Villa Arttuun pelaamaan – ole itse pelinappulana

Villa Artun näyttelytila on muuttunut jättimäiseksi pelilaudaksi. Paikanpäällä pääsee mm. harjoittelemaan 1950-luvun kaunokirjaimia rihvelitaululle. Tuottaja Päivi Venäläinen ja näyttelyn visuaalisesta ilmeestä vastannut Maarja Pihl-Bagdonas näyttävät mallia.

Mia Lagström

Hyvinkää 100 – Tyyppejä, tavaroita ja tarinoita -näyttely juhlistaa Hyvinkäätä.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelytila on muuttunut veikeäksi pelilaudaksi.

Kävijä on pelinappula, joka liikuttaa itseään pelipisteeltä toiselle jättikokoisella vaahtomuovinopalla.

Tavoitteena on kerätä yhdeksän tehtäväkorttia suorittamalla annetut tehtävät.

– Pelattava näyttely ”Hyvinkää 100 – Tyyppejä, tavaroita ja tarinoita” on osa Hyvinkään juhlavuotta ja se tutustuttaa osallistujan Hyvinkään, Villatehtaan ja Villa Artun historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen, tuottaja Päivi Venäläinen kertoo.

Pelipisteillä tunnistetaan hyvinkääläislähtöisiä julkisuuden henkilöitä ja yhdistetään maalauksissa, piirustuksissa ja valokuvissa näkyviä kohteita Hyvinkään kartalle.

Pelaaja pääsee harjoittelemaan myös 1950-luvun kaunokirjaimia sekä järjestämään vanhat lelut aikajärjestykseen vanhimmasta uusimpaan.

Näyttelystä löytyy myös peruskoululaisten tekemiä maalauksia ja piirustuksia siitä, miltä Hyvinkää näyttää tulevaisuudessa.

Onko Hyvinkää tulevaisuudessa täynnä pilvenpiirtäjiä vai peittynyt veden alle? Kulkeeko kadulla robotteja vai tappajapellejä?

Kävijät voivat antaa äänensä mielestään mielenkiintoisimmalle tulevaisuudenvisiolle.

Näyttelyyn voi tulla pelaamaan yksinään tai joukolla.

– Pelaaminen edellyttää lukutaitoa, mutta pienet voivat tulla pelaamaan yhdessä vanhempiensa kanssa. Päiväkoti- ja koululaisryhmät voivat varata itselleen sopivan ajan. Pelaaminen on myös ryhmille maksutonta, Venäläinen kertoo.

Villa Artussa kerätään näyttelyn aikana hyvinkääläisten muistoja ja tarinoita kaupungista digitaaliseen ääni- ja kuvakirjaan.

Tavoitteena on kerätä sata tarinaa. Ne voivat olla menneeseen tai nykyaikaan sijoittuvia arkisia sattumia tai juhlavia juttuja.

Maksimissaan viiden minuutin tarinan voi videoida kännykällä tai kameralla ja lähettää museolle sähköpostitse exhibition@artcentre.fi.

arkemmat ohjeet löytyvät netistä www.artcentre.fi.

Tarinat ovat katseltavissa ja kuultavissa Villa Artussa koko juhlavuoden ajan.

Tapahtumapäivä 29.1.

”Hyvinkää 100 – Tyyppejä, tavaroita ja tarinoita” pelattava näyttely Villa Artussa 18.1.–24.3. Pelisäännöt löytyvät Villa Artun nettisivuilta (www.artcentre.fi) sekä paikanpäältä.

Pelaaminen vaatii lukutaitoa. Pienet voivat osallistua vanhempiensa kanssa.

Sunnuntaina 29.1. klo 12–16 järjestetään Villa Artussa tapahtumapäivä. Ohjelmassa on kuvataide- ja draamatyöpaja sekä liveroolipelaamista.

Värttinä-yhtyeen Mari Kaasinen laulattaa ja leikittää klo 14.

Written by:

Mia Lagström

Ota yhteyttä