Työntekijät vastustavat Hyrian ulkoistamissuunnitelmaa

Paikalliset
Kommentoi 21

AAMUPOSTI | Hyria-koulutuksen aikomus ulkoistaa yhtiön toimintoja herättää vastustusta henkilökunnassa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja opetushenkilöstön edustajat sekä opiskelijayhdistys ovat jättäneet kannanottonsa työnantajalle jo ennen yt-neuvottelujen alkamista.

JHL edustaa valtaosaa niistä noin 40:stä työntekijästä, joita ulkoistaminen koskisi. Hyria kilpailuttaa kevään aikana siivouksen, kiinteistönhoidon ja aulapalvelut.

– Tuntuu uskomattomalta, vaikka tämä on tätä päivää tällainen toiminta, JHL:n varaluottamusmies Ulla Rajala sanoo.

JHL:n väki on pettynyt siihen, että kun työnantaja on tähän saakka tähdentänyt koko henkilöstön merkitystä koulutuksessa, se on nyt valmis luopumaan osasta heistä, Rajala kertoo.

21 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

27.3.2011 05:21

Hyrian tiloista voisi samalla karsia niihin pesiytyneet opiskeluun täysin liittymättömät toimijat.

14.5.2012 17:48

Kaistinen ainakin sai lähtöpassit Hyrian tiloista, mikä oli pelkästään hyvä asia.
Sen sijaan siivoojia tarvitaan. Heistä on jotain hyötyäkin.

27.3.2011 21:55

Johdon voisi ulkoistaa kun tollaisia hulluja päätöksiä tekevät..ei siinä mitään säästöä tule kun kiinteistönhoito ja siivoukset ulkoistetaan..mitä se kehittää uudella firmalla menee oma aikansa ennenkuin oppii tuntemaan paikat

5.4.2011 21:50

ex viina kaupan visionääri vauhdissa.. ei päätä ei häntää

8.4.2011 22:17

Joo ei opiskelijoista niin väliä kunhan hyrian herrat pääsevät lappiin ajelemaan moottorikelkoilla. Ei ollut mitään positiivista seikkaa siinä että riihimäen ja hyvinkään ammattioppilaitos ja aikuiskoulutus muuttuivat osakeyhtiöksi. Tulosta pitää tehdä, siinä ei oppilaat paljoa paina. Ikävää että suomessakin opiskelun tasoa vedetään tietoisesti alaspäin. Vielä pelottavampaa on se että kouluista tulee osakeyhtiöitä, joihin ajanmittaa pakostikin tulee suuria osakkeenomistajia, joita ei kiinnosta mikään muu kuin raha.

4.4.2012 23:20

Kulujen karsiminen kannattaa aloittaa Hyrian yläpäästä. Siellä on löysää rahaa ja porukkaa, joka ei ole tehtäviensä tasalla. Johto käy oppilaitoksen rahoilla viihdyttäytymässä, ostelee autoja, pelaa golfia talon laskuun, matkustaa Kreikkaan, lähtee ajelemaan Lappiin moottorikelkoilla - ja mitähän kivaa seuraavaksi? Työpaikalla ei ole kivaa, kun ei me oikein edes ymmärretä, mihin meitä siellä tarvitaan. Juhlapuheitakaan emme osaa pitää, tai ainakaan meille ei innostuneesti taputeta :(

Henki on Hyriassa huono, työhyvinvointi on laskenut vaarallisen alas.

Viisi hyvää oppilaitosta pilattiin muodostamalla niistä Hyria Osakeyhtiö. Kohta on pää vetävän kädessä. Sitä ennen tulemme näkemään rottien joukkopaon uppoavasta laivasta, toki mukaansa saamineen saaliinensa.

5.4.2012 09:08

Hyrian joto vastuuseen! pettajien, sekä vakinaisten että määräaikaisten työsuhteet uusittava. Ainoastaan näin saamme koko Hyrian kuntoon.

5.4.2012 15:10

Eräs Riksulainen "johtavassa" asemassa oleva valtuutettu, jolla oli lisäksi
luottamustoimia vähän siellä sun täällä.
Hän ilmoitti jättävänsä kaiken mm. työesteidet takia, mutta HYRIA oli ainut
paikka, jonka hän päätti pitää.

5.4.2012 21:46

No, odotellaan mitä Hyrian johto vastaa vallan vahtikoirien
aamupostiseen avoimeen kirjeeseen nykytilanteen varjossa.
Mikäli ylipäätään suvaitsee.

12.5.2012 15:55

Erityisen outoa Hyrian henkilöstöpolitiikassa on se, että vakinaisten aikuispuolen työntekijöiden kanssa käydään yt-neuvotteluja samaan aikaan ja toisaalla määräaikaisten (yt-neuvotteluihin kuulumattomien) kanssa jatketaaan määräaikaikia työsopimiksia.

14.5.2012 16:44

Hämmästyttävää, että saman yrityksen sisällä voi osa olla yt-neuvotteluissa ja osa ei. Lisäski en ole ikinä kuullut, että yhtäaikaa, kun käydään yt-neuvotteluita osan työntekijöiden kanssa, niin määräaikaisia työsopimuksia jatketaan. Olisi todella mielenkiintoista tietää perustelut. Mistä ammattiryhmästä on kysymys? Ovatko nämä määräaikaiset niin spesiaaleja, että Hyriasta nyt yt-neuvottelujen piirissä olevista henkilöistä, ei löydy samanlaista osaamista? Vai onko tehtävä jotenkin ainutlaatuinen?

Jos meidän yrityksessä yt:n aikana jatkettaisiin määräaikaisten työsopimuksia, siitä nousisi todellinen myrsky.

14.5.2012 18:46

No joo näin vain on. Ei yt:t kosketa tietenkään muutoinkaan koko henkilöstöä (Hyrialla on sekä nuorten, että aikuisten koulutusta). Sen jotenkin voi ymmärtää, kun paineet ovat tiettyyn koulutukseen koskevia. Nämä ammattiryhmät, joiden määräaikaisuuksia jatketaan eivät uskoakseni ole mitään ihan spesialeja ja niitä on eri osastoilta. Kyse mielestäni on ihan opetushenkilöstöstä tai ne kulkee jotenkin aikuispuolella kouluttaja nimikkeellä. Näihin kaikkiin tehtäviin uskoisin neuvottelujen alla olevasta henkilöstöstä löytyvän saman tai jopa paremman koulutuksen omaavia. Siitä kuinka yleistä määräaikaisuuksien jatkamien yt-neuvottelujen aikana on ei ole tietoa. Kyse on kuitenkin joistain tapauksista vaiko jäävuoren huipusta.

Tämä on kyllä varmasi aika harvinaista, mutta ehkä tässä näkyy myös suuren yrityksen toimintatavat. Yhteisiä linjauksia ei pystytä näin suuressa yrityksessä hallitsemaan.

14.5.2012 17:50

Oikeestikko määräaikaisten työsuhteita jatketaan samanaikaisesti? Itse sain kyllä yt-infossa sen kuvan, että päällä olisi rekrytointikielto ja että ennen kuin määräaikaisuuksia jatkettaisiin selvitettäisiin löytyykö neuvottelujen alla olevasta henkilöstöstä tehtävään sopivaa. Eikö tehtävät pitäisi laittaa sisäiseen hakuun, ennen määräaikaisuuden jatkamista. Todella harmi, jos näin toimitaan. Onko jotain "hyvä-Veli"-meininkiä. Vähän menee uskottavuus taas tähän touhuun.

14.5.2012 18:29

mitä ihmettä. ei sitä voi jatkaa sellasii määräaikaisii jos yyteet on päälä. onks toi ees mahollista?

15.5.2012 10:16

Tämä tätä koulutuslaitosten arkea, koskaan et voi olla varma työpaikkasi säilyvyydestä. Meillä ainakin joutuu hakemaan määräaikaiset omaa työpaikkaansa joka vuosi, koska ped.pätevyys puuttuu. Olen kuvitellut, että se perustuu ihan lakiin. Miten Hyrian käytäntö? Haetaanko omaa pestiä joka vuosi uudelleen. Aika omituista kuitenkin tuo, että määräaikaisuuksia jatketaan, vaikka yt-neuvottelut meneillään. Tsemppiä!

16.5.2012 20:18

Kyl me Hyriassa ainakin nuorisopuolella joudumme hakemaan paikkaamme uudelleen, jos pedagoginen pätevyys puuttuu tai määräaikainen. Paikat oli hiljan auki Kuntarekryssä. Uskoisin myös, että aikuispuolella on sama käytäntö. Vai eikö ole? Voisihan meitä nuorten puolen ihmisiä myös kiinnostaa aikuisten puolen paikat ja varmaan myös toisin päin. Hyvä olisi, että kaikki mäaikaiset laitettaisiin ainakin sisäiseen hakuun.

16.5.2012 21:49

Ja noilla pystyy työnantaja aina kikkailla. Yt-neuvotteluilla ei ole mitään merkitystä. Merkitystä on kunkin työntekijän työtehtävällä. Voit ihan hyvin ottaa määräaikaisen siistijän vaikka potkit vakituisen talonmiehen pois. Eriasia mitä töitä tällä siistijällä sitten teetetään.

17.5.2012 09:25

lausutaan: - NÄIN JYVÄT KARSITAAN AKANOISTA - tarkoitetaan: TYÖNANTAN KANNALTA VAIN HELPOT, NÖYRÄT, MUTTA MYÖS TUOTTAVAT SÄILYTETÄÄN.

17.5.2012 14:00

Entäs jos on helppo, nöyrä mut tuottamaton? Tai vaikee, ylpee änkyrä mut tuottava? Helpot ja nöyrät ei oo läheskään aina ne tuottavimmat, ne löytyy yleensä niitten änkyröitten joukosta.

17.5.2012 17:32

Kokemuksen perusteella vaikeet, ylpeet jä erityisesti änkyrät saa lähteä, vaikka olisivat kuinka ahkeria ja tuottavia. Nää helpot ja nöyrät ei aina olekaan niitä tuottavia, antavat vain niin ymmärtää. Eikö yt-neuvottelussa yleensä näin yritetä myös"puhdistaa pesä".

19.5.2012 12:57

Hyria on pian samassa tilanteessa kuin Adulta. Kun ministeriölle selviää, että erityisopiskelijoihin saatu erityistuki (1,5 kertainen korvaus koululle normiopiskelijaan verrattuna) vyörytetään hallintokuluihin, koululta peritään iso osa saaduista rahoista takaisin.

Hallintokuluja kertyy tehottomasta liian suureksi paisutetusta johdosta ja sen viihdyttäytymisestä ulkomaanmatkoilla, golfkentillä, jääkiekkokatsomoissa ja lukuisissa turhissa kokouksissa.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.