Pyöräilijä menehtyi auton alle Hyvinkäällä

AAMUPOSTI | Polkupyöräilijä menehtyi jäätyään henkilöauton alle kahdeksan aikaan tiistai-iltana vanhalla kolmostiellä noin 200 metriä Hyyppärän risteyksestä pohjoiseen.

Naiskuljettajan ohjaama henkilöauto törmäsi tien pientareella ajavaan miespyöräilijään, joka menehtyi tapahtumapaikalla saamiinsa vammoihin. Kuljettaja ei loukkaantunut.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuuden syytä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

On taas kerran karua luettavaa.
Mutta. On eräs huomio. Miksi pyörällä kulkevat niin huonosti itse ajattelevat omaa turvallisuuttaan?
Jo se, että suurimmalla osaalla polkupyörällä ajavilla on tummat vaatteet päällään. Jo päälivaatteiden värien kirkkaus on meille autolla liikkuville merkki siitä, että varokaa minua.
Samoin nyt iltojen pimetessä värikkään vaatetuksen lisäksi polkupyöräilijän näkymisen huomiointia lisää itse pyörässä edeenpäin valkoista valoa näyttävä ajovalo, sekä lisäksi punainen takavalo, ja hyvät heijastimet niin itse pyörässä, kuin myös pyöräilijän vaatetuksessa. Kun vielä lisätään pyöräilijälle hyväki turvallisuusvarusteeksi koettu värikäs pyöräilijän turvakypärä, niin silloin pyöräilijän turvallisuus varusteiden osalta on kunnossa.
Lisäksi tietysti turvallisuutta lisää se, että onko sitten hämärässä, ja pimeessä yleensäkin tarpeellista liikkua polkupyörällä?

Pertti Haavisto... (ei varmistettu)

Erittäin typerää kommentoida tällaisessa tilanteessa mistään mitään tietämättä pyöräilijän vaatetusta. Kello on nyt 21. ja täysin valoisaa. Mistä tiedät onko ko pyöräilijällä ollut neonväriset vilkkuvat vaatteet päällään - ja mitä tilanteessa on ylipäätään tapahtunut. Hieman kunnioitusta.

MA40 (ei varmistettu)

Anteeksi se, että jos en selvästi ilmaissut sitä, mitä minä perimmäisesti kirjoituksellani tarkoitin.
Mutta tarkoitin juuri sitä, mitä kirjoitin. Siis vielä kerran.
KUN TIEN PIENTAREELLA POLKUPYÖRÄLLÄ AJAVALLA OLISI VARMASTI HYVIN NÄKYVÄ VAATETUS, ( siis väreiltään ) NIIN TAATUSTI JOKAINEN MUUTA AJONEUVOA AJAVA KULJETTAJA NÄKISI HÄNET AIVAN VARMASTI PAREMMIN.
Ja sekin pätee, ETTÄ HÄMÄRÄN, JA PIMEÄN AIKAAN VALOT EDESSÄ JA TAKANA, SEKÄ HEIJASTIMET AUTTAA, ETTÄ PYÖRÄLLÄ KULKEVA HUOMIOIDAAN EHDOTTOMASTI PAREMMIN.
Nämä kaksi edellä mainittua oli kirjoituksessani, vain anteeksi ehkä niin, että niitä ei ymmärretty.

Pertti Haavisto... (ei varmistettu)

Tekstissä mainittiin "Naiskuljettajan ohjaama henkilöauto törmäsi tien pientareella ajavaan miespyöräilijään" ei siinä auta mitkään värilliset vaatteet ja muut jutut jos autoilija ajelee myös siellä Pientareella, mikä ei ole auton paikka vaan autolla ajetaan ajoradalla.

Autoilija sekä ... (ei varmistettu)

On totta, että pyöräilijän on hyvä varustautua asianmukaisesti, mutta Pertti Haaviston kommentista saa kuvan, että saattoi olla pyöräilijän syy, että hän kuoli, kun hänen päälleen ajettiin.
Miksei pyörällä saisi liikkua hämärässä siinä missä autollakin? Koska joku toisten turvallisuudesta piittaamaton autoilija saattaa ajaa päälle?
Eikö kannattaisi pikemminkin lähteä liikkeelle auton tilannenopeudesta, valojen kunnosta ja kuskin asenteesta?

Aja varovasti, ... (ei varmistettu)

En taatusti ole tarkoittanut, että itse tapahtuneeseen syyllinen oli pyöräilijä. Mutta väitän vieläkin, että itse pyöräilijän omalla varmasti näkyvällä vaatetuksella, ja hämärän, ja pimeän aikaan valot, ja heijastimet ehdottomasti auttaa Hänen havaitsemistaa.
Lisäksi missään tieliikennelaissa ei tietääkseni ole pykälää, joka hämärän, sekä pimeän aikaan kieltää polkupyörällä liikkumisen.

Pertti Haavisto... (ei varmistettu)

Itse olen liikkunut pyörällä tällä alueella 50 vuoden ajan, mutta koskaan ennen en ole kokenut nykyisen kaltaisia aikoja, joissa saa tosissaan varoa autoilijoita, jotka ihan oikeasti yrittävät ajaa päälle. En tarkoita tätä tapausta, vaan yleensä. ainoa lääke tähän sairaaseen harrastukseen on ehdoton linnatuomia aina kuolemaan johtaneesta yliajosta, jos pyöräilijä on noudattanut liikennesääntöjä. Näin saamme teillä liikkuvat tarkoituksella ihmisten päälle ajavat hullut kuriin.

Nyt Päivi Räsänen on lopettamassa liikkuvaa poliisia, jonka motiiveja voi vain arvailla, mutta toteutuessaan se tuo teille viidakon lait, joiden tuloksena arkkukauppiaat ja papit saavat lisäansioita.

Kokemuksen ääni (ei varmistettu)

Jos autoilija olisi keskittynyt ajamiseen, tätäkään surullista tapausta ei olisi tapahtunut.. K-U 16.8 "Hyvinkääläinen nainen oli etsinyt ajon aikana jotain käsilaukustaan, sanoo onnettomuuden tutkinnanjohtajana toimiva Markku Lylykangas. -Auto ajautui pientareelle, kun kuljettajan huomio kiinnittyi muualle" . Auto törmäsi samaan suuntaan kulkeneeseen polkupyörään takaapäin. Pyöräilijä menehtyi kutakuinkin heti." Tämäkin on karua luettavaa.

Surullista (ei varmistettu)

kokemuksen ääni puhuu asiaa .Ajan itse aikapaljon pyörällä näitä maisemia ja olen huomannut ,että jotkut autoilijat todella kiusaavat pyöräilijötä.Itse käytän aina turvaliiviä oli sitten päivä tai ilta.Tässä tapauksessa ei olisi auttanut mitään,koska autoilija tekee jotain muuta kun keskittyy liikenteeseen.Tietysti autoilija sai jatkaa matkaa ja olla taas vaarana muulle liikenteelle.Ajan myös autolla ja omat kokemus kertoo,että tumma vaatetus erottuu tosi huonosti.Autolla kun tappaa jonkun saa pienen sakon ja tervemenoa. Pitäis ainakin ottaa kortti pois ja laittaa uudestaan autokouluun uudelleen asennoitumista varten.Kuolleita ei nämä puheet tuo takaisin eikä omaisia auta,nutta ehkä jotain ajattelua antaa jollekin miten seurata liikennettä.Muutenkin tässä tuntuu,että kaikenlainen välinpitämättömyys vallitsee nykyään kaikkialla.

tienkäyttäjä

Ja mikä siinä onkin, että se on viime vuoden aikana ollut Hyvinkääläinen, joka ajaa päälle. Ihan sama onko pyörällä tai kävellen - niin hyvinkääläisiä saa pelätä - ne tappaa autoillaan. Tässäkin tapauksessa nainen kaiveli laukkuaan ja keskittyminen siirtyi ajamisesta ihan muualle. Kamala kohtalo ihmiselle, joka lähti hoitamaan omaa fyysistä kuntoaan. Voisiko autokoulun opettajille painottaa opetuksessa, että autolla ajetaan ja muut hommat hoidetaan kun ollaan parkissa. Ja taas oikeus katsoo lieväksi vahingon ja kuoleman hinta on sakkoina varmaan tuo sama kuin mopoautoilijan muutama sata euroa. Pyöräilevänä olen huomannut, että on paljon ihmisiä, jotka ovat reiluja ja väistävät kaukaa pyöräilijän tai odottavat takana, että voivat ohittaa turvallisesti. Lisäksi on sellaisia kuskeja, jotka ajavat mahdollisimman läheltä ja haluavatkin tuottaa pelkoa pyöräilijälle. Yliajaja on tappaja ihan samalla tavoin kuin olisit itse suunnitellut sen. Turhaa lässytystä ja säälittelyä näiden autolla tai mopoautolla ajavien tappajien puolesta, jos eivät saa kunnon rangaistuksia. Olisin suonut sille mopoautoilijallekin ihan kunnon rangaistuksia pään silityksen sijaan - samoin nyt. Ja ikinä eivät tarvitse saada uutta ajolupaa. Kävelkööt kun eivät osaa huomioida muita.

Vihastunut ja s... (ei varmistettu)

turha tuossa on pertti haaviston huutaa sinä iltana siihen aikaan on ollut erittäin valoisa ilta kävin itse parikin kertaa katsomassa paikkaa katselemassa pyöräilijöiden vaatetusta lauantai iltana samaan aikaan ja olosuhteet olivat samanlaiset aurinko paistoi pyöräilijöitä ajoi täysin mustissa vaatteissa ja heidät näki selvästi koko suoran matkan riihimäkeen päin olisi autoilija varmasti huomannut pyörlilijän jos olisi seurannut liikennettä

tienkäyttäjä

En huutanut, vaan kirjoitin. Kirjoittajalle kommenttina seuraava. Itsekkin olen liikkunut autolla ajaen vuodesta 1958 lähtien monenlaisilla teillä, ja jo silloin hyvän näkökyvyn omaavana kirkkaan värinen vaatetus näkyi paremmin, kuin jo tumma. Eikä se siitä miksikään muutu, väität sitten ihan mitä tahansa.

Pertti Haavisto... (ei varmistettu)

Täällä taas vaaditaan kovempia rangaistuksia autolla kuoleman aiheuttaneille. Jokunen aika sitten nuori naiskuljettaja ohitti suojatien eteen pysähtyneen auton ja törmäsi tietä ylittäneeseen pyöräilijään. Siis täysin samanlainen tapaus kuin se, mistä nuori mies, tai poika vasta, sai ne kuuluisat 50 päiväsakkoa. Kirjoituksista voisi päätellä, että tuomion ei pitäisi tulla teosta vaan sen sattumanvaraisista seurauksista. Olisi kiintoisaa kuulla, mitä kyseinen naiskuljettaja sai.

Oikein vai väärin? (ei varmistettu)

Sitä vaan tässä ihmettelen,että autoilija saa jatkaa ajamist,vaikka onkin tappanut kanssakulkijan?Surmaväline valtiolle ja kortti pois kuskilta ja ikuinen ajokielto.Tämmönen jos olis tapahtunut jossain arabiassa tai sielläpäin maailmaa,olis autokuski saanut kuolemantuomion.Varmaan tämä onnettomuus jättää jälkensä myös autokuskiin.

tienkäyttäjä

Oikein tai väärin: Kysymys sinulle ja kaikille paapojille. Mikä oikeus autoilijoilla ja mopoautoilijoilla on ajaa teillä kuin ne olisivat vain niitä varten. Jos on ajokortin ajanut ja autolla ajaa, pitää olla vastuullisuutta siitä, että nuo ns. sattumanvaraiset seuraukset eivät vie kenenkään henkeä. Ja valitan en voi yhtyä käsitykseesi siitä, että sattuma on kaikessa mukana, koska ylipäätään noihin liittyy lähes poikkeuksetta huolimattomuus liikenteessä, josta saadaan 50 päiväsakkoa ja ihmisen lihan kilohinnaksi määrätään 4 euroa kilo. Halpaa kuin saippua ja sinä kannustat moiseen. Siis väärin ja kortti pois ja ajoneuvo valtiolle ja koko loppuelämän jalkamies- tai nainen. Muutama tuollainen kun tulisi esimerkiksi, niin lakkaisi tämä autoilijoiden kuvitelma omasta egosta ja tappamisvimmasta.

Pyöräilijä edelleen (ei varmistettu)

Pyöräilijä on kova lukemaan kommentistani sellaista, mitä siinä ei ole. Minä kysyin, missä määrin tuomion tulee olla riippuvainen teosta ja missä määrin sen sattumanvaraisista seurauksista. En huomannut kannustavani ketään mihinkään. Enkä ottanut kantaa autoilijoiden tai muiden tienkäyttäjien egoon.

Oikein vai väärin? (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun