Paloaseman ilma tukkeuttaa nenät

Palomiehet Risto Jaakkola (vas.) Jari Kärkkäinen pesivät ja koeponnistavat paloletkuja paloaseman kellarissa. Ulko-ovi on auki tuuletuksen tehostamiseksi.

ilkka hartikainen

RIIHIMÄKI | Riihimäen uuden paloaseman rakentamisen valmistelu etenee kaupunginvaltuuston viimevuotisen päätöksen mukaan. Taivaanrantaan on kuitenkin noussut tummia pilviä, kun kaupungin olisi leikattava investointeja miljoonilla euroilla. Palomiehet pelkäävät jäähallin ajavan paloaseman ohi.

Vuonna 1956 valmistuneen paloaseman suurin ongelma on kellarin kosteus. Kellarin ilmanvaihtoa on parannettu pari vuotta sitten asennetuilla puhaltimella ja imurilla.

Mädäntyneet puurakenteet purettiin. Paloasemalla vain silloin tällöin vierailevat sairaankuljettajat sanovat nenien menevän tukkoon jo vuorokauden Riihimäellä oleskelun seurauksena.

Kellarissa käsitellään kuitenkin paljon vettä, koska siellä pestään sammutusletkut. Tiloissa on myös pyykkitupa ja sauna.

Vettä tunkee myös seinien läpi, sillä kellarin lattia on puoli metriä pohjaveden pinnan alapuolella.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

On se nyt jumalauta, että joku jäähalli menee uuden palolaitoksen edelle. Joku typerän kumilätkän läiskiminen on tärkeämpää kuin uusi toimiva palolaitos. Onnittelut Rixu !! Tainut Jalosen menestys saada kaupungin pöljien päättäjien päät tosiaan sekaisin.

Fire (ei varmistettu)

Juu, jäähalli onkin niin hienossa kunnossa. Hallilla on viikoittain satoja käyttäjiä ja peleissä satoja katsojia.

Mutta kun sataa vettä katto vuotaa ja pitää perua pelejä kun jää ei kestä, viimeksi sunnuntaina 23.9.2012.

Tekojääkin on pelkkä vitsi. Nyt se uusi halli ja äkkiä tai pitää muuttaa pois!

Arskajarska (ei varmistettu)

Toivottavasti molemmat hankkeet toteutuvat. Vanhan paloaseman kohtalo kiinnostaa sikäli, että ollaanko vanha rötiskö aikanaan jyräämässä maan tasalle ja myydäänkö arvokas tontti hyvällä hinnalla esim. jollekin rakennusliikkeelle?
Pahin visio on se, että tapahtuu sama onneton kuvio kuin vanhan linja-autoaseman kohdalla. Toiseen samanlaiseen "suojeluun" ei liene todellakaan varaa!
Kaupungin talouden ja ympäristön kannalta olisi parasta saada nämä molemmat kohteet myytyä.

Eki-setä (ei varmistettu)

Ei siihen taloa tule. Mutta uusi torihan siihen olisi hyvä tehdä. Voisi laittaa sellaiset marmorit mitkä kestäisivät kala-autonkin niin tulisi asiakkaatkin torille asti eikä tarvitsisi mennä Hong-Kongin pihalle. Voitaisiin nimetä vaikka Päättäjien aukioksi.

tietäjä (ei varmistettu)

On tää kumma kaupunki,päättäjät pyörittelee pöydällä samoja asioita vuodesta
toiseen,paloasemaa vatkattu ainakin 10 vuotta,ihmettelen vaan miten
noissa muissa kaupungeissa on toimivat sairaalat,nykyaikaiset paloasemat/
poliisiasemat ym.miten niissä toimitaan???

jussi62 (ei varmistettu)

Se on vähä niin, että samat päättäjät kesät talvet.
Höökille entisenä brankkarina luulis olevan kunnia-asia viksata sitä asemaaa.
Letkutornista vois tehdä jonkintyyppisen "höökin" tornin.

piikki (ei varmistettu)

Vanha paloasema rakennus vpklle jotka tekevät pyyteetöntä työtä pelastuslaitoksen apuna ilman henkilökohtaista korvausta (omasta tahdostaan) vielä homeisimmissa ja ahtaissa tiloissa. Lisäksi heillä pyörii aktiivista nuorisotoimintaa samoissa tiloissa.

Kanslainen (ei varmistettu)

Kansalaiselle että VPK:laiset saavat palkkaa hälyytyksistä! Oliskohan Helsinki ja Uudenmaan pelastuslaitokset poikkeus jotka eivät vepareille maksa kuin sopimus korvaustaa jos sitäkään? johtuen varmaan siitä että siellä vahva vakinaisten paloasema verkosto.

