Valioluokan maito tulee läheltä

Koivulehdon maitotilalliset Hannu (kuvassa) ja Sari Sokka juovat tuoretta tilamaitoa, mutta kuorivat pinnalta rasvakerroksen pois.

maria paldanius

aamuposti | Hausjärven Lavinnolla sijaitsevalta Koivulehdon tilalta on toimitettu maitoa Valiolle jo vuosikymmenien ajan.

Isältä pojalle siirtynyt tila on ollut Hannu Sokan omistuksessa yli 25 vuoden ajan, mutta nyt on tullut aika ripustaa hanskat naulaan.

– Ei vaan jaksa enää. Työtä on paljon kahdelle ihmiselle ja harmejakin ollut ihan riittävästi, Sokka perustelee.

Mies ei usko menettävänsä yöuniaan tilan lopettamisen takia, eikä Valiokaan kärsi tärkeän tuottajan menetyksestä.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Mielestäni isältä pojalle-kuvio ei ole paras pohja elintarviketuotannossa. Karjatalouskoulutus ja suurilla tiloilla työskentely auttavat ongelmapaikkojen tunnistamisessa. Tilan töitä helpottavia ratkaisuja on jopa internetissä ilmaiseksi tarjolla.
Suomessa on harjoitettu liian pitkään talonpoikaispolitiikkaa maatalouspolitiikan nimissä - tuotantomallien sementointi on rampauttavaa politiikkaa.

Antti (ei varmistettu)

Anttihan voisi noin malliksi laskea paljonko maksaa maidontuotantotilan perustaminen tyhjästä. Laskelma mielellään ihan julkisesti.
Ja samalla voisi esitellä vaikka prosentuaalisesti kuinka moni tänä päivänä maatilataloudessa toimiva on ilman asianmukaista koulustusta - taasen julkisesti kiitos!

Tuollainen puskasta ampuminen on asiatonta vaikka sitä onkin harrastettu maailman sivu.

Kiroileva Siili (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun