Hyria kilpailuttaa kevään aikana useita toimintojaan

Paikalliset
Kommentoi 10

AAMUPOSTI | Hyria koulutus tutkii kevään aikana usean eri toimintonsa ulkoistamista. Kilpailutuksen alle joutuvat muun muassa siivoojien ja kiinteistönhoitajien työpaikat.

Ulkoistaminen ei koske ydinosaamista eli opettajien työpaikkoja. Toimitusjohtaja Jarno Tuimalan mukaan tarjouspyynnöt tehdään huhtikuussa. Osakeyhtiön hallitus tekee päätökset kesäkuussa.

Mahdollista on sekin, että Hyria tuottaa jatkossa kyseiset palvelut edelleen itse.

Tuimalan mukaan järjestelyt koskevat noin 40 työntekijää.

Hyria on näin seuraamassa esimerkiksi Riihimäen kaupunkia, joka jokin aika sitten päätti kilpailuttaa muun muassa kahden koulun siivouksen.

Hyvinkään kaupunkikin kaavailee muun muassa siivouspalveluun ulkoistamista. Myös liikelaitokset ovat mahdollisia.

10 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

23.3.2011 22:57

Jaa a Jarnoseni, selitäppäs miten on mahdollista tuottaa siivouspalveluja edullisemmin ulkoisen toimijan avulla? Jos siivoustyöstä laskutetaan 9 euroa tunti asiakkaalta ja siivoojan palkka on sama. Missä on kate+
Tehdäänköhän työ vain 60 prosenttisesti ja kuunnellaan natkutus asiakkaaalta? Mieti. Jos ulkoistat vaimosi ,aluksi voi olla kivaa, mutta iltapusukin alkaa maksaa, saati siivous. Lopulta voi käydä kuten Berlusconille... Noh tämähän kilpailutus on varmasti kirjattu Hyrian strategian syövereihin = visio (ps katsoppas sanakirjasta mitä viso tarkoittaa)

24.3.2011 00:51

Hyvä Ihmettelijä,

Kunnan töissä tuppaa käymään niin, että ei ole tarvetta kehittää työtapoja. Usein motivaatiokin on hukassa, ja yritykset esim. yhdistää töitä kariutuvat tiukkaan vastarintaan. Kunnan väki on hyvin joustamatonta, kuten paperiliittolaiset aikanaan. Kunnan töissä ollaan myöskin eläkevirassa.

Olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, että yhteisen omaisuutemme siivoaminen ja kaikki muukin ylläpito olisivat hyvin tärkeitä. On valitettavaa, ettei tämä työ suju kunnan omin avuin tehokkaasti.

26.3.2011 09:13

Jos säästöjä haetaan ulkoistamalla Hyrian siivous- ja kiintoeistöhuolto sekä aulapalvelut ( vaihde) , tulee muistaa mitä tapahtui jo vuoden vaihteessa. Tukihenkilöstöstä vähennettiin kuusi henkilöä ja syynä oli säästöt. No ei mennyt kuin kuukausi, niin ostettiin toimitusjohtajlle työsuhdeauto. Säästöjä ei ole huomannut johtoporssas toteuttaa, eikö olisi jo aika tarkastella kuinka paljon erilaisiin urheiluseurojen tukemiseen, konsuttifirmojen palkkaamiseen, yms uppoaa rahaa?? Onko todella koulutusorgaanisaation tehtävä tukea HPK, Tahkoa, Cocksia yms urheiluseujoja?
Missä on johdon moraali ?? -Lieneekö sitä ollutkaan?

3.4.2011 17:43

Hyria Oy:n meno tuntuu tosiaan omituiselta. Väkeä vähennetään säästöjen nimissä ja toimintoja ulkoistetaan, mutta samaan aikaan toimitusjohtajalle hankitaan työsuhdeauto. Kunnallisella puolella työsuhdeauto ei olisi tullut kysymykseenkään. Nyt toimintaan on otettu selvästi yritysmäisiä piirteitä. Taisin olla aivan oikeassa, kun vastustin Hyvinkään valtuustossa Hyrian perustamista osakeyhtiömuotoisena.

