Ilkimykset tuhosivat perheen palstan

Onneksi Tanja Salosen perheen palstalle jäi sentään punajuuria ja salaattia, jota Saana ja Meri keräsivät kotiin vietäväksi.

Pia Herme

RIIHIMÄKI |  Sinne tänne viskottuja pinaatinlehtiä ja kasvunsa alkuun päässeitä porkkanoita lojui Salosen perheen viljelypalstalla viime viikolla, jolloin ilkimykset riehuivat paikalla peräti kolme kertaa. – Emme olleet uskoa silmiämme näyn edessä! Erityisen pahalta tuho näytti lapsista ja etenkin vanhimmasta lapsestamme Joonasta, joka oli ollut mukana istutus- ja kylvötöissä, kertoo tyrmistyneenä perheen äiti Tanja Salonen.

Perheelle oman ruuan tuottaminen ja luomuruoka on erityisen tärkeää, mihin myös lapset on haluttu kasvattaa.

– Se ei niin harmittaisi, jos olisi vienyt vihanneksia tarpeeseensa. Mutta sadon tuhoaminen tällä tavoin on pelkästään järjetöntä, hän tuumaa vihaisena.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Pahoittelen Peltosaaren viljelypalstoilla tapahtunutta ilkivaltaa, jonka kohteeksi monet viljelijät mm. Tanja Salonen lapsineen ovat joutuneet.

Viime kesänä Peltosaaressa toteutettiin Riihimäen kaupungin nuorisotoimen ja projektin yhteistyönä kaupunkiviljelykokeilu. Lisäksi asumisklinikan parvekkeella viljeltiin yrttejä ja vihanneksia. Tänä kesänä Peltosaari Parlamentin ympäristöt ja kauniit pihat -työryhmä on ryhmän vetäjän Marjatta Syväsen johdolla kasvattanut yrttejä, kukkia ja porkkanoita kasvusäkeissä Orioninkatu 5:n sisäpihan leikkipaikalla tavoitteena mahdollistaa peltosaarelaisten lasten osallistuminen kasvun ihmeeseen.

Ilkivalta-asia otetaan esille Peltosaari Parlamentin kokouksessa 15.8. Pohditaan porukalla, miten asioita pitäisi kehittää, ettei ensi kesänä sama enää toistuisi.

Aurinkoista loppukesää tästäkin huolimatta!

Irene Väkevä-Harjula/Peltosaari-projekti

Irene/Peltosaar... (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun