Suojatietä ylittämässä ollut pyöräilijä jäi auton alle Hyvinkäällä

Paikalliset
Kommentoi 4

AAMUPOSTI | Iäkäs polkupyöräilijä kuoli liikenneonnettomuudessa, joka sattui Hyvinkäällä torstaina hieman aamuyhdeksän jälkeen.

Suojatietä ylittämässä ollut pyöräilijä jäi pakettiauton alle Torikadun ja Sillankorvankadun risteyksessä olevassa kiertoliittymässä.

Pyörällä liikkeellä ollut hyvinkääläismies oli syntynyt vuonna 1939.

Pakettiautoa ajoi vuonna 1990 syntynyt vantaalaismies, jolla ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Poliisin mukaan autossa oli huomautettavaa, sillä siinä oli naarmuinen, huonokuntoinen tuulilasi.

Onnettomuushetkellä aurinko paistoi suoraan tuulilasiin.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä törkeänä kuolemantuottamuksena.

Tapahtumapaikalle hälytettiin tutkijalautakunta.

Poliisin mukaan pakettiauto tuli Hyvinkään keskustan suunnasta ja oli poistumassa kiertoliittymästä Martin suuntaan. Samanaikaisesti pyöräilijä tuli suojatielle Tapainlinnan koulun suunnasta.

Autoilijalla oli tilanteessa väistämisvelvollisuus.

Poliisitutkinnan alle joutuu myös yritys, joka luovutti ajo-oikeudettomalle työntekijälleen huonokuntoisen auton.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

4 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

21.9.2012 07:47

Kun liikkuvan poliisin tehtävät sulautetaan paikallispoliisien alaisuuteen, niin tällaisten miinojen eli huonokuntoisten autojen sekä kortittomien kuskien poimiminen pois liikennevirrasta vaikeutuu entisestään tai käy jopa mahdottomaksi. Jos ei puhtaasti keskitytä liikenteenvalvontaan ja siihen liittyviin tehtäviin niin ko. tehtävien hoitaminen laadullisesti ja ajallisesti huononee valtavasti. Ei pitäisi määritellä hintalappua turvallisuudelle tai terveydelle ihan noin vain.

21.9.2012 09:12

Kyllä lainsäädännön keinoin pitäisi voida puuttua näihin "ajo-oikeudetta ajajiin". Kun aika usein voi lukea, että kortitta ajeleva tapajuoppo tai narkki jäi kiinni/aiheutti onnettomuuden monetta kertaa! Kyllä jo vaikkapa kolmannetta kertaa kiinni jäädesään pitää voida kyseinen "syrjäytynyt" voida toimittaa sinne, jossa EI AJELLA!

21.9.2012 14:46

Mielestäni tuossa liittymässä keskustan suunnasta suoraan ajaminen on liian juoheva henkilöautolle eikä autoilija edes koe olevansa kiertoliittymässä. Sen läpi pystyy ajamaan nopeutta yhtään alentamatta. Kiertoliittymää pitäisi jotenkin korjata.

21.9.2012 19:35

Totta. Sen lisäksi, että liikennekulttuurissa on parantamisen varaa, niin todella ihmetyttää tarkoituksella rakennetut ja istutetut korkeat näköesteet liikenneympyröiden keskelle Hyvinkäällä.
Naivia ajatella, että muista piittaamattomat alentaisivat nopeutta puskien vuoksi. Liikennesuunnittelusta vastaavat voisivat laskea, millä nopeudella ympyrään voi tulla, että ehtii pysäyttää, jos pusikon takaa suhahtaa pyöräilijä. Nythän kyseessä oli aikuinen, entä kun pyöräilijä on pieni alakoululainen ko. ympyrän viereisestä koulusta. Ja Aamupostiin pyytäisin juttua näistä näköesteistä.
ASAP pois näköesteet ympyröistä!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.