8.4.2011 22:01

noh jos johdossa on liikenneympyräsuunnittelija ja alkon pomo meno on tällaista. kysykääpäs talousjohtajalta mihin tarvittiin uutta peräkärryä... kyllä hallituksellakin pitää olla vastuuta oy:n johdosta, eli miten hrakin ja raolin toimivat talousjärjestelmät ja kustannusseuranta ajettiin alas ja jouduttiin tähän kuralla olevaan talouteen? olisikohan syytä ulkoistaa nykyinen johto? tosin tilintarkastus tulee olemaan melko mielenkiintoinen jo nyt näillä tiedoilla, ja hallitus valmistuu ottamaan vastuun vaalien jälkeisistä päätöksistä.

10.4.2012 15:03

Ai jaa, sitä on nostettu "nimetön kissa" pöydälle, vaalit lie tulossa.
Ans kattoo vaan, tai johan se nähtiin, että kuka etunenässä vaati päitä
vadille.
Oiskohan sillä äijällä vähän liian monta rautaa tulessa ja hoitasi vaan
noi omat käräjänsä alta pois.
Lisääntynee noi nimettömät kehuvat (olipa hyvä puhe) palstoilla, mitä
koivu alkaa kukkia.

10.4.2012 23:48

Opetushallituksen olisi syytä toimittaa tarkastus Hyria osakeyhtiössä. Oppilaitos saa erityistä tukea tarvitsevaa opiskelijaa kohti 1,5 kertaisen avustuksen. Erityisopettajia ei ole läheskään tarvetta vastaavasti, opinto-ohjaajatkaan eivät voi kaikkeen revetä ja opettajille ole resurssoitu erityisopetusta varten työtunteja laisinkaan.

Erityisopiskelijoista saatava raha kelpaa, mutta erityistä opetusta ja tukea ei anneta kuin osalle opiskelijoista ja satunnaisesti. Opiskelijan saama apu ei ole lähellekään 1,5 kertainen.

11.4.2012 08:29

"Oppimisvaikeuksia on"- nimimerkin kanssa samaa mieltä opetushallituksen tarkastuksesta. Samoin on syytä ensimmäiseksi hoitaa oppilaitoksen johtoryhmän karsiminen ja uusiminen. Siellä se vika piilee....

14.4.2012 09:21

Osakeyhtiöksi muutetulla oppilaitoksella ei ole yhteiskuntavastuuta eikä vastuuta yhteiskunnalta saatujen verorahojen käytöstä? Hyria koulutus osakeyhtiön johto ei vaivaudu kommentoimaan rahankäyttöään ja erityisopiskelijoiden laiminlyömistä?

Niin kauan kuin yhteiskunnalta tulee "ilmaista" rahaa Hyrian johto reissaa, golffaa, syö ja juo ilmaiseksi ja ostelee johdolle autoja. Säästöä haetaan ulkoistamalla ja nipistämältä opiskelijoiden saamasta opetuksesta ja tukiopetuksesta.

Oma suu on lähinnä. Sitä pienet johtajat perässä, mitä isot pomot ja ministerit edelleä? Maan tapa, joten turha valittaa. Hävettää olla suomalainen.

20.5.2012 19:43

Yhteiskuntavastuun kantaminen on unohtunut myös omaperäisessä henkilöstöpolitiikassa. Vakinaisten aikuispuolen työntekijöiden kanssa käydään parhaillaan yt-neuvotteluja samaan aikaan ja toisaalla määräaikaisten aikuiskouluttajien (yt-neuvotteluihin kuulumattomien) kanssa jatketaaan heidän määräaikaisia työsopimuksiaan. Kaikki määräaikaiset pestit tulisi laittaa sisäiseen hakuun, ennen niiden uudelleen täyttämistä.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.