Neljässä kunnassa yli 700 ehdokasta

AAMUPOSTI | Kuntavaali-into on suurempi kuin viime kerralla ainakin ehdokkaiden parissa. Sekä Hyvinkäällä että Riihimäellä ehdokkaita on enemmän kuin vuonna 2004.

Hyvinkäällä ehdokkaita asettavat seitsemän nykyistä valtuustopuoluetta ja kolme muuta puoluetta. Yhteensä ehdokkaita on 289, liki kolmanneksen enemmän kuin viimeksi. Pisin lista on kokoomuksella.

Riihimäellä rynnivät eniten perussuomalaiset, joilla tällä kertaa on ehdokkaita 15. Viime vaaleissa heitä oli tarjolla vain kaksi.

Ehdokkaita on Riihimäellä nyt 214, mikä on hieman enemmän kuin viime vaaleissa, jolloin heitä oli 209. Muiden puolueiden listoilla on liki yhtä paljon ehdokkaita kuin viimeksi.

Sama perussuomalaisilmiö on nähtävissä Hausjärvellä, jossa kaikkiaan ehdokkaiden määrä on pienempi kuin edellisissä kunnallisvaaleissa. Viimeksi vaaleihin lähti 94, nyt 78 ehdokasta. Lopella valtuustoon pyrkijöitä on 120. Isoimmalla listalla on liikkeellä kokoomus, jolla on peräti 42 nimeä, kun seuraavaksi isoimmalla ryhmällä eli keskustalla niitä on 23.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Ota yhteyttä