Letku (ei varmistettu)

Älkää nyt viitsikö edes ajatella, että sitä pitäisi alkaa suojelemaan tai tehdä
muita tiloja remppaamalla se.
Ihanteellinen paikka kerrostaloille, varsinkin hieman varakkaampien seniorikansalaisten
tarpeisiin.
No, mutta tuskin on noin yksinkertaista. Lund, Rasimus ja muut proot panee vastaan.

Leka (ei varmistettu)

Riihimäen kaupungin on mielestäni jo korkea aika osoittaa, että täällä on sivistyneitä päättäjiä jotka haluavat suojella myös vanhaa Riihimäkeä. Paloasema on ehdottomasti suojeltava, ja sille löytyy takuuvarmasti muuta käyttöä.

Itse juttuun liittyen - jos paloasema olisi niin "vaarallinen" paikka työskennellä, niin miksi uutisessa ei ole mitään tutkimustuloksia mahdollisesta homeesta? Toisekseen on kai luonnollista, että palomies työskentelee veden ja letkujen kanssa - niistä ei valitettavasti pääse eroon, vaikka uusi paloasema rakennettaisiin huomenna.

Partamooses

Kaikki varmaan allekirjoittaa sen, että on tarvetta sekä Paloasemalle, Jäähallille että Mäkikujan päiväkodillekin. Näitä asioita ei pitäisi missään nimessä vertailla keskenään. En vaan jaksa ymmärtää sitä, että nyt kisaillaan siitä saadaanko jäähalli vai paloasema. Kaikille kolmelle hankkeelle on oikeasti tarve ja ei se kaupungin velka OIKEASTI mihinkään katoa jos jotain näistä siirretään tai peruutetaan. Jokavuosi tulee joku uusi saneraaus, perusparannus tai uudisrakennus pöydälle ja aina on vastaus se että ei ole rahaa. Puhutaan että onneksi on vaalit tulossa, mutta jokavuosi kaupunginvaltuustossa istuu henkilöitä, jotka eivät ole oikeasti edes tietoisia mitä tapahtuu missäkin. Ja eikös se ole niin, että vaalit ovat ennen valtuuston päätösten tekoa? Eli miten loppujen lopuksi vaalit vaikuttavat näihin päätöksiin todellisuudessa kun uusi valtuusto on näistä päättämässä. Jos tilanne olisi se että ensiksi olisi päätökset ja sen jälkeen vaalit, niin tilanne olisi varmaankin täysin erilainen kun olisi päätökset ja päätöksiin vaikuttaneiden nimet tiedossa. Mutta nythän valitaan ensiksi valtuusto ja sen jälkeen vasta päätetään asioista.

Rakentaminen al... (ei varmistettu)

Kuule partamooses, kaikkea mikä aiheuttaa nenän tukkoisuutta ja muita allergiaoireita ei saa tutkittua. Näin minulle kertoi työpaikkalääkäri. Omalla työpaikalla sisäilmaongelma joka ei ota selvitäkseen. Homekoirat ovat merkanneet kohteen, mutta maljaan ei saada kiinni että mikä siellä lemuaa.

nenä tukossa (ei varmistettu)

Jäähalli ei saa ajaa Paloaseman edelle missään tilanteessa. Henkilökohtaisesti asetan koko jäähallihankeen kyseenalaiseksi ja tarpeettomaksi investoinniksi. Eikä Riihimäellä ole varaa tällaisessa talousahdingossa, kun velkaa on yli 100 miljoonaa euroa ja asukasta kohti noin 3 500 euro. Riihimäen kaupungin velka näyttää kasvavan kaupungin johdon tolkuttomalla verovarojen hassaamisella noin 5 miljoonalla eurolla vuosittain. (Lähde: Riihimäen kaupungintalousarvio suunnitelma 2012-2014)

Reijo Sutinen K... (ei varmistettu)

Joku riihimäkeläinen kokoomus ehdokas, nimi viittasi Turkin suuntaan, haluaa ehdottomasti jäähallin Riihimäkeen. Ilmeisesti Kokoomuksen kaveri ei halua pelastuslaitosta Riihimäkeen. Mitä kaveri sitten tekee, kun uusi jäähalli, eikä pelastuslaitosta, ja pullat kärähtää uuniin ja tulee pieni accident eikä ole brankkareita ? Voisi hieman miettiä...

Kokoomuslainen ... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun