RYKS:stä suunnitellaan päiväkirurgista sairaalaa

AAMUPOSTI | Potilaita, jotka tarvitsevat lääkärin paikalla oloa öisin, ei suurella todennäköisyydellä enää hoideta vuoden alusta lähtien RYKS:ssä.

Tämä merkitsee käytännössä kirurgisen osaston supistamista tai jopa lopettamista.

Muutoksen taustalla ovat yöpäivystykseen liittyvät ongelmat.

Terveyskeskuksen hoidossa jatkuvan yöpäivystyksen kuviteltiin valvovan myös osastojen yötä erikoissairaanhoidon takapäivystyksen tuella.

Yöpäivystyksestä ei kuitenkaan ole vielä päätöstä, ja sen jatkuminen Riihimäellä on vaakalaudalla.

Erikoissairaanhoidon päivystyksen siirtymisestä Hämeenlinnaan on jo päätetty, mutta ajankohtaa on siirretty tammikuulle.

Lisäksi uusi asetus vaatii sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Markku Järvisen mukaan kirurgisen osaston yöpäivystäjältä kirurgin pätevyyttä, jota terveyskeskuspäivystäjällä ei ole.

Sairaanhoitopiirin johtoryhmä esittää, että Riihimäen yksikössä keskityttäisiin tämän seurauksena päiväkirurgiaan ja poliklinikkatoimintaan.

RYKS:n henkilökunta näkee suunnitelman olevan toteutuessaan viimeinen niitti jatkuvasti supistetun RYKS:n arkussa.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Ei tässä muuta, mutta kannattaa miettiä sitä työttömien pommia mikä tuosta Riihimäelle tulee. Sitten voidaankin taas miettiä, että mikä oli se todellinen säästö.

Toisaalta kannattaa miettiä sitäkin sopimusta, missä Riihimäen yksikköä piti tasavertaisesti kehittää. Saisikohan siitä sopimuksesta korvauksia, kun selvästi sopimusta on rikottu.

PÄÄTTÄJÄT haloo, voisitte vähän avata näitä asioita tavalliselle kansalaiselle, olitte sitten mitä mieltä tahansa.

mäkelä (ei varmistettu)

Pistäkää koko sairaala kiinni. Ei sieltä mitään apua saa. Joku lääkärin tapainen siellä sitten on, joka ei edes osaa Suomea. Ja jos tossa puljussa tehdään leikkauksia, syytä tehdä testamentti ennen sinne menoa !

Krankenhaus (ei varmistettu)

On siinä kanssa kommentti! Näkee, että kirjoittaja ei ole Riihimäkeläinen, kun tuollaista p...kaa edes kehtaa kirjoittaa.
Riihimäen Sairaala on hyvä sairaala siinä, kuin mikä muu tahansa. Kysyy tavattomasti henkilökunnalta uskoa tulevaisuuteen, kun He päivästä toiseen jaksavat tehdä, ja hyvin, sitä työtään, mihin He ovat jokainen koulutuksensa saaneet.
Mutta sitä minäkin ihmettelen, että mitkä, ja ketkä on ne tahot, jotka edes kehtaa kampittaa täältä pois meidän omaa sairaalaa aivan joka käänteessä.
Menisitte kuulkaa edes kerran sinne hoidettavaksi, niin taatusti mielenne muuttuu. Itse olen ollut siellä operoitavana, ja hoidettavana muutaman kerran, ja aivan joka kerta kaikki on pelannu, niinkuin pitääkin. Tsemppiä koko Riihimäen Sairaalalle jatkossakin.
Ja sitten Riihimäen Sairaalan jatkosta päättäjille. Nyt joka "ukko, ja akka". Riihimäki ympärys kuntineen tarvii oman Sairaalan, ja piste!

Pertti Haavisto... (ei varmistettu)

RYKS on nyt sellaisessa syöksykierteessä että lääkäreitä ei saada ja hoitajat eivät hae. Ei ole enää töille tekijöitä vaikka töitä olisikin. Päyvystys laitettiin kiinni koska ei saatu yhtään hakijaa yöpäivystyksen järjestämiseksi.

Tähän ei poliitikot tai johtajat voi mitään. RYKSillä on "maine" työntekijäpiireissä. Alasajettava yksikkö.

Kaistinen ja kumppanit olisivat voineet haistella tilannetta jo vuosia sitten mutta eivät silloin ymmärtäneet/kiinnostuneet. Nyt on jo vetelät housuissa, mitään ei voi tehdä.

Jos RYKS saadaan pidettyä edes päiväkirurgisena, se on jo työvoitto. Todennäköisimmin siitä tulee vanhustentalo eli hienosti sanottuna geriatrinen yksikkö.

Hoitajien ja lääkäreiden työttömyydestä en olisi huolissani. Hoitoala työllistyy aina. Tässä 100 km sätellä on toistakymmentä sairaalaa ja perusterveydenhuolto ja yksityinen vielä päälle.

Lennukka (ei varmistettu)

Ym. Kysymykseen voisi päteä pari "sisäpiiritietoa".
Kahvio on jatkuvasti supistanut aukioloa; kohta siellä kuulemma kiertää
kärryt.
Parturi lopetti 20 vuoden jälkeen.

SH (ei varmistettu)

Aamupostin 6.9 on ainoastaan kerrottu varapuheenjohtajanKari Kaistisen kertoneen että hän ei ole kuullut osaston lopettamisesta. Miksi ei ole kysytty puheenjohtalta (kuka lienee) mitä mieltä hän on? Olisiko ko. henkilö porvaripiireistä jota suojellaan ja Kaistisen päälle kaadetaan koko suhmura.

Pepe (ei varmistettu)

Sisällä liikkuu paljon huhuja, että osastoja suljettaisiin.
Lisäksi liikkuu huhua, että Hyvinkään sairaala tulisi remontin ajaksi lainaamaan Riihimäen sairaalasta tiloja.

Ketään ei saada sijaisuuksia täyttämään ja avoimia virkoja ei hae kukaan. Kukapa sitä hakisi paikkaan mistä liikkuu näin paljon huhuja.

Järjetöntä pelleilyä ja leikkimistä työntekijöiden kustannuksella. Pitäisi pistää tästä vastuussa olevat henkilöt samanlaiseen löysään hirteen! Tulisivat edes esiin ja katkoisivat huhuilta siipiä.

sisältä (ei varmistettu)

Näin on!
Montako vuotta tota peliä on jatkunut, liian monta varmasti työntekijöiden kannalta
ainakin.
Kukaan ei ota VASTUUTA? Kuka sitä paikkaa johtaa, lääkärit antavat lausuntoja
lehdissä "talon sisältä", eikä nekään sano mitään suoraan tai varmaa, kuten tänään.
Ei löydy vastuunkantajaa, liian syvältä pitää kaivaa ja toisten selkien taakse on helppo
niiden mennä piiloon.
KUKA SIELLÄ MÄÄRÄÄ KAAPIN PAIKAN???

taulapää (ei varmistettu)

Kaapin paikka Riihimäellä määrätään Hämeenlinnasta käsin, koska Riihimäelle ei ole ymmärtääkseni organisaatiossa nimetty ketään varsinaista Riihimäen yksikön johtajaa. Sairaanhoitopiirin hallituksessa ovat edustettuna riihimäkeläiset poliitikot Kari Kaistinen varapuheenjohtajana ja Olli Puputti jäsenenä. Hämeenlinnan johto on ainakin tähän asti "kehittänyt" Riihimäen yksikköä vain siirtämällä sen toimintoja ja työpaikkoja Hämeenlinnaan. Viimeistään yöpäivystyksen lopettaminen "kehittää" RYKS:in korkeintaan päiväkirurgiseksi sairaalaksi, jossa voidaan tehdä vain pieniä leikkauksia ilman yöpäivystyksen tarvetta. Suuri osa nykyisistä työpaikoista todennäköisesti "kehitetään" samalla Hämeenlinnaan.

Samanaikaisesti Hämeenlinna on asiantuntevista piireistä saamani tiedon mukaan suunnittelemassa kuumeisesti huomattavan suurta laajennusta ja uudisrakennusta omaan yksikköönsä. Sitähän varten toiminnot Riihimäeltä on sinne siirrettäväkin!

Mahtaakohan edes riihimäkeläinen sairaanhoitopiirin hallituksen varapuheenjohtaja Kari Kaistinen tai jäsen Olli Puputti tietää Hämeenlinnan suunnittelemasta merkittävästä rakennushankkeesta saati siitä, kuinka monta työpaikkaa Riihimäki on jo menettänyt ja edelleen menettää sairaalan toiminnan merkittävän supistamisen johdosta? Tai tietävätkö he, kuinka paljon nykyistä enemmän Riihimäki maksaa jatkossa Hämeenlinnasta ostettavista terveydenhoitopalveluista sekä rakennettavasta sairaalan laajennuksesta? Samanaikaisesti kun Riihimäen sairaalan tilat jäävät ilmeisesti suurelta osin vajaakäyttöön.

No, onneksi on kunnallisvaalit tulossa.

sivusta kuultua... (ei varmistettu)

Puputti & Kaistinen; ymmärrättelö itsekkään, mitä asiaa ajatte ja miten se vaikuttaa Riihimäen yksikköön? Jos päivystys loppuu, loppuu paljon muutakin!!!! Ei se todellakkaan ole muutaman päivystyspotilaan käynti ja sen kustannuksen säästö. - Tokkakai Hml hamuaa sinne mahdollisimman paljon toimintoja, voidakseen todeta ettei se vedä kaikkea. Sitten tulee kiire saada uudisrakennus.... No, mitä se maksaa -ei sillä väliä ja Rmk yksikkö on saatu lähes alas. Ja kuka sen rakentamisen maksaa = kunnat, veronmaksajat! Siihen löytyy kyllä rahaa ja pakko saada, kun muuten pitää ostaa kalliita leikkauksia muualta... Näin toimitaan Kanta-Hämeen keskussairaalassa!

tarkanmarkka (ei varmistettu)

Niin.
HML on myös aikeissa sijoittaa terveyskeskustoiminnot sairaalaan, eli väkisin sinne
rakennetaan.
Joku jossain kirjoitti, että kaikki piirrustukset on olemassa uutta kirurgista osastoa myöten.
Vai oliko se tässä keskustelussa ja on "kadonnut". Mutta se oli melkolailla luotettavista
lähteistä.

insider (ei varmistettu)

HML TK siirtynee sairaalan tiloihin sekä kirurgian yksikkö laajenee.
Mikäli RMK yöpäivystys lakkaa, niin loppuu kaikki leikkuutoiminta, koska laki niin sanoo, mainittu joku lääkäri mainitsi saman eilisessä lehtijutussa.
Tosin kertoi, että jotain saattaa (päiväkirurgiaa olla), kuka uskoo?
Sitämyöten myös maksamme sairaalan laajennukset ja remontit sekä aivan varmasti
kuntien maksut nousevat ja reippaasti.

veikkaaja (ei varmistettu)

Riihimäki on ajautunut terveyspalvelupäätöksissä pirulliseen pussiin. Valtuustolla oli mielestäni hyvä tarkoitus irroittautua terveyskeskuskuntayhtymästä ja aloittaa palveluiden tuottaminen itse ja tarjota palveluita sitten ostettavaksi Hausjärvelle ja Lopelle. Tässä yhteydessä oli neuvoteltu myös KHKS:n kanssa siitä, että Riihimäki olisi voinut ottaa (ostaa) Ryksin tilat käyttöönsä ja aloittaa uudestaan oman aluesairaalan pyörittämisen. Tällöin Riihimäki olisi voinut päättää mitä palveluita sen kannattaa tuottaa itse kuntalaisilleen perusterveyden huollossa, omassa sairaalassa ja vielä myydä ulospäin ja mitä sitten käyttää KHKS:ltä. Tällöin oli valtiovallan määräyksenä reippaalla aikataululla 1. yhdistää kuntien perusterveydenhuolto ja perusturvatoimi samaan organisaatioon, sekä 2. järjestää nämä palvelut vähintään 20 000 asukaspohjalla. Eli toiveena oli saada mukaan uuteen järjestelyyn Loppi ja Hausjärvi, koska nämä eivät täytä kaksistaan tätä pohjaa. Uusi hallitus maassamme pisti kuitenkin paletin uusiksi kuntauudistusvirityksillä ja koko homma meni jäihin. Kaikki kunnat odottavat nyt, minkä suuntaisia ohjeita tulee, ennen kuin liikutaan. Pelkäänpä, ettei minkäänlaisia.

Yksin Riihimäen kaupungilla ei ole mitään taloudellisia mahdollisuuksia ottaa sairaalaa ja pyöritellä toimintaa. Näin ollen KHKS saa toimia tahtomallaan tavalla. Ei riitä Riihimäen äänivalta niissä kinkereissä.

Tämä PÄÄTTÄJÄ on sitä mieltä, että edellä (toivottavasti totuudenmukaisesti) muistelemani valtuuston suunnitelma oli hyvä ja pyrki siihen, ettei Riihimäen valmistelemista nukkumalähiöksi kahden isomman kunnan välissä edistetä ainakaan terveyspalveluiden saralla. Mutta kukapa sanoisi sen, mitä tehdä tässä tilanteessa, kun ei tiedä miksi näitä kuntia tullaan lähivuosina kutsumaan ja missä rajat menee.

Janne Yrjölä (ei varmistettu)

Niin, Riihimäellä varmasti on rahat loppu. Onneksi esim. Graniitin aukio päällystettiin jollain marmorilla.

Mielestäni tässä pitäisi laittaa nyt kova kovaa vasten. Eli siis vastata siihen mitä Hämeenlinna tekee. Eli haalitaan Riihimäelle lisää toimintoja niin voidaan sanoa, että on tarpeeksi iso yksikkö ja aloitetaan laajennusta ja todetaan, että on uudet tilat. Tätä olisi pitänyt tehdä jo vuosia, ainakin siitä asti, kun se sopimus tehtiin, että Hämeenlinnaa ja Riihimäkeä kehitetään yhdessä.

Samalla jos kerran ei tiedetä missä rajat menee, niin mitä järkeä on siirtää näitä toimintoja nyt Hämeenlinnaan? Jos rajat siirtyvät, niin voi olla tarve käyttää Hyvinkään sairaalaa Hämeenlinnan sijasta. Eli jos lähdetään odottamaan, niin odottettaisiin sitten kunnolla. Tämä ei tietysti Hämeenlinnalle käy, koska silloin voi olla vaarana, että Hämeenlinna ei kehity niin miten nyt halutaan, eli muiden kustannuksella.

Lisäksi tarkkoja säästöjä ei ole kukaan tästä vielä esittänyt, eli mikä on säästöjen todellinen suuruus kun aletaan laskemaan näitä kaiken maailman ambulanssien lisäämisiä ja sitä mitä Hämeenlinna mahdollisesti laskuttaa Riihimäeltä yms.

Riihimäen äänivallasta kinkereissä en tiedä muuta kuin sen, että koko ajan saa lukea siitä, kuinka Riihimäen asiasta päättävät pelaavat Hämeelinnan pussiin. Olisiko näitäkin syytä avata tarkemmin asukkaille, jotta mahdolliset väärinymmärrykset voidaan korjata. Vai pelottaako päättäjiä? Esim. sairaanhoitopiirin päättävissä elimissä olevat Riihimäkeläiset, mitä olette tehneet siellä Riihimäen sairaalan puolesta, tai ylipäätänsä Riihimäkeläisten puolesta? Kerrotteko tarkat laskelmat siitä miten säästöt syntyvät? Vai onko niitä edes...kenties tontti Aulangolta on jo saatu.

make99 (ei varmistettu)

Janne, Janne, eipäs vääristellä totuutta. Riihimäen suunnitelmaa Ryksin ostosta ja yhtymän purkamisesta ei pistänyt jäihin hallituksen kuntarakenneuudistus vaan se, että riihimäkeläiset eivät olleet MUISTANEET tohkeissaan kysyä paljonko maksaa:

a) Riihimäen irrottautuminen terveyskeskuskuntayhtymästä eli se, että
1)Riksu olisi ensin purkanut yhtymän ja maksanut Hausjärvelle ja Lopelle niiden osuudet
2)Rakennusten pilkkominen ja jyvittäminen H&L:lle
(=miljoonia)

b) uuden toiminnan suunnitelma (kallis konsulttityö)

c) terveydenhuollon alasajo ja sen jälkeen uuden toiminnan käynnistäminen nollasta

Kun joku sitten lopulta uskaltautui kysäisemään hintalappua (sen surullisen kuuluisan kunnanhallituksen terkkayhtymästä irrottamispäätöksen jälkeen) se oli isku palleaan!

Janne on oikeassa "Yksin Riihimäen kaupungilla ei ole mitään taloudellisia mahdollisuuksia ottaa sairaalaa ja pyöritellä toimintaa." Nyt ei voi muuta kuin toivoa kuntien pakkoliitoksia. Tosin ne tullee liian myöhään Ryksin pelastamiseksi kuten Jannekin tietää.

Mitä opimme: Riksun ei kannata vaatia ja uhitella. Se kostautuu omaan nilkkaan.

Samis (ei varmistettu)

Tragikomiikkaa vakavalla asialla. Mikäli tämä onnettomuus olisi tapahtunut
pari tuntia myöhemmin , niin Riihimäen sairaalaan ei olisi viety ketään.

Riihimäen kolari: 5 ihmistä sairaalaan

Riihimäellä sattuneessa auto-onnettomuudessa oli mukana kolme henkilöautoa.

Riihimäellä Kolmostiellä on sattunut perjantai-iltana vakava onnettomuus, jossa on ollut mukana kolme henkilöautoa. Autoissa on ollut viisi ihmistä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 19.45.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan onnettomuus tapahtui pohjoiseen johtavalla kaistalla, Riihimäen puoleisesta liittymästä noin 500 metriä pohjoiseen.

Kolarissa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja yksi pakettiauto. Palomestarin mukaan onnettomuuden kulku ei vielä ole selvillä, ja poliisi tutkii sitä.

Myöskään onnettomuudessa loukkaantuneiden viiden ihmisen vammoista ei ole tietoa, mutta palomestarin mukaan kaksi heistä vietiin Hämeenlinnan sairaalaan, kaksi Riihimäkeen ja yksi Töölöön.

Vasemmanpuoleinen kaista oli katkaistuna noin puolen tunnin ajan.

ikävämälli (ei varmistettu)

Jassoo, meinaavat sellaisen pystyyn laittaa.
Mitäköhän on ollut vuosien mittaan työllistävä vaikutus ts montako henkilötyövuotta
on mennyt, kokouspalkkioita, kilometrikorvauksia, kakkukahveja jnejnejne, että
on valehdeltu ja pidetty sairaalan työntekijat, kuntalaiset ja muut sidosrymät uskossa,
että alkuperäinen suunnittelma fifty/fifty toiminnan RMK ja HML välillä.
Pitkään on tiedetty ja olikos just noihin aikoihin kun tässäkin keskustelussa mainittuja demareita asiat näin sopivat.
Ainakaan Riksunpuolelta ei VALTUUTETTU KARI KAISTISELTA ole nähty yhtä
ainutta tiedotetta tai lehtikirjoitusta.
Mutta hyvä, että kynsin hampain vaikka yksin hoitaa jäähallin paikkakunnalle ja
pelithän loppuu varmaan ennen kymmentä, niin kerkiää vielä rassiin paikattavaksi,
jos tarve vaatii.
Muistakaa nyt lukijat, että vaaleissa voi VAIKUTTAA, vaikka jäähallin käyttäjien äänet onkin iso potti.

neiti taitoluis... (ei varmistettu)

Kaupunki kasvaa ja tehdään huonoja päätöksiä terveyshuollosta. Mielenkiintoista. Minä en ainakaan usko, että mitään hyvää päätöstä osaavat tehdä tästä asiasta enää. Mitäs järkeä on tehdä sairaalasta päiväkirra, jos ei edes kirurgeja tule löytymään????Maine on jo menny RYKS:illä. Jos ihan kaikki siirtyisi hml, mä taidan vakavasti harkita toiseen kaupunkiin muuttoa.

Paljasjalka (ei varmistettu)

Aika erikoista, että ihmiset valitsevat asumispaikkansa sen perusteella, onko siellä erikoissairaanhoitoa. Pitää olla sitten sellainen potilas, joka käyttää viikottain sitä palvelua ja sellaisessa elämäntilanteessa, että muutto on mahdollista. Tyylinsä kullakin.

pipsukka (ei varmistettu)

No jos katsoo miten tätä asiaa hoidetaan, ja mitä kyseinen asia tarkoittaa Riihimäen terveyspalveluille, niin en yhtään ihmettele sitä miksi joku muuttaisi pois Riihimäeltä.

Tämän päivän Aamupostissa oli todella hyvä kirjoitus Riihimäen sairaalan ylilääkäriltä mitä tämä pelleily on aiheuttanut. Jos Pipsukka selität, mitä säästöä kyseinen tapaus toi, niin liityn kyllä sinun puolellesi.

make1 (ei varmistettu)

Riihimäki ja sen sairaala näyttää jäävän jalkoihin Hämeenlinnan valtapelissä. Hämeenlinnassa ilmeisesti halutaan että Riihimäen sairaala jää tyhjäksi ja ennen kaikkea se, että sitten Hämeenlinnaa saadaan laajentaa ja rakentaa taas lisää tiloja.
Toivottavasti Hyvinkäällä tajutaan, että sairaalaa on kiireesti laajennettava, koska varmaankin hoitopaikan vapaan valintamahdollisuuden edelleen laajentuessa suurin osa Riihimäen, Lopen ja Hausjärven asukkaista haluaa asioida mahdollisimman lähellä, eli Hyvinkäällä kun Riihimäen sairaalaa (eikä kohta kaupunkiakaan) enää ole.
Sitäpaitsi jos oikein pahasti sairastuu, niin Hyvinkäältä pääsee sitten Helsinkiin vaativimpin hoitoihin, sekin on lähempänä kuin Tampere.
Parasta olisi kiireesti liittää Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi Hyvinkääseen että pidettäisiin palvelut edes melko lähellä.
Helsingissähän täältä joukoittain töissä käydään, ettei totuus unohtuisi .....

ÄÄNESTÄJÄ46 (ei varmistettu)

Jos sairaanhoitopiiri jakaa työt ninnkuin lääkäri esitti, niin joku peruste sille kai on? Olisko potilasturvallisuus tms? Hämeenlinnan ja Riihimäen läääkärit on koko ajan eri mieltä, mitä pitäisi hoitaa ja missä, joten ei ihme, että sekavaa on. Jospa hoitoketju ensin suunniteltaisiin niin, että se on toimiva ja on lääkäreiden hyväksymä, sitten lasketaan kummassa hoitaminen tulisi halvemmaksi ilman että potilasturvallisuus kärsii.

pipsukka (ei varmistettu)

Miten hoitoketju on toimiva silloin, jos Riihimäellä hoidettavissa oleva tapaus viedään Riihimäeltä Hämeenlinnaan koska niin vain on päätetty. Sitten sanotaan, että Riihimäeltä pitää hoito lopettaa, koska ei ole potilaita. Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Tosin se järki siinä on, että näin saadaan Hämeenlinnaan potilaita ja Riihimäelle ei, jolloin voidaan todeta, että ajetaan Riihimäki alas. Tässäkin tapauksessa Riihimäellä oli osaava henkilökunta paikalla samassa talossa.

make1 (ei varmistettu)

ÄÄNESTÄJÄ46:LLE:
Höök sanoi lehdessä, että Riihimäki ei minneen METROPOLEIHIN me eikä
Hyvinkään tätä periferiaa sinne ota! Höökillä on hyppysissään paikkakunnan
tietous ja kuntalaisten syvimmät tunnot!!!

Savola muuten kertoi Ylelle eilen:

Tarvittaessa Riihimäen seudun kunnat voisivat ostaa sairaalakiinteistön. Näin voitaisiin turvata 45 000 asukkaan seutukunnalle Riihimäen seudulla perusterveydenhuollon erikoissairaanhoidon palveluja.

Yle Hämeen haastattelema Riihimäen hallintojohtaja Jussi Savola korostaa, että Riihimäen kaupunki on kiinnostunut turvaamaan seutukunnalla perusterveydenhuollon erikoissairaanhoidon palveluja.

Tämä voitaisiin toteuttaa siten, että Kanta-Hämeen keskussairaalan omistama RYKSin sairaalakiinteistö siirtyisi Riihimäen, Hausjärven ja Lopen omistukseen. Hallintojohtaja Jussi Savolan mukaan hanke voisi toteutua aikaisintaan ensi vuonna.

Asia vaatii Savolan mukaan huolellisen valmistelun ja kiinteistön todellisen arvon selvittämisen. Riihimäen kaupunki on ottanut asiaan jo aiemmin vuosi sitten myönteisen kannan ja toivoo, että näin tekisi myös Hausjärven kunta.
(Loppi)?

Myös Kanta-Hämeen keskussairaalan kuntayhtymä voi tarvittaessa myydä Riihimäen sairaalakiinteistön ja jatkaa sitten toimintaansa talossa vuokralla.

http://yle.fi/uutiset/riihimaen_sairaalayksikon_tulevaisuusviela_linjaam...

Ja Hämeen Sanomissa tänään on kattavampi juttu kuin Aamupostissa???

piikki (ei varmistettu)

Höökille politiikka on tahtomista ja mielikuvien rakentamista ilman arjen kovia rajoitteita! Talouden kriisiytymisestä ei saa edes puhua, jos on uskominen valtuustotoverin kirjoitukseen. Valtuuston pj:n ultimaattum kun piti lausua heti asiantuntijan madonlukujen perään!

Rmäen seudun kuntien talous on monessa tutkimuksessa, viimeksi kuntauudistusraporttin tekstissä, todettu ylivelkaiseksi ja rahoitustasapainoltaan horjahtaneiksi. Myöntäiskö Höök tämän, kun on mustaa valkoisella?

Vanhoin eväin ei seutukunta pärjää, luvassa on epävarma kuntatulon tulevaisuus. Euron pelastaminen on suomalaisen yhteiskunnan piina pitkään! Seudun kunnat ovat OSA KUNTARAKENTEEN ONGELMAA, tulevaisuudessa pärjääviä kuntia kuntauudistuksella haetaan! Neljän kunnan yhdistäminen täyttää hankkeen tavoitteet ja turvaa tulevaisuuden kuntapaveluiden rahoitus- ja tuotantokyvyn.

Höök katse yli kuntarajan ja toimintaa Suomen julkisen talouden pelastamiseksi! Odottaisin kokeneelta "politiikan ammattilaiselta" kuntalaisten tulevaisuuden turvaamiseksi! Peräpeilistä näkyy vain ylivoimaisia haasteita kuntatasolla! Investointikyvyttömänä seutuna ja kaupunkina puheet jäähallin ja paloaseman sekä sairaalakiinteistön ostamisesta takaisin seudun kunnille ovat toiveajattelua. Onkohan vain vaalien alla puhuttua puppua, jota Savolakin näyttää seuraavan.?Tahto ei pelkästään riitä, pitää olla melkoinen määrä "hynää" tällaisen investointiohjelman toteuttamiseen. Omarahoitusta tarvitaan, velkasalkku ylipursuu, sekin keventämiseen vereoeuroja on käytettävä.

Olikohan Höök jo 90-luvulla myymässä sairaalan shpiirille? Päätös aluesairaalastatuksen hylkäämisestä oli kovin lyhytnäköinen! Samaa tasoa hamutaan uudelleen. Rahat on nyt syöty ja kuntien talouskriisi käsillä. Tällaisesta tilasta pitää nyt politiikkaa muotoilla. Se on realimaailmaa eikä mielikuvien latelu vaalien alla hyvää tulevaisuutta kuntalaisille lupaa.

Olisikohan sairaalan tulevaisuuden ratkaisun parhaat eväät sittenkin kuntauudistuksessa ja uuden kaupungin perustamisessa yli maakuntarajojen? Miettikää demarit ja tehkää politiikkaa niillä eväillä, joita repussa nyt on! Voisi olla torjuntavoitto edessä, jos rakenetaan avoimuudella uskottavuutta vaalikarjaan.

Talousviisautta... (ei varmistettu)

Mikä olisi RYKS kiinteistön hinta??? Pari miljoonaa? Ja remontit kaupan päälle??

Riksulaisilla tuntuu olevan rahaa millä mällätä ja piikki auki koko ajan!!!

Huh huh. Järki käteen.

Ei kiitos! (ei varmistettu)

Huh huh, jos toimivat tilat ja työntekijät löytyvät Riihimäeltä niin miksi on siirrettävä systeemit Hämeenlinnaan ja rakentaa sinne uutta sen takia, että Riihimäeltä tulevat saadaan mahtumaan? Eihän tuossakaan mitään järkeä ole.

Miksei esim. Hämeenlinnasta voi alkaa kuskaamaan potilasta Riihimäkeen muuhunkin kuin arkkua odottamaan, kun Riihimäellä on tilaa ja tietoa.

Ei minun mielestä ole säästöä se, että Riihimäen toiminnoille pitää Hämeenlinnaan rakentaa uutta. Säästöä olisi se, jos Hämeenlinnasta löytyisivät jo tilat eika niihin tarvitsisi laittaa rahaa.

tietäjä (ei varmistettu)

No nytkö te tajuatte??!!

Itsepähän olette päättäjänne valinneet! Tätä alasajoa on jatkunut jo vaikka kuinka ja pitkään. Asiasta on informoitu päättäjiä ajat sitten, mutta kukaan ei ole halunnut uskoa. Yhtäkkiä päätökset ja suunnitelmat tuleekin "puun takaa". Jos on noin tyhmät päättäjät valittu kansalaisten toimesta, niin kuuluu kulkeakin pidemmällä hoidoissa.

Miten ne säästöt? Kuka säästää ja mistä tarvittavat rahat muihin säästöistä syntyviin kuluihin?

HERÄTKÄÄ PAHVIT, NYT ON TOSI KYSEESSÄ!

aaltopahvi (ei varmistettu)

Minä äänestän SDP:tä, koska ne minkä lupaa se pitää.
Luotan, että Kari Kaistisen johdolla paikkakunnan terveydenhuolto ei ole enää "sairas".
Sitäpaitsi niillä on vuosien tieto/taito SH -piirin päätännässä.

luottavaisin mi... (ei varmistettu)

Nykyisen terveydenhuollon ongelmat saadaan ratkaistua, kun nykyinen mätä systeemi lopetetaan ja tilalle luodaan uusi, pätevään, asiakaslähtöiseen ja uudistusmieliseen henkilöstöön perustuva järjestelmä.

Realisti Isto (ei varmistettu)

On se hieno asia että isämme taistelivat Suomesta vapaan maan. Muuten toinen politiikko ei voisi nimimerkin takaa haukkua toista nimeltä mainittua politiikkoa.

Jäljet johtavat... (ei varmistettu)

Höök&Kaistinen tiesi tänään kertoa, että Ryksiä kehitetään kuten tähänkin asti,
niin jonninjoutavat puheet mistään alasajoista voidaan lopettaa.
Se on vaan tuolta valtakunnan tasolta, kun siellä ne kuntahommat os sikinsokin, niin
pitäis joku tolkku saada.
Se pitää minkä ne lupaa: Päätöksenteko kuuluu kaikille, joka on kirjattu ruohonjuuritason
tavoitteisiin. Ja tänäänhän ne sen selkeästi ilmaisi, että rakennetaan ja kehitetään yhdessä
toimiva terveydenhuolto riihimäkeläisten parhaaksi!

luottavaisin mi... (ei varmistettu)

Tosiaan, samalla lailla kuin tähänkin asti. Eli ei mitenkään. Tosiasiahan on se, että RYKS:in muuttaminen terveyskeskussairaalaksi ei ole RYKS:in kehittämistä, vaan päin vastoin huonontamista.

Eipä RYKS:ssä enää paljon tuon jälkeen sairaalaa ole jäljellä, joten ihan hyvin voidaan puhua sairaalan alasajosta. Jos Höökit ja kumppanit haluvat tilannetta kuvata jollain "hienolla" termillä yrittäen peittää tosiasian, niin siitä vain. Ovat näemmä jo yhden saaneet koukkuun.

tulevaisuus (ei varmistettu)

Yhdessä demareiden kanssa? Eli niitä pitää äänestää, jotta hommat alkaa sujua?!
Voi vittu, mitä skeidaa voi heittää lehteen, ei moraalista ole enää minkäänlaista käsitystä
äijillä.
Ärsyttää tuommoinen pelleily vielä, nyt pitäis kimpassa asioita alkaa hoitaa, kun ne
on saanu ammuttua alas koko terveydenhuollon tai voidaan puhua sairaanhuollosta.
Muut naiset ja miehet remmiin ja vähemmän pilipalipolitiikkoja!

sjukterska (ei varmistettu)

näin, lopetaan päiväkirurgiakin niin pärjätään tk-lääkäreillä. ja varmaan säästetään....
Eiköhän tässä pitäisi ruveta katsomaan tuonne HUSin suuntaan. Hyvinkäälle olisi ainakin lyhyempi matka.
Kyllähän nämä sairaanhoitopiirien jaot ja kehittämiset on tullut ylemmältä taholta siinä ei Riihimäkeläisten sana paina. Jos Riihimäki, loppi ja Hausjärvi siirtyisivät HUSin piiriin ja Forssa turkuun niin Hämeenlinna kuihtuisi. Tehdään pakkoavioliitoja niin homma toimii

hämmästelijä (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun