Maxam luopuu Maakylän räjähdevarastohankkeesta

LOPPI | Vireillä ollut räjähdysaineiden varastointiluvan haku Läyliäisten Maakylän alueelle on vedetty pois käsittelystä. Maxam Suomi Oy:n Juha-Petteri Laakkonen on ilmoittanut Lopen kunnalle, että hakemus on vedetty pois Tukesin käsittelystä.

Päätös tehtiin yhteisymmärryksessä maa-alueen omistajan Antti Mikkolan kanssa.

– Heti, kun asiasta tuli lehti-ilmoituksen kautta julkinen, alkoi tulla tietoa vastustuksesta. Tiettävästi meneillään oli jo adressinkin keruu asiasta. Tässä tilanteessa ei kannattanut hanketta viedä yhtään pidemmälle, toteaa Antti Mikkola.

Maxam Suomi Oy:n alkuperäinen hanke jo toiminnassa olevan räjähdevaraston pysyvästä rakennusluvasta Läyliäisiin on myös vastatuulessa.

Rakennusluvasta tehtiin toistakymmentä huomautusta, allekirjoittajia on yhteensä liki kaksisataa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Antti Mikkolaa paljon hetkauta kuntalaisten vastustus. Isommat suunnitelmat. Isommat saappaat. Siis aito kokoomuslainen.

Jermu79 (ei varmistettu)

Eikö toisen pommivaraston Keskustalainen omistaja Into Myllymäki voisi kanssa tehtä ratkasun ja poistaa pommit Läykästä. Eikö rahan ahneudella ole mitään rajaa? Misä Keskustan vastuu turvallisuudesta?

Jari K (ei varmistettu)

Tervehdys, mitenköhän sana "pommi" liittyy minuun? Olenko joskus valmistanut, räjäyttänyt tai tehnyt jotain muuta kyseiseen sanaan viittaavaa? Mielestäni olin asiassa vain ja ainostaan maanomistajana. Kyläläisiä kuunnellen ja heidän toiveitaan kunnioittaen pyysin Maxam oy:tä poistamaan lupahakemuksen mailtani.

Terveisin: Kunnallisvaaliehdokas Antti Mikkola, Loppi/Kokoomus #22

Antti (ei varmistettu)

Antti Mikkola. Ihanko ilman lupaa pommivarastoa oli sun mailles rakenteilla. Naurettavaa! Vedit hakemuksen pois kun asiaa alettiin penkomaan Aamupostissa. Ei olis ollut hyvää mainosta vaaleissa.

Et varmaan huomannu että pari sataa ihmistä oli jo keväällä mielenosotuksessa samassa asiassa. Sä et siellä ollu. Lue vaikka lehdessä jos oman kylän asiat edes kiinostaa.

Mun ääntä ei tollanen saa.

BangBang (ei varmistettu)

Olenko jossain sanonut että kyseinen varasto tulisi mailleni ilman lupaa? Varastolle ei olisi ollut mitään estettä, sillä Tulesin määräämät turvaetäisyydet olisivat täyttyneet. Mitä tarkoitat penkomisella? Asiahan oli näkyvissä Lopen kunnan sivuillakin. Eli kaikkien nähtävillä. Olen kyllä tietoinen vastustuksesta ja ajatuksena oli saada se pois asutuksen välittömästä läheisyydestä.

T:Antti Mikkola #22

Antti (ei varmistettu)

Ja mitenköhän koko POMMI sana yleensäkään liittyy louhintaräjähde varastoihin!?
ei Myllymäelläkään ole mitään räjähdeaine varastoja omassa omistuksessa!!!
Hävettää olla Läyliäisläinen kun täältä näyttää löytyvän ihmisiä jotka kehittelee omassa päässään kaiken mailman kauhukuvia ja vääristelee koko asina turvalisuus asiaa. Hel.....! mitä pässejä! missä maalaisjärki vai onko järkee enään ollenkaa???

Papaatti. (ei varmistettu)

Keskutan py. puheenjohtaja A Niemelä. Missä sinun johtajuutesi.? Etkö saa I. Myllymäkeä perumaan pommihakemusta? Kuka keskustaa oikein johtaa? Onko teille raha tärkeämpää kuin lasten ja kylän turvallisuus?

JK (ei varmistettu)

Keskustan Lopen kunnallisjärjestön puheenjohtajalla,valtuutettu Asko Niemelällä
ei ole valtuuksia estää yksityisen maanomistajan Into Myllymäen maanvuokraussopimusta tämän nyt luulisi tyhmempikin tajuavan.
Myllymäki ei ole ehdolla kunnallisvaaleissa sen sijaan Antti Mikkola on en tiedä
onko tällä ollut vaikutusta lupakäsittelyn keskeyttämiseen.En ymmärrä sitä että ensin haetaan lupaa pommivarastolle ja sitten perutaan.Aikalailla outo vaalimainoskikka?

Sakari58

Niin, eikö perustelu lupahakemuksen perumiselle selvinnyt edellisessä vastauksessani? Vastustuksen vuoksi hakemus vedettiin pois. En tiedä kuinka tämän osaisin selkeämmin kertoa, niin että sakarikin sen ymmärtää! Asia yhteyttä kunnalisvaaleihin en ymmärrä, eli vielä niin että sakarikin sen tajuaa: ei liity vaaleihin mitenkään.

Terveisin: Kunnallisvaaliehdokas Antti Mikkola, Loppi/Kokoomus #22

ps. Olisi mukava jos kirjoittajat uskaltaisivat keskustella omalla nimellään, eikä piiloutua nimimerkin taakse!

Antti (ei varmistettu)

Tarjosiko Maxam hyvät korvaukset, kun olit ottamassa räjähteet omille maillesi kuten sanoit "ajatuksena oli saada se pois asutuksen välittömästä läheisyydestä." ?

Läykkä (ei varmistettu)

Tuskin kukaan vuokraa maataan ilmaiseksi? Tietysti olisi tullut korvaus ja hyvä sellainen. Olisi hauska tietää mikä tässä on nyt se ongelma? Ensiksi ei ollut hyvä että varasto tulisi mailleni ja nyt kun se ei tule niin sekään ei kelpaa?

-Antti Mikkola #22

Antti (ei varmistettu)

Anttille! tuo on höpö höpö puheita että ajatuksena olisi ollut saada räjähde varastot asutuksen läheltä pois. viittaat tuohon toiseen varasto hässäkkään.
Minkä takia Maxam saman aikaisesti haki pysyviä lupia sinne!? sinun maillesi suunnitellut varastot olis ollut toinen varasto hässäkkä Läyliäisissä ja tämä nykyinen on ja pysyy paikallaan.

Papaatti. (ei varmistettu)

Pakko vielä kommentoida. Eli tällä toisella varastolla olisi korvattu Läyliäisten varasto, tämä on fakta. Tästä on turha lähteä kiistelemään, uskon että Maxamilta vastataan samoin. Nyt en tiedä mikä Läyliäisten varaston kohtalo on. Kysymyksiin vastainen mielummin kasvotusten.

Mukavaa syksyä kaikille.

-Antti

Antti (ei varmistettu)

Haloo! Jokohan olisi aika siirtyä joulun odotukseen! Tätä asiaa on turha käydä tälläsessä foorumissa. Jotkut teistä ei ymmärrä koko asiasta mitään. Faktahan on se,että Mikkolan ei tultu ja piste sille asialle! Se oli mielestämme oikea ratkaisu. Ajatteleeko kukaan teistä,että kyseessä on oikeita ihmisiä heidän työpaikat! Niinkuin Mikko totesi ottakaa puhelin käteen ja kysykää asioista,ei minulla ole aikaa päivystää mitä Maxam Suomi Oy:stä kirjotellaan. Tunnetuksi olette ainakin meidät saaneet. Lopettakaa tämä ja jättäkää Antti Mikkola sekä meidät jo rauhaan. Kiitos ja kumarrus!

Maxam Suomi (ei varmistettu)

Into Myllymäki Lopen Keskustalainen. Ole suora selkänen ja irtisano Maxamin pommipaikka maaltasi. Ajattele lapsiamme äläkä raha pussiasi. Ahneus on pahe.

Jari (ei varmistettu)

Tosiasia on se että Antti Mikkola on kokoomuslainen ja pyrkii valtuustoon päättämään meijän läykkäläisten asioista. Pommimailla oli se mönkiätapahtuma vaalien kunniaksi.

Mitenniin IM on joku poliitikko? Ei löydy internetistä Lopen kunnanvaltuustosta eikä lautakunnista, ei Keskustan sivuilta. Ei oo ainakaa päättämässä mistään. Ilmeisesti heivattu koko puolueesta. Riittääkö leimaamiseen että se tuntee jonkun kepulaisen?

Läykkäxx (ei varmistettu)

Jos jätetään pois Mikkolan Ja Myllymäen poliittinen tausta joka ei tässä asiassa ole oleellinen kysymys.Kysymys on siitä että Maxam niminen yritys tarvitsee varaston missä säilyttää räjähdysaineita.Yhtään työpaikkaa ei ko. varasto tuo kuntaan.Kaikkein paras olisi sijoittaa varasto jonnekin Kytäjän korpeen mutta Laakkoset eivät liene pikkurahan puutteessa.Jos kuitenkin sijoituspaikka löytyy Lopelta niin toivoisin että aiemmin kunnanhallituksen laatima lausunto otettaisiin vakavasti yrityksen sijoittaessa varastoaan lähelle asutusta.

Sakari58

Oikeastihan tämä menee niin että Maxam tahtoo varaston tuotteilleen. niillä on jo varasto keskellä erämaata pohjois Suomessa, mutta sieltä asti kuljettaminen etelän rakennustyömaille maksaa.ja ne ei halua maksaa siitä, vaikka jokainen joka tahtoo niin löytää kyllä helposti tiedon miten paljon se firma teki viime vuonna Suomessa voittoa. No sen takia ne tahtovat varaston lähempää etelä-Suomea. Nykyiset määräykset on kuitenkin niin höpöhöpöä, ja niiden määrysten valvonta ja noudattaminen, että se ongelma on siinä. Nyt ollaan lakia muuttamassa ja työministeri Ihalainen on ottanut asiaan jo kantaa ja on sitä mieltä, että räjähdevarastojen tilanne pitää tutkia. Sen takia ei saisi näille varastoille nyt antaa mitään uusia lupia, ennen kuin tilanne on katsottu ja laki lyöty lukkoon. Sitten kun kaikki on varmistettu ja hyvin, niin sittenhän siinä ei ole mitään ongelmia. Mutta nyt on laki kesken ja monesta asiasta päätellen alan toimijatkin aika sekasin .

EH (ei varmistettu)

Koska kerran nimeni on useampaan kertaan mainittu tämän räjähdysainevarastojutun yhteydessä, on syytä sitten kommentoida. Tämä asia ei millään tavalla liity poliittisiin näkemyksiini, eikä siis kuulu millekään puolueelle tippaakaan. Tämä on yksityisasia, jossa osapuolina ovat Maxam oy ja Into Myllymäki. Niin kauan kuin toimitaan Suomen lain ja säädösten mukaan, ei tämä asia saisi olla yleisen ammattitaidottoman riepottelun kohteena. Näin vain on valitettavasti päässyt käymään alusta asti. Näyttää siltä, että minä olen koko maailmalle selityksen velkaa tekemisistäni, vaikka kuten sanoin tämä on yksityisasia ja lupamenettely on hoidettu säädetyssä järjestyksessä Maxam Oy:n toimesta. Turvallisuusasiat alueella on hoidettu hyvin ja jokainen joka näkee nämä järjestelyt voi todeta, että tuhoisaa räjähdystä on siellä mahdotonta aikaan saada. Valitettavasti täysin epäasiallista ja valheellista tietoa asiasta on levitelty ihan koko ajan. Totean vaan vielä sen, että minä olen vuoranantaja, enkä näe mitään syytä arvostella sellaista toimintaa, joka on laillista. Sanoisin vielä, että myös kommentoijien olisi syytä pysyä totuudessa, koska kaipa me kaikki, myöskin allekirjoittanut on yhdenvertainen muiden kanssa lain edessä. Jos tässä halutaan moralisoida, niin sitä työsarkaa riittää, on varmasti parempiakin kohteita kuin tämä, vallankin kun tämä toiminta on jo tuonut työtä Lopellekin ja tuo lisää, jos homma jatkuu.
Lopuksi totean, että Tuusulan kupeessa on varasto, jossa on yli kymmenkertainen määrä räjähteitä verrattuna tähän. Eipä siellä ole oltu huolissaan, eikä lehdistö eikä tv kommentoinut.

ystävällisin terveisin kaikesta huolimatta
Into Myllymäki

perazzi

Osallistu keskusteluun