5–1.

Kossila iski ensimmäisen osumansa ilmaveivillä.

– Olen tehnyt tuota harjoituksissa, mutta ottelutilanne on toki aivan erilainen. Kiekko sattui pysymään lavassani ja heidän puolustajansa ei ollut kimpussa, joten yritin sitä, Kossila kertoi San Diegon verkkosivuilla.

Myös San Diegon päävalmentaja Dallas Eakins ihasteli osumaa.

– Kossilan maali oli uskomaton. Olen ollut ammattilaiskiekossa mukana 30 vuotta enkä ole koskaan nähtynyt pelaajan tekevän tuota ottelussa, Eakins hehkutti.

Kossilan ei tarvinnut toisessa osumassaan laittaa edes kiekkoa verkkoon. Hänet koukattiin läpiajossa San Josen maalin ollessa tyhjä.

Kossila on kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa, mikä on seuran uusi ennätys. Hänen kauden saldonsa on nyt 9+18=27. Suomalaisista enemmän pisteitä on kerännyt vain sairastuvan puolella tällä hetkellä oleva Toronto Marliesin Kasperi Kapanen (16+17=33).

Written by:

Sport Content

Ota yhteyttä