Työntekijät vastustavat Hyrian ulkoistamissuunnitelmaa

Ulkoistaminen uhkaa. JHL:n varaluottamusmies Ulla Rajala vastustaa ulkoistamissuunnitelmaa. Tähän saakka Hyria on tähdentänyt jokaisen työntekijän merkitystä, ja nyt se on valmis luopumaan osasta, hän ihmettelee.

Ari Peltonen

AAMUPOSTI | Hyria-koulutuksen aikomus ulkoistaa yhtiön toimintoja herättää vastustusta henkilökunnassa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja opetushenkilöstön edustajat sekä opiskelijayhdistys ovat jättäneet kannanottonsa työnantajalle jo ennen yt-neuvottelujen alkamista.

JHL edustaa valtaosaa niistä noin 40:stä työntekijästä, joita ulkoistaminen koskisi. Hyria kilpailuttaa kevään aikana siivouksen, kiinteistönhoidon ja aulapalvelut.

– Tuntuu uskomattomalta, vaikka tämä on tätä päivää tällainen toiminta, JHL:n varaluottamusmies Ulla Rajala sanoo.

JHL:n väki on pettynyt siihen, että kun työnantaja on tähän saakka tähdentänyt koko henkilöstön merkitystä koulutuksessa, se on nyt valmis luopumaan osasta heistä, Rajala kertoo.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit (21)

Kommentit

Kaistinen ainakin sai lähtöpassit Hyrian tiloista, mikä oli pelkästään hyvä asia.
Sen sijaan siivoojia tarvitaan. Heistä on jotain hyötyäkin.

Juurakon Hulda (ei varmistettu)

Johdon voisi ulkoistaa kun tollaisia hulluja päätöksiä tekevät..ei siinä mitään säästöä tule kun kiinteistönhoito ja siivoukset ulkoistetaan..mitä se kehittää uudella firmalla menee oma aikansa ennenkuin oppii tuntemaan paikat

matti meikalainen (ei varmistettu)

Joo ei opiskelijoista niin väliä kunhan hyrian herrat pääsevät lappiin ajelemaan moottorikelkoilla. Ei ollut mitään positiivista seikkaa siinä että riihimäen ja hyvinkään ammattioppilaitos ja aikuiskoulutus muuttuivat osakeyhtiöksi. Tulosta pitää tehdä, siinä ei oppilaat paljoa paina. Ikävää että suomessakin opiskelun tasoa vedetään tietoisesti alaspäin. Vielä pelottavampaa on se että kouluista tulee osakeyhtiöitä, joihin ajanmittaa pakostikin tulee suuria osakkeenomistajia, joita ei kiinnosta mikään muu kuin raha.

hyrian_oppilas (ei varmistettu)

Kulujen karsiminen kannattaa aloittaa Hyrian yläpäästä. Siellä on löysää rahaa ja porukkaa, joka ei ole tehtäviensä tasalla. Johto käy oppilaitoksen rahoilla viihdyttäytymässä, ostelee autoja, pelaa golfia talon laskuun, matkustaa Kreikkaan, lähtee ajelemaan Lappiin moottorikelkoilla - ja mitähän kivaa seuraavaksi? Työpaikalla ei ole kivaa, kun ei me oikein edes ymmärretä, mihin meitä siellä tarvitaan. Juhlapuheitakaan emme osaa pitää, tai ainakaan meille ei innostuneesti taputeta :(

Henki on Hyriassa huono, työhyvinvointi on laskenut vaarallisen alas.

Viisi hyvää oppilaitosta pilattiin muodostamalla niistä Hyria Osakeyhtiö. Kohta on pää vetävän kädessä. Sitä ennen tulemme näkemään rottien joukkopaon uppoavasta laivasta, toki mukaansa saamineen saaliinensa.

Rotan purema (ei varmistettu)

Hyrian joto vastuuseen! pettajien, sekä vakinaisten että määräaikaisten työsuhteet uusittava. Ainoastaan näin saamme koko Hyrian kuntoon.

Ystävä (ei varmistettu)

Eräs Riksulainen "johtavassa" asemassa oleva valtuutettu, jolla oli lisäksi
luottamustoimia vähän siellä sun täällä.
Hän ilmoitti jättävänsä kaiken mm. työesteidet takia, mutta HYRIA oli ainut
paikka, jonka hän päätti pitää.

semmottii (ei varmistettu)

No, odotellaan mitä Hyrian johto vastaa vallan vahtikoirien
aamupostiseen avoimeen kirjeeseen nykytilanteen varjossa.
Mikäli ylipäätään suvaitsee.

hyrisee (ei varmistettu)

Erityisen outoa Hyrian henkilöstöpolitiikassa on se, että vakinaisten aikuispuolen työntekijöiden kanssa käydään yt-neuvotteluja samaan aikaan ja toisaalla määräaikaisten (yt-neuvotteluihin kuulumattomien) kanssa jatketaaan määräaikaikia työsopimiksia.

Epäoikeudenmuka... (ei varmistettu)

Hämmästyttävää, että saman yrityksen sisällä voi osa olla yt-neuvotteluissa ja osa ei. Lisäski en ole ikinä kuullut, että yhtäaikaa, kun käydään yt-neuvotteluita osan työntekijöiden kanssa, niin määräaikaisia työsopimuksia jatketaan. Olisi todella mielenkiintoista tietää perustelut. Mistä ammattiryhmästä on kysymys? Ovatko nämä määräaikaiset niin spesiaaleja, että Hyriasta nyt yt-neuvottelujen piirissä olevista henkilöistä, ei löydy samanlaista osaamista? Vai onko tehtävä jotenkin ainutlaatuinen?

Jos meidän yrityksessä yt:n aikana jatkettaisiin määräaikaisten työsopimuksia, siitä nousisi todellinen myrsky.

Useamman yt:n l... (ei varmistettu)

No joo näin vain on. Ei yt:t kosketa tietenkään muutoinkaan koko henkilöstöä (Hyrialla on sekä nuorten, että aikuisten koulutusta). Sen jotenkin voi ymmärtää, kun paineet ovat tiettyyn koulutukseen koskevia. Nämä ammattiryhmät, joiden määräaikaisuuksia jatketaan eivät uskoakseni ole mitään ihan spesialeja ja niitä on eri osastoilta. Kyse mielestäni on ihan opetushenkilöstöstä tai ne kulkee jotenkin aikuispuolella kouluttaja nimikkeellä. Näihin kaikkiin tehtäviin uskoisin neuvottelujen alla olevasta henkilöstöstä löytyvän saman tai jopa paremman koulutuksen omaavia. Siitä kuinka yleistä määräaikaisuuksien jatkamien yt-neuvottelujen aikana on ei ole tietoa. Kyse on kuitenkin joistain tapauksista vaiko jäävuoren huipusta.

Tämä on kyllä varmasi aika harvinaista, mutta ehkä tässä näkyy myös suuren yrityksen toimintatavat. Yhteisiä linjauksia ei pystytä näin suuressa yrityksessä hallitsemaan.

Epäoikeudenmuka... (ei varmistettu)

Oikeestikko määräaikaisten työsuhteita jatketaan samanaikaisesti? Itse sain kyllä yt-infossa sen kuvan, että päällä olisi rekrytointikielto ja että ennen kuin määräaikaisuuksia jatkettaisiin selvitettäisiin löytyykö neuvottelujen alla olevasta henkilöstöstä tehtävään sopivaa. Eikö tehtävät pitäisi laittaa sisäiseen hakuun, ennen määräaikaisuuden jatkamista. Todella harmi, jos näin toimitaan. Onko jotain "hyvä-Veli"-meininkiä. Vähän menee uskottavuus taas tähän touhuun.

Mitä, mitä (ei varmistettu)

Tämä tätä koulutuslaitosten arkea, koskaan et voi olla varma työpaikkasi säilyvyydestä. Meillä ainakin joutuu hakemaan määräaikaiset omaa työpaikkaansa joka vuosi, koska ped.pätevyys puuttuu. Olen kuvitellut, että se perustuu ihan lakiin. Miten Hyrian käytäntö? Haetaanko omaa pestiä joka vuosi uudelleen. Aika omituista kuitenkin tuo, että määräaikaisuuksia jatketaan, vaikka yt-neuvottelut meneillään. Tsemppiä!

Onni (ei varmistettu)

Kyl me Hyriassa ainakin nuorisopuolella joudumme hakemaan paikkaamme uudelleen, jos pedagoginen pätevyys puuttuu tai määräaikainen. Paikat oli hiljan auki Kuntarekryssä. Uskoisin myös, että aikuispuolella on sama käytäntö. Vai eikö ole? Voisihan meitä nuorten puolen ihmisiä myös kiinnostaa aikuisten puolen paikat ja varmaan myös toisin päin. Hyvä olisi, että kaikki mäaikaiset laitettaisiin ainakin sisäiseen hakuun.

Ana (ei varmistettu)

Ja noilla pystyy työnantaja aina kikkailla. Yt-neuvotteluilla ei ole mitään merkitystä. Merkitystä on kunkin työntekijän työtehtävällä. Voit ihan hyvin ottaa määräaikaisen siistijän vaikka potkit vakituisen talonmiehen pois. Eriasia mitä töitä tällä siistijällä sitten teetetään.

Hyr (ei varmistettu)

lausutaan: - NÄIN JYVÄT KARSITAAN AKANOISTA - tarkoitetaan: TYÖNANTAN KANNALTA VAIN HELPOT, NÖYRÄT, MUTTA MYÖS TUOTTAVAT SÄILYTETÄÄN.

Itse (ei varmistettu)

Entäs jos on helppo, nöyrä mut tuottamaton? Tai vaikee, ylpee änkyrä mut tuottava? Helpot ja nöyrät ei oo läheskään aina ne tuottavimmat, ne löytyy yleensä niitten änkyröitten joukosta.

sziaember (ei varmistettu)

Kokemuksen perusteella vaikeet, ylpeet jä erityisesti änkyrät saa lähteä, vaikka olisivat kuinka ahkeria ja tuottavia. Nää helpot ja nöyrät ei aina olekaan niitä tuottavia, antavat vain niin ymmärtää. Eikö yt-neuvottelussa yleensä näin yritetä myös"puhdistaa pesä".

Itse (ei varmistettu)

Hyria on pian samassa tilanteessa kuin Adulta. Kun ministeriölle selviää, että erityisopiskelijoihin saatu erityistuki (1,5 kertainen korvaus koululle normiopiskelijaan verrattuna) vyörytetään hallintokuluihin, koululta peritään iso osa saaduista rahoista takaisin.

Hallintokuluja kertyy tehottomasta liian suureksi paisutetusta johdosta ja sen viihdyttäytymisestä ulkomaanmatkoilla, golfkentillä, jääkiekkokatsomoissa ja lukuisissa turhissa kokouksissa.

Omasta kuormast... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun